Gå til innhold
Hundesonen.no

Ballong

Medlemmer
  • Innholdsteller

    332
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ballong

  1. Du kan ikke ha lest burdiskusjonene her inne så veldig nøye ser jeg...

    Bur med åpen dør er en stygg hundeseng, men ikke noe annet enn en hundeseng. Det er når man lukker døra at problemet oppstår.

    Nei, det interesserer meg egentlig ikke så veldig, er andre ting jeg leser først.

    Nå tror jeg du leser litt for mye mellom linjene.

    Mine hunder ligger i bur hver dag faktisk, på natta velger de mellom bur (uten dør for det er hengslet av.. ), gulv, to hundesenger eller senga. Som regel begynner de i senga, ene lander i hundesenga og hu andre i buret. Men jeg låser de aldri inne!

    edit:

    HAHA jeg dobbeltpostet nettop :lol: men forrige var moderering og da var jeg jo en moderator og nå er jeg meg selv :frantics::lol:

    Hva hvis jeg skriver at jeg har splittet personlighet? :P

    Og hva gjør man hvis man ser at man ikke har "multiquota", men ikke kan gjøre noe med det?

    Uhel skjer.. sånn som nå!

  2. Ah, så du var egentlig ikke interessert i å starte noen diskusjon i det hele tatt. Selvfølgelig går det fint an å diskutere en burdiskusjon her inne. Enda mer interessant er det kanskje å diskutere burbruk. Særlig hvis det kan hjelpe noen til å ta til vettet.

    Du som er så interessert i hundevelferd og vurderer å ringe mattilsynet på vegne av andres hunder, burde kanskje ha et bevisst forhold til andres burbruk, også. Hvis det ikke interesserer deg, er du kanskje ikke den rette til å vurdere andre hunders velferd.

    Nei, nettopp! Du har skjønt det nå ;) Ja, hadde jeg visst om noen som puttet hundene i et lite bur store deler av livet, kunne jeg sikkert anmeldt det.

  3. Hvem hund og hvorfor skal den ev få komme til et annet hjem?

    Den hunden det er snakk om :P

    Hahahaha.. hvorfor.. fordi den ikke har det bra. Og om den kan få det bedre et annet sted, er jo det kjempefint :D

    Så du er ikke bekymret da, siden du nå finner ut det ikke er noen vits i å melde fra. Da er det jo bra da, at hunden har det bra. For dersom du hadde vært bekymret og har mistanke om at hunden ikke har det bra, så er du pliktig ihht Norsk lov å melde fra, uavhengig av hva MT gjør eller ikke gjør med tanke på henvendelsen fra deg.

    Hvis du leser litt, ser du at hvis mattilsynet mener at mat (altså ting som kan tygges som f. eks brokkoli) og ly (f. eks et skur ute i 20 minus) holder for en hund, ser man jo at det ikke er vits i å melde ifra, for da tar de ikke tak i saken. Da tar de bare tak i de mest grusomme tilfellene. Men soelvd skrev jo en liten historie der mattilsynet steppet inn selvom, og det er jo bra!

    Ja, det er nok mange som er pliktige i følge lovverket, men som ikke gjør noenting. Så vi får se hva som skjer :)

  4. Mat, vann og ly samt at hundene tilsynelatende er i godt stell med gode vesen må da være det elementære. Nå har det vært ropt og skreki om "animal cops" siden det kom på TV og det er faktisk akkurat akkurat det MT gjør også, det viktigste først så får folk mene hva **** de vil om en valp går med kløv. Har du kjent på vekta på den eller har du antatt at den var full av bly? Vi kan ikke ha ett system hvor man skal bli overvåket som hundeeier.

    Ikke heng deg opp i småting, det var et eksempel av mange, og hovedpoenget var at om man gjør ting før man vet eller spør, kan det gå galt. Gjør man feil mange nok ganger, går det galt, alltid. Eierne har klaget på at hunden biter. Det er kanskje ikke så rart at den gjør det.

    Det viktigste er at hunden har det bra, at den evt. får komme til et annet hjem der den har det bra og får det den trenger. Ikke at man blir "overvåket", det blir man fra før av allerede. Men det blir en helt annen diskusjon som ikke hører hjemme her.

  5. Men har du ikke skjønt det, Stella :lol: Så lenge hunden er i et bur noen ganger i løpet av livet (spiller ingen rolle om døra er lukket, bur er bur!), så er man dyremishandler!

    Og det er grov vanskjøtsel!

    Sånn som jeg da, som lot hunden sove i buret sitt 1 natt for noen dager siden, jeg burde egentlig ikke hatt hund..

    Du må lære deg å multisitere.

    Syns det virker som om du prøver å provosere eller dra i gang en diskusjon, uten egentlig å ha noe å diskutere. Du er mot burbruk, men ikke helt. Du er for burbruk, men bare litt. Nei, denne tråden er rett og slett kjedelig.

    Da kan jeg vel hjelpe deg litt med å oppklare litt:

    Nei, en "burbrukdiskusjon" er ikke noe man kan diskutere her inne, og meningen med å starte opp tråden var ikke å starte en slik diskusjon heller.

    Og merk mine ord; Grunnen til at jeg startet tråden var fordi jeg var stolt av at hunden klarte/ønsket å ligge et annet sted enn klin inntil oss hele tiden, jeg så på det som fremgang at han valgte å legge seg et annet sted. Og kun det. Egentlig er det helt uinteressant for meg at andre er imot bur. Eller for bur. Jeg bryr meg ikke :P Jeg bruker ikke bur selv, kun i bil. Sånn, ferdig!

    Om tråden er kjedelig, betyr ikke det at du trenger å skrive det. Jeg går ikke inn i dine tråder og skriver hvor kjedelige de er :P Hvis man gjør det, gir man et dårlig inntrykk av seg selv dessverre.

  6. Igjen vil jeg gjerne påpeke at de største sakene som omhandler mishandling her til lands har blitt utført av folk som har lengre erfaring og mer kunnskap om hund enn de fleste her inne. Uvitenhet er ikke det verste som finnes.

    Hva man mener er dyremishandling er individuelt tydeligvis, jeg forventer at både jeg og poden skal kunne ta fra Mozza tyggebein og leker ( Mozza gjør det samme med han :P ) , men å ha henne i bur hver natt hadde vært helt utenkelig.. Det hadde jeg aldri hatt samvittighet til, og jeg mener helt oppriktig at med mindre det er noe som tilsier at det er for hundens beste så er det på grensen til vanskjøtsel. Hunder har et fysisk behov for å regulere varmen ved å flytte seg rundt, siden de ikke svetter eller bruker dyne. Jeg har nå min * telle* 8 hund og ingen av de har brukt bur og ingen av de har liggi på samme plassen en hel natt.

    Ja, hva veit jeg om de bruker bur :P Men hunden bor kun i en liten leilighet og de går ikke akkurat gode turer med den, så den lever vel på en måte i et bur da ;)

    Jeg syns selv det er vanskelig å vurdere. JEG syns jo at hundeholdet til noen her i området er forkastelig, og det samme gjør naboene. Men jeg tviler sterkt på at mattilsynet vil gjøre noe siden hundene får mat og har ly. Jeg er også usikker på hvor sterkt anonymiteten er her hos MT. Så det er trist å se på hundene som har det sånn, men det er jo desverre lite man kan gjøre..

    Send en melding, hvis du er bekymret. Finner Mattilsynet ut at alt er i orden, er jo ingenting bedre enn det.

    Næh, ikke noe vits i å melde fra da? Kanskje kjefte på dem selv hvis jeg møter dem en gang i fremtiden (forhåpentligvis ikke).

    Mat og ly er ikke nok mener jeg da. Men om mattilsynet mener noe annet, er det nesten ikke noe vits i å sende en mld til dem :(

  7. Kaja sin har jo ikke gitt seg med alle den spisinga enda, ser hvordan det har endt.

    Men Terho vil ut hele tia, selv om vi ikke går tur. Skal helst bare være ute i hage, snuse litt, tygge på litt trær, spise litt snø, dytte hue neddi snøen! Og går vi tur er det like spennende hver gang, kanskje det har gått et nytt menneske der, en bil, eller aller best, en annen hund! Da må det tisses overalt! Også nå som snøen er blitt kram skal den også herjes i!

    Uff.. Er slitsomt når en må passe på hele tiden!

    Hehe, sikkert mye spennende for dem som vi ikke ser ja. Bra med hunder som liker å være ute da! Det er det morsomste med hundehold synes jeg, det å gå tur.

  8. Jeg tror du kommer til å finne ut etterhvert at en Boston terrier kan ha potensiale til å være noe ganske annet enn "bare" en selskapshund;) Hvis du har lyst til å finne det ut da... Det er nok helt naturlig at en liten valp (kanskje særlig en med litt lite pels som ikke egner seg så godt for 20 -) syns det er litt skummelt/fælt å gå tur i begynnelsen, kanskje han rett og slett hadde nok med der han bor, men det går som regel fort over når alderen øker og motivasjonen blir større (både oppe i hans hode og fra eierens side)...

    Ja, vet om noen som har vunnet sporkonkurranser og vært med i agility! :D

    Men min snuser ikke noe enda, er nok litt for tidlig. Etterhvert som varmen kommer, håper jeg at han omtrent bare vil være ute og gå tur :P

  9. Ja de fleste av dem er veldig kosete. På grensa til plagsomt til tider hehe.

    Morsomt da :lol: Hvor mange fugler har du?

    Min er ikke kosete :( Men sitter på finger'n til nød. Skulle gjerne hatt en av dine koseklumper også :D

  10. Takk for et eksempel, soelvd! Det hjalp faktisk ganske mye! :D

    Godt å høre at mattilsynet tok det på alvor.

    Heller ikke bra hvis de får for mye næring, noe som virker som et større problem, med tanke på hvor mange feite hunder som tusler rundt omkring. Men det bryr ikke mattilsynet seg noe om.

    I tilegg skal noen hunder være tynne, noe ikke mattilsynet vet, og derfør bør man være litt forsiktig før man varsler om slike ting.

    Ja, det er sant. Det skal jo være riktig. Jeg tror man kanskje må ha litt flaks når man sender en melding og kanskje treffe på noen som vet litt om hunder. Noen hadde sikkert trodd at en vanlig mynde var for tynn? :o

  11. Du skriver jo noe mot deg selv da:

    "Jeg er drittlei av folk som skaffer seg hund til tross for at de i utgangspunktet ikke har nok interesse for hunder og ikke har interesse av å sette seg inn i trening og adferd osv før de skaffer seg en hund, og heller ikke i ettertid.

    Jeg liker ikke folk som skaffer seg en valp og spør 2-3 mnd etter innkjøpet ..."

    Jeg leste hva du skrev før jeg svarte jeg, men finner det jo underlig at du skriver slik du gjør når du har stilt en del spørsmål på forumet som du i grunnen burde satt deg inn i før du fikk deg hund da.

    Mattilsynet reagerer forskjellig avhengig av hvem fyle/distrikt det er snakk om og hvor mye de har å gjøre, samt alvorlighetsgraden. De rykker neppe ut fordi de får en melding om at noen spør et par mnd etter de har fått seg hund om hvem for de burde gi til hunden, om hvor lenge den skal snufse, om det er greit den ligger i buret når den trives der, om det er normalt at den løfter benet i den og den alderen (hadde man lest om hunders adferd og satt seg inn i dette før man skaffet seg hund hadde man jo visst dette). Men, i følge loven er du pliktig til å melde i fra dersom du har mistanke om mishandling/vanskjøtsel av et dyr. Og alvorlighetsgraden får da være opp til MT å avgjøre. Du har i alle fall gjort din plikt ihht loven ved å melde fra.

    Akkurat når det kommer til fôring, må en jo vite hva hunden skal spise, jeg mener, det er lov å spørre om hvilket fôr som er best i ettertid, men allikevel må en vite at hunden ikke skal fôres på kaninpellets og høy liksom! Eller taco og pizza.

    Jeg synes det er flott at folk ønsker å vite mer i ettertid og forsikrer seg på hundeforum om at det er sånn og sånn og stiller spørsmål, men hovedproblemet med de jeg har i tankene er vel i grunn at de aldri spør, bare gjør.

    For å sette det litt på spissen: Hvis noen sier til dem at hvis hunden slikker på deg og du ikke liker det, skal du bite den i tunga, gjør de det. (Ja, de har bitt hunden fordi den beit dem).

  12. Det høres i grunnen ut som en ganske så normal valp :)

    Ja, tror egentlig han er det :) (Heldigvis!). Men krysser fingrene for at han etterhvert slutter å spise ting ute da, kan dukke opp mye giftig etterhvert som snøen smelter, og vil ikke at han blir syk. Men har hørt overalt at det går over, så satser på det :D

    Men er litt søt da, når han løper avgårde med en svær kvist i kjeften :D

  13. Dette gjelder tydeligvis en konkret sak, og ergo håpløs som diskusjonstema. Ring Mattilsynet og hør hva de sier, er ikke verre enn det.

    Hadde håpet at min avgjørelse skulle bli litt lettere om det fantes noen sjekkpunkter og om noen hadde noen synspunkter for hva som burde være minstekravet når en har en hund..

    Men får bare gå i tenkeboksen tror jeg, finnes vel ikke en slik liste, blir litt å kjenne på magefølelsen.

  14. Jo før jo bedre burde du lære deg følgende kjøreregler:

    1) Mattilsynet tar kun action om de omtrent får bevismateriale lagt på fanget, video/bilder o.l. Selvfølgelig sjekker de bekymringsmeldinger, men det vil neppe/aldri føre til noe annet enn tilsnakk og videre oppfølgning.

    2) Burbruk er bare å gi opp på dette forumet, det går ikke an å diskutere. Her er burbruk-verdenen svart/hvit - IKKE nyansert.

    Sit back, relax, enjoy.

    Da er det nok mye annet som er svart/hvitt også dessverre?

    Takk for svar!

    Jeg tenker hele tiden "om jeg hører noe mer eller ser noe mer fra de" (når det kommer til å behandle dyr dårlig), så anmelder jeg. Men hvor mye skal jeg egentlig se og høre liksom..

    Tilsnakk hadde kanskje vært nok, bare for å skremme litt og la de vite at de ikke kan gjøre akkurat som de vil :) Men sitter fortsatt og har den følelsen av at "jeg skal se det an litt", selvom jeg også har følelsen av at hunden blir mer og mer ødelagt..hmmmmmmm.

  15. Når du nevner alt det som du synes skulle kunne være nok til å varsle Mattilsynet så tenker jeg brått på burtråden. Det er i mine øyne inkompetent å bruke bur bare fordi det går så bra og kun fordi hunden trives der.

    Sendte deg en PM ;)

    Hadde DU satt deg inn i trening, adferd osv så hadde du vel ikke behøvd spørre så mye som du har gjort eller ;)

    Det er der steinene i glasshuset kommer inn :)

    Å spørre i ettertid er det ingenting galt med, les litt før du poster ;)

    Det å ikke spørre, men å bare gjøre og gjøre og gjøre feil, det er det noe galt med, og det er kun det jeg mener det er noe galt med også.

    Lov om dyrevelferd sier:

    paragraf 5. Varsling

    Enhver som har grunn til å tro at dyr blir utsatt for mishandling eller alvorlig svikt vedrørende miljø, tilsyn og stell, skal snarest mulig varsle Mattilsynet eller politiet. Varslingsplikten gjelder med de begrensninger som følger av annen lovgivning.

    Så får du heller bare gå en runde med deg selv og finne ut hva du mener er mishandling eller alvorlig svikt og så melde i fra dersom du mener du har grunnlag for det. Så er det opp til MT om de vil undersøke det eller ikke.

    Men hva er det mattilsynet vil følge opp, er det kun de sakene der hunder har blitt mishandlet på det groveste, eller gjelder "mindre forsømmelser" også? (Jeg er ikke sånn som bare anmelder folk fordi de tar litt feil, men jeg vet hva jeg snakker om, vil bare ikke legge ut for mye om det)

  16. Det at de stiller spørsmål er vel gjerne et tegn på at de ønsker å lære. Da synes jeg heller man må komme med hjelp og råd i stedet for å løpe til mattilsynet

    Ja, hadde de enda stilt spørsmål, hadde de jo vært en av de som i ettertid ønsker å lære om hunder, og da hadde det ikke vært et særlig problem. Da hadde ting løst seg selv. Men å gjøre ting og ikke spørre og bare tro alt de hører om alt, det er ikke alltid helt bra dessverre. Mange myter ute og går.

  17. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor feks at noen er inkompetent hvis de spør om en valp kan bruke kløv.. Skal dette være allmenkunnskap?

    Da jeg fikk min første hund, så kunne jeg sikkert ikke om når man egentlig skulle begynne å bruke kløv. Hvilket for som var bra nok osv. Men jeg hadde lest meg opp skikkelig når det gjaldt jakt, spor og ettersøk.. Bikkja mi ble blant annet godkjent ettersøkshund da den var rundt 1 år..

    Og hvorfor er de nødt å sette seg så veldig inn i trening og slikt? Mange fungerende familiehunder kan ikke sitt engang..

    Jeg kan ikke se problemet så lenge hunden får mat, kos, turer og det den ellers trenger.. Men dette er mitt syn vel og merke da..

    Ikke å spørre om det, men å bruke det. Man hører om det ved en tilfeldighet, og jeg vet ikke om det er allmennkunnskap, men de fleste jeg kjenner vet at man ikke skal det selvom de ikke har hunder (kanskje jeg bare kjenner "smarte" folk xD).

    Det sier seg selv hvorfor trening er viktig. Det er ikke snakk om store triks, men grunnleggende trening. Alle familiehunder er trent på en eller annen måte, de har utviklet seg utifra hva de har fått lov til og hvordan de har blitt opplært. Feil treningsmetode kan ødelegge en hund, så jo, det er viktig!

    Så lenge en hund får det den trenger, er det selvfølgelig ikke noe problem, men da hadde jeg heller ikke startet tråden da :lol:

    Hunder trenger jo riktig næring, det er ikke riktig næring når hunden er tynn :(

  18. Har du noengang brukt noen timer etter at du har lagt deg til å feks lese, mens hunden din får lov til å ligge akkurat der den vil? Jeg gjør dette hver eneste kveld (leser kanskje ikke i mange timer, men du skjønner hva jeg mener), og jeg skal love deg at hadde mine hunder måttet ligge i bur om natta, hadde det frarøvet dem muligheten til å skifte liggeunderlag, temperatur og kontakt med meg. De tasler ikke rundt, men det kan hende de står opp og drikker litt, ligger litt på parketten fordi der er det kaldt, tester ut hundesengene, kommer oppi til meg igjen, tester en hundeseng igjen osv. Det er sjelden jeg våkner uten begge to i senga, men det er sjelden begge sovner sammen med meg oppi den.

    Jeg synes det er stygt å bure bikkja si inne. Enda verre er det å bruke bur på dagtid mens man er borte, av "hensyn til hunden". Jeg unngår i størst mulig grad å bruke bur også på utstilling, og setter heller opp en grind hvor flere hunder kan være sammen og kose seg.

    Du må "gjerne" bruke bur på valpen din, men at det bidrar til å gjøre han mer selvstendig, er jeg overhodet ikke enig i. Og du må jaggu være ærlig nok med deg sjøl til å innrømme at det ikke er for hans skyld at du synes det er så supert med bur, altså.

    Ja, det har jeg, og han ligger stort sett rolig hele natta, flytter kanskje 20 cm på seg innimellom.

    Ligger for det meste i armkroken eller rundt der :D

    Nei, fordi da slipper du den ut når den våkner - men jeg skjønner fremdeles ikke poenget. Men men, selv om jeg synes det er kjedelig å sitte og se på et bur, finner vel kanskje andre glede i det..

    Alle har hver sine interesser :lol:

  19. Jeg tror det er fordi de syns det er spennende å komme seg ut, lukte og se nye ting, løpe, leke, få ut energi. Det er kjedelig å være inne hele tiden, så å gå ut er et høydepunkt for dem rett og slett. :) Jeg skjønner ihvertfall godt at de liker det :) Hunder er laget for å bevege seg og utforske.

    Det kan jeg tenke meg. Men min har vært skeptisk hele veien, så trodde aldri han skulle like å gå tur. Men han synes det er ålreit heldigvis. Ikke like ålreit for meg som hele tiden må passe på at han ikke spiser alt han finner :( Håper det går over.

    Hunder er nomader (som mennesker). Nomader har ikke ro i ræven :)

    Det gjelder i allefall for min :lol: Han herjer, lader opp, herjer, lader opp.

    Det er jo ganske unaturlig for en hund å være inne, så hvorfor en hund liker å gå tur eller være ute er jo egentlig ganske åpenbart. :) Jeg har ikke selskapshunder som er avla fram for å ligge i armkroken til eieren sin (som også er en viktig funksjon, bevares!), og det er når vi er på tur jeg ser hva slags kapasitet de har, hvor atletiske de er og hvor ekstremt mye mestringsfølelse de får av å forsere terrenget og finne veien osv. Helst skulle jeg jobba som skogvokter og hatt de med meg ute i 8-10 timer hver dag. :)

    Jeg har vel en skikkelig selskapshund jeg da, men blir spennende å se etterhvert hva slags instinkter og egenskaper som dukker opp når vi er ute og går tur. For tiden er han mest opptatt av å løpe og spise ulovlige ting (og sove på fanget).

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...