Gå til innhold
Hundesonen.no

Chiara

Medlemmer
  • Innholdsteller

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chiara

  1. Jeg ser jeg kan ha laget en misvisende beskrivelse. Hun er usikker i den grad at hun ikke alltid helt vet hvordan hun skal oppføre seg, men det går stort sett alltid greit - det hender hun bjeffer litt. Hun har aldri blitt angrepet eller "tatt", det jeg var ute etter var en annen hund som ikke var like usikker og som tåler en litt bråkete lekekamerat.

    Men da drar jeg bare med de hun kjenner fra før som jeg vet hun går godt sammen med - og lar være når det er ukjente der. :)

    • Like 1
  2. Hei,

    Jeg har en schæfer på ett år som er litt usikker og trenger sosialisering. Vi har begynt å dra i hundeparken i Bokemoa, men det er ikke alltid vi treffer noen hun kan virkelig herje litt med. :)
    Hun er litt usikker, og kan bjeffe litt av den grunn, og vi vil gjerne treffe en trygg hund som hun kan leke litt med (og som kanskje setter henne litt på plass når hun tøffer seg pga usikkerheten, hehe).

    Jeg skal i Hundeparken nå på torsdag sånn i halv seks-sekstida, håper vi ses!

  3. Takk for svar alle sammen. Det er så uvant situasjon da jeg kun har hatt voksen hund tidligere (omplassering). Jeg er mye mer positivt innstilt i dag enn i går kveld. Det er ikke løst ennå, men med streng irettesettelse fra oss og med tiden til hjelp så regner jeg med det løser seg. :-)

  4. I dag forsøkte jeg meg igjen. Jeg hentet katten og lot henne legge seg til på stativet sitt (sikkert 160 høyt) og koste med henne. Lilleulv kom løpende, men da avviste jeg valpen og irettesatte med "kssjt" for å skape avstand. Tror ikke det tok mer enn 10-15 sekunder før hun tok fokus vekk fra pus og satte seg pent. Da gikk jeg tilbake til pus og etter to-tre sånne runder la hun seg bare på gulvet ved føttene mine helt rolig.

    Jeg har jo visst hele veien at det er opp til oss å skape en holdbar relasjon mellom dem, men jøss! Tok valpen ut etterpå og da kom katten etter. Tok en ny runde der, og så kunne de ligge på plenen, en meter fra meg på begge sider. :-)

  5. Oppdretteren til valpen vår har lært inn en smattelyd som innkalling. Jeg forsøker å bruke både den og kom. Er det dumt, eller tror dere jeg kan sakte bytte ut smattingen med kom over tid? :) Jeg kaller henne inn når jeg skal gi henne mat, når jeg skal kose, leke, ute i hagen, altså hvor som helst. Så jeg håper det vil sitte når jeg roser masse når hun kommer. :)

  6. Ja, det er vel heller katten som ikke går overens med valpen ;)

    Pus har mat og kasse utenfor rekkevidde, på et annet rom. Hun er også mye ute. Hun er bare ett år, men generelt vant med hunder, så jeg er ikke så redd for at hun skal ta valpen. Vi får heller ta tiden til hjelp og prøve å bestikke med godbiter når lilleulv oppfører seg sånn som vi ønsker.

    Vi bruker kompostgrind i døråpningen, ja. Hun kommer som regel på innkalling, så jeg får bare smøre meg med tålmodighet og ta tiden til hjelp.

    Det vi ønsker er kun at de skal klare å være i samme rom uten trøbbel, og at pus kan få tilbake plassen sin på fanget vårt i sofaen ;)

  7. Vi hentet valpen vår for ti dager siden. Til nå går alt strålende, med unntak av litt napping som jeg regner meg vil gå over når vi er konsekvente på å irettesette. Enn så lenge har vi holdt stua adskilt fra resten av huset, og pus har da 100% kontroll der, men kan komme og gå i stua som hun vil. Underveis har vi forsøkt å ha katten litt i stua der hun har stativet sitt og en stor romdeler å rømme til. Av og til har vi også hatt valpen i bånd på pus sitt territorium så de kan lukte på hverandre under litt kontrollerte former.

    Det har gått tålig greit til nå, men valpen forstår jo ikke at hun må være forsiktig med pus, og i kveld da pus satt i sofaen hoppet valpen opp og nappet. Mens jeg løp bort for å ta henne, så fikk hun tak i pus og nappet skikkelig og fikk ordentlig tak i skinnet på pus. Katten vrælte og løp avgårde (naturlig nok), men nå kjenner jeg at jeg blir utålmodig.

    Når kan jeg vente at de kommer litt mer overens? Hva kan jeg gjøre for å venne de til hverandre?

  8. Det er ingen som har hugget på deg, jeg har bare sagt at viss ikke du skal trene med hunden så er det ikke sikkert du får kjøpt gråschæfer. Men jeg har ikke sagt at du ikke vil det, det hadde bare ikke kommet så godt frem enda.. ;) Og det var ment som et ærlig tips, ikke noe kritikk eller noe. Og ihvertfall ikke noe mening om at dere skal ha fra showlinjer istedet, det med fysikk forstår jeg godt, jeg bare mente at det er viktig og ta hensyn til begge, så om man ikke har et liv som passer til en gråschæfer så trenger man ikke kjøpe show schæfer heller, men kanskje en annen rase, sant. Men nå var ikke det noen formaning til deg. Du sier du vil trene med hunden, da vil sikkert en gråschæfer trives godt hos deg :)

    Når du sjekker helse så pass på og ikke bare sjekk foreldre, men sjekk tidligere kull oppdretter har hatt og hvordan de er helsemessig, sjekk søsken av foreldre og besteforeldre og deres søsken og evt tidligere kull disse hundene har hatt på det kullet du ønsker valp fra.

    Jeg synes det er flott å lese at TS er såntil de grader bevisst på valg av hund, for ikke å snakke om at hun ikke vil støtte avl som går utover helse på individene.

    Om alke hadde vært seg like bevisst når man gikk til anskaffelse av hund gjennom oppdretter, så vilke kanskje hundene bli "friskere" med tid og stunder.

    Jeg så senest i går en schafer med denne såkalte bananryggen, og den så fullstendig vanskapt ut, med en gange som tilsa at den nærmest gikk på hasene.

    Uansett, asse lykke til med valpekjøp! Jeg er sikker på at du kommer til å finne en flott hund som passer til deg og det livet du lever. Det er en hund der ute for de aller fleste:)

    Sent from my iPad using Tapatalk HD

    Takk for svar, begge to! Jeg har kanskje overtydet innleggene i tråden :icon_redface:. Takk for tips om å sjekke søsken hele veien, jeg skal undersøke litt, jeg så det ene kullet ligger ute på working-dogs.eu eller hva det het, med stamtavle hele veien til oldeforeldredyr. *undersøkeundersøke*

    Jeg setter pris på alle tilbakemeldinger, og krysser fingrene for at vi finner en fin liten valp i løpet av sommeren! :wub:

  9. Det er vell ingen som har sagt noe om tittler og konkurranse.. Det viktigste er jo ikke prestasjoner i konkurranse, men at hunden får et aktivt variert liv, og for en brukshund at den også får jobbe en del. Noen er ikke så ille, andre er ganske krevende. Jeg ville ikke kjøpt bruksschæfer og satset på at den ble bedagelig, ikke skjønner jeg hvorfor folk skal ha brukshund heller om de ikke skal bruke den. Da finnes det en haug med andre raser som ikke blir avlet fram til og jobbe.

    Det har jeg ikke sagt heller. Jeg sa bare at mange ikke selger hunder til folk som bare vil gå tur eller ikke har noe serlig ønske om og bruke hunden til bruks, lydighet, ipo e.l.

    Jeg forstod det ikke sånn at TS hadde noe brennende ønske om og trene lydighet, men kanskje jeg missforsto, for LP trening er god trening det. Det må ikke være IPO liksom.

    Jeg ønsker å trene lydighet, men ikke nødvendigvis for å hevde meg i noen konkurranse, selv om det vil bli en bonus. Jeg har også tenkt på agility og kløv, men det vil komme an på hunden. Alt i samråd med oppdretter.

    Jeg ville ha en schæfer. Jeg ville ha en schæfer som ser ut som det i mitt hode er sånn en schæfer skal se ut. Jeg ville ha en frisk schæfer. Jeg ville ha en schæfer med stor leklyst og gode bruksegenskaper som også evner å slappe av når passiv. Jeg vil trene lydighet men har ingen ambisjoner om å reise land og strand for å konkurrere og bli verdensmester. Jeg ville ha en trygg hund, en stabil hund. Jeg kunne ikke hatt en bedre hund enn Aska. Hun er med meg overalt. På skolen, på jobb av og til, på cafe, til venner osv osv osv. Hun tar alt med knusende ro men er lett å gire opp og leke med om man ønsker det. Vi trener LP og skal prøve oss på litt agility også fordi hun blir så gira på det. Jeg lette lenge og sendte mange mailer før jeg fant en oppretter, og fortalte åpent om mine planer for hunden. Jeg tror ikke de solgte den til meg fordi de hadde problemer med å få valpene solgt altså.

    This.

    Når jeg nå undersøker oppdrettere, så forteller jeg om hvordan hverdagen vår er, om hva jeg ønsker i en hund og hvordan vi ønsker å aktivisere den. Har allerede funnet et par aktuelle oppdrettere jeg er nysgjerrig på. De vet nå hvordan hund vi "burde" ha, og ingen av de har sagt at vi ikke får kjøpe.

    Det er jo ofte ulik mentalitet og lynne på de ulike valpene innenfor et kull, og det er vel greit at de roligere valpene med mindre kamp kan få en fin og aktiv hverdag hos oss, mens de aktive hundene med mye kamp kan få brukt seg til det de er avlet til? Hos de aktuelle oppdretterne har jeg undersøkt i forhold til kjente plager, og jeg fikk inntrykk av at de var seriøse på å avle sunne, friske hunder - som de kunne vise til positive resultater med.

    Det er derfor jeg ber om hjelp her, ikke for å bli hugget over for å ønske meg en god hund med sunne linjer. Det er ikke bare svart-hvitt, selvfølgelig kan det hende vi like gjerne kunne hatt en showhund, men når jeg har et personlig ståsted som tilsier at jeg ikke støtter avl som går utover helse, så blir det gråsoner. Og dermed tydeligvis gråschæfer. :)

    Jeg forstår at det sikkert er mange som ønsker seg en schæfer fordi de ser fine ut, og som kun vil ha en hund å rusle tur med en gang eller to om dagen. Jeg setter pris på at dere reagerer og sier i fra, men det kan ligge forhold til grunn som ikke ble utdypet i hovedinnlegget fordi jeg ikke anså det som relevant. Det jeg lurte på var rett og slett: Stemmer det at de rettryggede schæferne er sunnere enn showschæfere? Om den har tradisjonelle "schæferfarger" eller ei spiller ingen trille for vår del.

    Jeg har fått flere svar, og som nevnt funnet et par aktuelle oppdrettere selv, så jeg takker for oppmerksomheten og lar det ligge med det.

    Ha en fin dag videre!

    • Like 2
  10. Kan virkelig anbefale vargfjell i kongsberg :) ei venninne har hund derfra og den er herlig! De virker seriøse og flinke, og har hørt mye bra om de fra andre også. Og siden du spurte etter kennel på østlandet, så er det vel ikke så langt fra der du bor? ;)

    Hva "bruker" de hunden sin til? Holder de på med noen spesielle aktiviteter, arbeidshund el.l?

  11. Takk for svar, alle sammen. Jeg ønsker å ha en aktiv hverdag med hunden, men det blir ikke nødvendigvis tradisjonelle bruksaktiviteter. Tenkte på en del lydighet. Selvsagt også mye tur og (hjerne)trim. Egentlig litt synd at man må velge, siden jeg fra et etisk ståsted helst ikke vil ha en tradisjonell showhund. Vil ikke støtte avl på hunder med dårlig rygg og "froskeben".

    Kan godt hende jeg tar i litt hardt, men jeg ser ikke hvorfor man ikke kunne hatt brukshundbygning på showhundene også..

    Ikke at det er det viktigste for meg, men jeg vil ikke kjøpe en valp som vil få smerter når den blir eldre pga dårlige linjer.

  12. Neida, vi ønsker oss schæfer uansett. ;) Men jeg vil jo helst ha en som er så sunn som mulig og har minst problemer. Har hørt at mange med skrå rygg lett får prolaps o.l., og da ønsker jeg ikke egentlig å støtte oppunder videre avl på de, men heller de som har en sunnere kroppsbygning, hvis det var det du mente. :)

    Jeg undersøker med litt ulike kenneler i Sverige nå, vurderer Djurløfs og Winlunds. Venter på svar fra de nå. :)

  13. Hei,

    Vi skal kjøpe schæfer, men jeg etter å ha undersøkt litt så virker det som at rettryggede schæfere har bedre helse og mindre plager. Jeg har fått flere tips om oppdrettere her, men jeg synes det virker som det er mest vanlig med disse "showschæferne" som er så skrå.

    Stemmer det at de er sunnere, eller er det bare at det ser sunnere ut? Er det "greit" å foretrekke rettrygget?

  14. Fikk tips om å lage en egen tråd fremfor å fortsette på en gammel, så da begynner vi her;

    Samboeren min og jeg har tenkt på å skaffe oss en schæfer i sommer. Vi har tenkt å bruke hunden til en del lydighetstrening, men kanskje også trekk eller kløv (men det er ikke det som er hovedfokuset). I hovedsak vil hunden være familiehund, og så en aktiv hverdag.

    Vi har sett på flere oppdrettere og lest flere steder at det er mange schæferlinjer i Norge som ikke er noe særlig lenger. Det virker som man må til Sverige for å få en "ordentlig" hund, men det tar jeg med en liten klype salt. Det som er viktigst for oss er å få en hund som er stabil og trygg (selvfølgelig fordrer dette at vi må jobbe mye med selv, men en del går jo på mentaliteten), sunn og frisk (ingen HD/AD i sikte) og fra en seriøs oppdretter. Det er å ønske at oppdretteren vil holde kontakten med oss da det vil være vår første "ordentlige" hund. Vi har hatt hund da vi bodde hjemme, men det er jo noe annet med en egen. Vi vil gjerne også ha muligheten til å møte tispen og oppdretter før vi bestemmer oss for å kjøpe.

    Jeg nevner samme oppdrettere her som i den andre tråden - vi har sett på Ulvgården i Sverige, Secret Garden i Bergen og Trinento i Sande.

    Tips og råd mottas med takk! :)

×
×
  • Opprett ny...