Gå til innhold
Hundesonen.no

Cilies

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cilies

  1. Pomeranien eller kleinspitz er spisshunder, godt egnet til kaldt klima, sammenlignet med den ikke fullt så egnede Chihuahuaen. Synes chi'en skjelver og er pysete nesten uansett vær, jeg. Iallefall de jeg har møtt. Da er spisshund-miniene langt tøffere og mer rustet til et slikt klima som det er så langt nord i Norge.

    Kleinspitz er nesten det samme som pomeranien, bare en liten anelse større og mange tusen kroner billigere enn pommen ;- )

    Det er begge raser som vil få plass i en bag i en flykabin. De har masse underull og holder fint varmen i kaldt klima.

    Ja, chihuahuaen blir veldig mye kaldere i kaldt vær.

    Kleinspitzen har jeg faktisk aldri hørt om, så der må jeg lese litt ^^

    men det høres ganske reelt ut det ja.

  2. Hvis du går for chihuahua så gå for den langhårete og en som ser ut til å bli litt stor. Jeg passet nettopp på en bitteliten korthå¨ret jente på rett over kiloet,og hun frøys og ville inn i genseren min når det var 15grader ute.

    Pommen tåler kulde (evt. potesokker når det er veldig kaldt), tror også den fint tåler 20grader,men om du ikke skal bruke den til utstilling så kan du alltids ha den nedklippet i sommerhalvåret :)

    Lykke til med valget! :)

    Tusen takk, det var smarte tips. Skal følge dem ^^

  3. (Min uthevning)+Jeg kan dessverre ikke så mye om rasene, men hunden din MÅ ut i -30. En hund må ut hver dag og da hjelper det ikke om det er -30 ute. Men tror ikke noen av disse hunderasene ville hatt problemer med en rask tur i -30, da blir det bare å kle på litt dekken. Om du bestemmer deg for chihuhaha kan det jo være lurt å kikke litt på langhårsvarianten. :)

    Selvfølgelig skal hunden få gå ut hver dag uansett, men jeg mener -30 og de kaldere dagene er rett å slett ikke dagene å ta seg en tur på og hunden har ikke vondt av å få mosjon inne isteden for ute når det er på ekstrem kulde da. Men som sagt er det min mening.

    Jeg bor også i indre Troms, og i de kaldeste periodene er mine 2 Engelsk Toy Terriere kun ute å tisser og gjør ifra seg. Er ikke snakk om å gå tur når det er som kaldest. Tror nok TS skjønner at hunden må få gjøre fra seg hver dag...

    Det kan jeg være enig i, alt for kaldt å gå tur i de kaldeste dagene her.

  4. Hei, jeg sliter med å bestemme meg hvilken hund jeg skal kjøpe.

    Jeg bor da på setermoen i midt-troms og her kan tempraturen gå fra 20+ til 30-

    Tenker på en hund i liten størrelse som kan bli med i kabinen på flyet da jeg flyr sør over minst en gang i måneden. Det er da de praktiske kravene, men det jeg vil bruke hunden til er jo litt agility, lydighet og mest som familiehund.

    Vil ha en hund som kan bli med på lange turer og takler litt varme og kulde. Hunden trenger ikke trenge å gå ut i 30- for da går ikke jeg heller ut, så det er ikke et must.

    Har sett en del på Chihuahua og Pomeranian

    Har en del erfaring med Chihuahua da min besteveninne har en og synes selv at det er en hund for meg, arbeids- og lærevillig, og kosete, men tenker litt også på at det kanskje blir litt kaldt her oppe, og da var det en som nevnte Pomeranian og sa det var en rase lik Chihuahua bare mer spisshund lynne og pels til å takle kulde.

    Noen tips? Tusen takk for alle svar! Alle svar hjelper.

    Høres sikkert veldig dumt ut med mine krav o.l men det er da viktig pga varme/kulde og reising med fly.

  5. Hei og velkommen, både til forumet, og Midt-Troms :-)

    Bardu har ett flott hundemiljø, med masse koselige og flinke mennesker! Hundeklubbens hjemmeside er her . Hundeklubben har inngjerdet bane, og tilgang til flere store områder, det trenes både lp, bruks, spor og agility.

    Dogdiggershar diverse kurs og foredrag for hundefolk. Det drives av 2 søte, snille og ikke minst FLINKE damer! :-)

    Det er vel også noen som trener med/til redningshund også,tror jeg.

    Edit; endret feil link

    Tusen takk! Ja da tar jeg meg innom der jeg :)

    Hallais! Velkommen til gards. Bor i Bardu vi også, og alt trulte sier stemmer på en prikk! :)

    Ja! Og der er det nå i hvert fall 3 flotte tollere. (Så i den andre tråden at du lurte på det).

    Jotakk! Ja, da jeg jo kanskje spørre om råd og veiledning også. så koselig!

  6. Hei. Jeg er nettopp flyttet til Setermoen og vurderer kjøp av hund, men så lurte jeg på før jeg skaffet meg hund om det er et aktivt hundemiljø på Setermoen?

    Er det noen her i fra som bor i nærområdet?

    Er det noen valpekurs i Bardu? :ahappy:

    Er det noen som holder noen kurs i området?

    Sikkert litt mange spørsmål, men vil egentlig bare være sikker på hva jeg setter meg inn for når jeg får en valp ang området og hva det er tilbudt i området. Jeg har ikke helt valg noen rase jeg vil ha enda, men har laget en tråd inne på "Rasevalg" som heter "min første og hans andre, men hvilken?"

    kanskje dere har noen forslag som kanskje er kjent i området? :P

  7. Hva er galt med tollere? :P Kjæresten min var også sånn... Han skulle kun ha flatcoated ret fordi det hadde han da han var liten :P

    Men fikk overtalt han til slutt ;) Du må jo bare ta han med og se på et valpekull vettu ;)

    Zera er iallefall helt fantastisk :) Og hun er min første hund. Hun er arbeidsvillig, lærevillig og tøff. Men samtidig elsker hun å være der vi er, og gjøre det vi gjør (feks sove på sofaen om søndagen ;))

    Følte bare for å slå et slag for tolleren :P

    Ja, jeg er helt forelsket i tolleren og han kjempe lyst på en! Kanskje jeg kan prøve å følge ditt råd å gå å se på en sammen, så kanksje han ser det samme som jeg ser i den forhåpentligvis :twitch:

    Ja, jeg også har fått den følelsen av at tolleren er en litt sånn "altmulig" hund på en måte, ikke missforstå, men en som kan være med på hard trening og også tilbringe reisten av dagen inne på sofaen :D

  8. Tenker at Toller hadde passet dere bra, men om han nekter plent så er nok langhårsbelgeren et alternativ som Belgerpia sier, så lenge du har tenkt å bruke hunden noe. Ellers kanskje en annen retriver etter jaktlinjer?

    Hvis du er inntressert i lh belger ville jeg nok sendt en pm til Belgerpia, har en følelse at hun sitter inne med mye erfaring og kunnskap om rasen :)

    (noe jeg har tenkt på mer enn en gang, hehe :) )

    Ja, tenkte også at en belger vil egentlig passe oss greit. Har du kanksje noen forslag til andre retrivere etter jaktlinjer? er veldig takknemlig for tips =)

    En schæfer må da være ypperlig til det du vil bruke hunden til, og samtidig så blir kjæresten din fornøyd?

    Ja, har tenkt litt på schæfer men jeg har desverre ikke den store entusiasmen til en schæfer, det er det jeg mangler vis du forstår hva jeg mener? =)

  9. Hei. :ahappy:

    Jeg har alltid hatt lyst på en hund. helt siden første klasse startet jeg på jakten med å få meg en hund.

    den gangen hadde jeg lyst på en chihuahua da, men mye har forandret seg siden da.

    Jeg har nå flyttet ut og inn med min kjæreste i Bardu kommune laangt opp på fjellet.

    Derfor har jeg lyst på en hund jeg kan gå LP med og spor, og forhåpentligvis en dag bli redningshund. Det er min store drøm til å bruke hunden til.

    Min kjære derimot har lyst på en hund som går lange turer og som kan ligge i sofaen med han på late søndager.

    Han har en schæfer fra før av, men som ikke bor hos oss, men hos faren hans, så derfor vil han ha en ny schæfer. Han håper å tror at den nye vil bli akkuratt som den gamle, men etter min smak er den alt for lat og kjedelig. :whistle:

    Jeg har sett og lest litt på tollere da og de virker midt i blinken for meg tror jeg, ikke helt sikker enda, men der har min kjære satt foten ned og sakt nei uten egentlig mening om det. Jeg liker også belgere men tenkter det kanskje blir litt ruff til å være min første?

    noen som har noen tips til meg og min kjære om valg?

    kanskje innen det vi begge ser etter? :)

×
×
  • Opprett ny...