Gå til innhold
Hundesonen.no

Chaarlottee

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chaarlottee

  1. Hei! Jeg har ønsket meg en Coton i flere år, og ser jeg har skrevet noen innlegg her inne om det for noen år tilbake. Nå er det endelig aktuelt med en hund, og jeg er fortsatt like frelst av denne rasen :D Men så hadde det vært greit å bli litt bedre kjent med rasen før jeg får en i hus. Er det noen i Trondheim som har en Coton det går an å hilse på? Det hadde vært såå trivelig!

  2. Hei! Mitt fremtidige kjæledyr skal være en hund av rasen Coton dè Tulear. Foreldrene mine har ikke hatt spesielt lyst på hund, men denne rasen kunne de faktisk tenkt seg de også. Har lest alt jeg har kommeto over og blir mer og mer sikker på at dette er rasen som passer inn hos oss. Det blir ikke aktuelt med hund ennå, men det hadde vært flott å dra på besøk til en oppdretter eller noen som har Coton valper her i Sør-Trøndelag, bare for å hilse på valpene og forhøre oss litt om hvordan de er! Det virker som de fleste holder til i Sverige.. Er det noen som vet om oppdrettere av Coton i Sør-Trøndelag, eller bare noen som har Coton som vi kunne hilst på?

  3. Det finnes ikke noe offisielt sted for utlån av hunder :P Men det jeg ville gjort, er å skape kontakt med et par ulike oppdrettere dere liker som driver med den rasen, og kommet i dialog med dem. Startet med å hilse på hundene til oppdretter ved å dra på besøk dit osv. Etter å ha blitt kjent med oppdretter kunne dere kanskje forhørt dere om muligheten for å låne en hund på overnatting. Ikke sikkert at oppdretter vil levere fra seg en av sine voksne hunder, men det gjør jo ingenting om dere spør, hvis dere spør på riktig måte. Det er ingen lov som sier at en oppdretter må låne fra seg hundene sine, så det er ikke noe man har "krav" på på noen måte, men som sagt; det er lov å spørre.

    Men jeg ville ikke spurt en vilt fremmed oppdretter, det bør vel helst være en dere har kommet i kontakt med og snakket med først, og helst også besøkt først. Oppdretter vil jo gjerne vite hvem DERE er også...!

    Det var slettes ingen dum idè :-) Bare synd oppdrettere av denne rasen (som jeg har hørt om) bor så langt unna.. Er vel ikke mange i Trondheim som oppdretter coton?

  4. Du må være klar over at når om får en omplasseringshund er det viktig å være veldig forsiktig med hva dere velger. Ikke ta den første og søteste, fordi dere synes den virker snill. Pass på at dere får mye informasjon om fortiden. Hvis dere ikke får det, kan dere ikke vite hva dere får. Mye kan ligge bak to søte øyne, og ting kommer gjerne frem etterhvert.

    Ellers vil jeg ønske deg lykke til.

    Det har du så rett i. Takk :)

    • Like 1
  5. Du er 14 år, så det største ansvaret lander på dine foreldre uansett.

    Jeg har to "valper" (begge 11 mnd). Og hos meg ser det ikke alltid like bra ut men det går også over!

    Om man ikke orker valpefasen (med ødlegging og det som følger med) så kan man jo overta en eldre hund?

    Ja, en litt eldre hund har jo også gått an :) Når sånn ca regnes valpeperioden som ferdig, egentlig?

  6. Heisann. Jeg har hatt lyst på coton de tulear fra jeg kom over denne rasen for første gang, for ei god stund siden! Jeg er 14 år. Familien, eller spesielt jeg, har kunne tenkt seg en slik hund. Enkelte familiemedlemmer er allergiske, men nå skal jo dette være en allergivennlig rase. Jeg vet at det er noen som reagerer likevel! Men så er moren min skeptisk til arbeidet og hva det innebærer å ha hund. Ikke bare skal de tas med på turer, pass i ferien, pelsstell, dyrlege, vaksinering, osv, for det gjør vi med glede. Men de biter i møbler, klorer gjerne på dører, spøler på parketten.... ja, dere skjønner. Hvordan kan vi unngå dette? Har dere noen gode argumenter for å skaffe hunden? Jeg skulle gjort så myye med den.. trent og.. gått på tur med min beste venn. Jeg har lest bok etter bok om både hundehold og trening. Ååh, håper at drømmen min går i oppfyllelse en vakker dag. Dette er virkelig noe jeg ønsker :innocent:

  7. Tjaaa.. i praksis blir jo dette som om du passet en hund ?

    Eller mer, som at du bestemmer navn, aktiviteter for hunden, metoder for opplæring, hvilke kommandoer som skal brukes osv, osv. Dvs ha mer påvirkning og kontroll, - eierskap -, enn over en "passehund"?

    Vel , da blir det jo i utgangspunktet du som velger rase, registrerer den på deg, og ikke minst betaler for hunden ved kjøp, samt for?

    Finne noen som var villige til å være fosterforeldre på disse vilkårene - tjukke slekta eller nære venner ville vel være det enkleste å komme ut av det med?

    Eller om du bodde i nærheten av en kennel / hundepensjonat og hadde råd til å hunden "på for" der, slik som man gjør med hester?

    Tusen takk for svar, det var noe sånt jeg tenkte på. Er det noe hundepensjonat i nærheten her da.. nå må jeg begynne å tenke etter jeg. Bor i Trondheim. :)

  8. Hei! Jeg er 14 år og har utrolig lyst på en coton dè tulear, men har aldri hatt egen hund og har derfor ingen erfaring med det utenom at jeg ofte passer andres hunder. Da en Coton dè tulear både er allergivennlig, røytefri, vennlig og lettlært (etter hva jeg har lest) passer den utmerket i vårt hjem. Jeg er ikke spesielt interessert i utstillinger, men er ute etter en herlig turkamerat og selskapshund. Kunne også tenkt meg og trent med den. Vet at det er en del pelsstell. Er det mulig å klippe ned pelsen?

    Vi har ingen planer om å kjøpe hund enda, men jeg er veldig interessert i å lære mer om rasen, og snakke med andre her inne som har erfaring. Dette er en hund vi kunne tenkt oss på sikt :-)

×
×
  • Opprett ny...