Gå til innhold
Hundesonen.no

Lilo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lilo

  1. Vi driver økologisk gård, så vi har ingen sprøytemidler på gården. Men det går helt sikkert an å sprøyte og bare vente er par dager med å sette hundene tilbake i hundegården.
    Så flott da! :) Har dere høns?

    Jeg er så lei av å kjøpe egg i butikken, får litt vondt inni meg hver gang jeg kjøper en pakke. Så jeg har bestemt meg for at når jeg får kjøpt småbruket mitt om noen år skal jeg holde et par høns, men jeg har ingen retningslinjer for det?

    I mellomtiden får jeg kjøpe egg på gård. (Tror ikke noe på de økologiske- og frittgående høner pakkene i butikken. :P

  2. Jeg har 2 hundegårder hjemme. Den ene er vel 4x4 eller litt større, mens den andre er 2,5x4. Hundene bruker 2 kvm av hundegården (rett foran porten) :P Den største hundegården er med inngang til et rom på ca 2x4 meter. Underlaget er støpte sand-heller (grus under). Eneste ulempen er at ugress vokser opp mellom hellene og må lukes.

    Så lenge en hund får tur og annen trening skjønner jeg ikke hvorfor den hundegården skal være så himla stor. Til sammenlikning har mange hunder tilgang til ett enkelt rom i huset når de er alene hjemme...

    Jeg tror det finnes noe miljø- og dyrevennlig ugressmiddel du kan helle over hellene? Jeg tenkte på å ha heller, da det er litt lettere å holde rent, men så er det dette forbaska ugresset. Også tror jeg det er litt mindre belastende å gå på grus.

    Jeg er enig. Så lenge hunden får det den trenger før den blir satt i gård, er det nok ingen nød et par timer. Han kommer nok til å sove likevel :P

  3. Jeg vet at selv med stort kundegrunnlag er det mye jobb og lite økonomisk overskudd. Geg har også hørt at man bør/må ha massasjeutdannelse først. Så har jeg hørt at fysioutdannelsen er mye bedre i Sverige.

    Jeg kjenner en som er det, skal spørre henne om hun har noen kontakter :)

    Jeg fant en link til en svensk side som tilbød utdanning innen fysio. Det stod ingenting om man måtte være diplomert massør, men det var uansett vesentlig billigere :)

    Det hadde vært supert! Takk :)

  4. Altså det begynner å bli endel etterspørsler om fysioterapi og massering så jeg tror en kan leve av det, henger litt på tanken selv, men tror kanskje det er lurt å ha litt mer å tilby kunden da liksom :) (ihvertfall i første omgang)

    Eks så vurderte/vurderer jeg å starte en liten "hundebarnehage" der jeg kunne ta inn hunder på dagtid mens eiere jobber og da tilby "ekstra luksus" med massasje, fysioterapi(også muligheter kun for å bestille fysioterapi time) osv osv.

    Jeg fikk også tips av en veterinær når vi snakket litt om utdanning osv innen hund att slike ting var blitt ganske populært siden det kan forhindre div led plager osv ;)

    Jeg og moren min planlegger også å starte hundebarnehage, men må først finne ut av etterspørselen her i området. Derfor hadde det vært greit med en utdanning innen hund i tillegg, for hundehage er ikke nok å leve på.

    Massasje er ikke noe å kimse av vettu ;)

  5. Er det noen her som er det? Eller vet noe om utdannelsen?

    Jeg vil for alt i hele verden jobbe med hund, og det er dette yrket som tiltrekker meg. Jeg vil ikke jobbe som veterinær eller dyrepleier, ei heller som hundeinstruktør. Men jeg er jo avhengig av at dette er noe å leve av. Og kunne hjelpe hunden på siste biten til å bli bedre må være veldig givende. Samtidig er det litt zen over det, litt harmonisk på en måte.

    Kjenner du noen? Eller sitter du på informasjon i det hele tatt om dette yrket, nettsider, bøker, folk du kjenner som kjenner noen eller egentlig hva som helst. Finner ikke så mye på nett når jeg søker :/

  6. Nei separat :) Jeg har en grande, en beagle, en dvergpinscher og en basenji, to av hvert kjønn.

    Ang str i forhold til mattilsynet så bryr ikke vi oss om det akkurat nå fordi vi også har stor inngjerdet hage hvor de er når vi er hjemme, samt at plassen de har i hundegården er større enn hva de har når de er alene hjemme (på eget rom).

    Wow! Hundehimmelen :D

    Jeg ser jo at de fleste hundegårder på finn.no er 9m2, også bedriftannonser, så det er nok ikke så mange som vet om det/bryr seg. ;)

  7. Det er begrenset med plass på gården, men jeg tror 24m2 skal gå :)

    Nå skal de som sagt ikke bo ute, og da trenger de vel heller ikke en løpsbane der inne :P

    De blir kun satt der hvis jeg skal f.eks ut å handle noen timer, eller får besøk som ikke liker hund, eller allergikere. Og de får jo selvfølgelig trim før de blir satt der, i tillegg til at jeg alltid slenger inn kong med leverpostei som holder han opptatt noen timer. :)

    Men det hadde absolutt vært optimalt med en stooor hundegård, eller inngjerdet hage. Han blir jo ganske varm inne, så det er sikkert deilig å kunne gå ut og base i snøen hvis jeg ikke har mulighet til å gå ut akkurat da. :P

  8. Vi har 15 ish kvm som deles i to, hvor det går to hunder på hver side. De har også isolert hundehus på 10kvm å gå inn i. Det er ikke ferdig bygd ( blir til sommern) planen er at hundene skal være der når vi er på jobb.

    Vi skal ha duk og fin grus ute, inne får de oppbygde senger med tepper:)

    Takk for svar :)

    Da burde 17kvm holde til to. Men størrelsen har kanskje litt å si. Rase på nestemann har jeg ikke bestemt enda, da det er så langt frem i tid, men utgangspunkt i samme størrelse.

    Er innehuset en del av boligen din?

    De skal uansett ikke være separert, (med mindre jeg vil ha tispe da) så da kan de dele hundehus også :)

  9. Jeg har tenkt til å bygge hundegård til sommeren, og lurer rett og slett på hvor stor jeg trenger? Og det må være plass til to der, da jeg gjerne vil ha en hund til i fremtiden, så jeg skal slippe å bygge ut.

    Jeg kommer til å kjøpe element da dette er enklest og tryggest. Og da tenkte jeg 4x3 a 120m - ca 17 kvadratmeter. Blir dette for lite for to?

    De kommer ikke til å stå ute hele tiden, men ved besøk eller hvis jeg skal bort noen timer.

    Jeg tror ikke jeg vil ha det inntill huset da den ene er en skikkelig gnager. Selv om jeg legger ut aldri så mange kong, okseknoker eller fryst filet er jeg redd for treverket. Så det blir metall all around ;)

    Og hva med graving? Hvordan forhindrer jeg at han graver seg ut?

    Og hva skal jeg fylle med? Først pukk og så singel over der? Det må jo være god drenering.

    Og siden det hvertfall er én utbryterkonge må jeg legge netting over taket :P

    Og hva med hundehus? Burde jeg ha to separate, eller ett stort? Da kan de jo varme hverandre :)

    Det ble mange spm her gitt, men når jeg først skal gjøre det, vil jeg gjøre det ordentlig :)

    Noe annet jeg burde tenke på?

  10. Åja :lol: Har du skrevet det lenger oppe? Passet bra i alle fall. Vi er veldig fornøyde med bilen. Det er jo ingen racerbil, men noe må man nesten ofre når man har så mange krav. Det er også hyggelig at alle kommenterer hvor god plass det er i bilen vår! Og mens endel visstnok nesten ikke får plass til besafe izi sleep i bilen sin så må jeg sitte litt vel langt bak i bilen om vi skal bruke passasjersetet som ekstra "støtte" på barnesetet :lol:

    Ang vogn så kikket vi også på Quinny som virket helt ok. Men det var, etter hva jeg husker, mindre bag til den - noe som ikke var aktuelt for oss som skal få vinterbaby. I tillegg er det som du sier veldig gode luftdekk på TFK-en! Nå er vel du snart forbi bag-stadiet, men om du skal ha flere kan det jo være greit å ha i bakhodet.. :) Og psst, TFK-ene kan du få kjøpt ganske billig på tyske nettsider. Dama på Barnas Hus i buskerud fikser om noe er galt. ;)

    Wee! Gleder meg til ny bil med god plass :)

    Innen vi får Milo er vi forbi bag-stadiet, men jeg kommer til å beholde Emmaljunga'en, og heller kjøpe bag til nestemann hvis jeg føler behov for det. Da har vi jo hvertfall ny bil, og det skulle ikke forundre meg om det var plass til både Emmaljunga OG bilbur i Vectra'en :P

  11. Stemmer i alle fall for å bytte vogna, som mange her nevner. Vi prøvde den bak i vår bil men kunne bare glemme det - den er svææær.

    Vi hadde akkurat samme puslespillet som dere. Vi startet med å finne ut hvor stort hundeburet måtte være og hvordan bilen måtte være for at vi kunne utnytte plassen best mulig. Noen har jo blant annet sånne hjul"ting" (tilgi meg, jeg er skikkelig jentete på det her) som stikker opp og ødelegger mye av plassen i stasjonsvognene.

    Vi endte opp med en opel vectra som var noe av det største vi fant i den kategorien (kikka på V70 og, men den ble for dyr for oss). Vi har et Hercules Milan L=93,5cm B= 54,5cm H=68,6cm, til en golden retriever. Bilen er en 2005-modell og kostet 70k. Så begynte barnevognjakten og vi fant fort ut at TFK joggster twist var av de minste og dessuten en veldig god vogn. En helt annen kategori enn den svære du har. Der går faktisk vogna liggende ved siden av bilen. Så i den første perioden kan vi ha vognbagen oppå og etter det kan vi ha bagasje der. Ganske greit med plass faktisk.

    Her med hopphinder og skrot i bilen:

    252220_10151253620557225_1349213490_n.jp

    Tusen takk for bilde! :D

    Da fikk jeg litt større inntrykk av plassen i bagasjerommet, og jeg har allerede bestemt meg for en Opel Vectra :D

    Det er den eneste bilen innenfor min prisklasse som har goood bagasjeplass, i tillegg er det som du sier, helt firkantet. Uten disse... Greiene (Hjulbunn? Er ikke så god på bil jeg heller) som tar plass. Dessuten syns jeg den er rålekker.

    Jeg skal i butikken denne uken å kikke litt på en TFK joggster twist og Quinny Zapp. Blir nok tfk, for den har lufthjul i tillegg til helt håndtak og er litt penere :) blir vanskelig med en hund som drar i bånd og en virre vogn. Men vi er heelt nødt for å trene på å gå pent i bånd med barnevogn altså :)

    • Like 1
  12. Men alvorlig - du får tilbake hunden om 1-2 år? Barnet er født i oktober i fjor - dvs. at han vil være ett og ett halvt eller to og etthalvt når du eventuelt får tilbake hunden.

    Da trenger vel ungen strengt tatt ikke særlig mer enn en sånn paraplytrille eller? Og de tar jo ikke stor plass - men klart, dere planlegger kanskje flere og da er det jo greit med stor bil. Citroen c5 er stor og praktisk men ikke sånn lastebilfølelse som Caravellen. Chrysler likeså - god plass til både folk og fe.

    Haha.. Paraplytrille.. Ser for meg en liten dukketrille jeg da :P

    Men jeg kommer nok til å kjøpe en liten reisetrille, og heller garantere at jeg får plass til både bur og trille bak der. Problemet er hvis vi skal trille langt. Da vil jeg ha den solide edge duo som også er god å sitte i :)

    Mamma hadde svær Chrysler en gang, men hun likte ikke den. Hvis den får uten automat er den ellers veldig god å kjøre og good plass :)

  13. Vi har to vogner. En Emmaljunga City Cross Combi Duo og en bytrille med justerbar rygg. Den siste tar sånn ca ingen plass når den er slått sammen og A foretrekker faktisk denne. Jeg synes Emmaljunga er bedre å trille , men med mindre vi skal på veldig lange turer er sportstrillen mer enb bra nok. Jeg ville sett på en ny vogn i stedet for bil, sånn rent økonomisk hehe.

    Rent økonomisk er det jo mye billigere å kjøpe ny vogn, ja. Hehe.. Men bilen jeg har nå har allerede gått langt over 300 000 og skrangler og hoster fælt, så det ser ut til at det blir ny bil innen 2 år uansett ;)

  14. Det er en utfordring å få f.eks en Touran med bensin til den prisen, dessverre. Det som jeg vil anbefale å tenke på når det kommer til biler i den prisklassen er egentlig at bilen er godt fulgt opp med servicer etc slik at risikoen er mindre for at det har samlet seg opp masse smårusk som dukker opp hele tiden i steden for hvilken bil det er.

    Viss du kan finne en bil hos forhandler følger det garanti med og det kan være en fordel, dessuten kan man forlange en service viss den snart kommer. Bruktbilforhandlere hvor alle bilene står ute som ikke er merkeorientert har jeg dårlige erfaringer med gjenerelt sett selv om det selvfølgelig ikke gjelder alle, der er det mer skjule feil og fikse problemer med nødløsninger ofte enn reelle varige reparasjoner.

    C5 får man mye bil for pengene ettersom mange er skeptsik til en brukt Citroèn selv om den modellen kommer bedre ut enn de de mest populære bilene i den klassen på holdbarhet. Her et godt eksempel, riktignok med diesel, men hos merkeforhandler med garanti og servicehistorie, jeg ville forlangt ny service da det er bare 4000 km til neste gang, og spør når intervallet for skifte av registerreim er, det er nemlig 120.000 på en del modeller og bør følges nøye, koster en del. Denne er også utstyrt med "Hydraactive" fjæring, da kan den senkes (er en knapp når man åpner bagasjeluka) for å lettere laste inn tunge ting: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=38954899

    Bare et eksempel det der, vet ikke hvor aktuelt for dere nå.

    Opel Vectra har også gått litt i glemmeboken for mange i det siste, den siste var veldig rommelig innvendig. Viss du kan prute denne ned 10000 kroner så kan det kanskje være noe?: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=39185429

    Eller hos merkeforhandler: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=39114519

    70000 kroner: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=38721480

    Bare litt til inspirasjon en tidlig mandag morgen :ahappy:

    Åh, så mange gode tips! Rene bileksperten ;)

    At service er fulgt opp er veldig viktig. Der har jeg gjort et bomkjøp tidligere.

    Men ellers så er det mang ok biler på finn, så lenge man er skeptisk og har med seg noen som vet hva man skal se etter og spørre om :)

    C5 er verdt en titt.

    Og hvis de fleste Touran hår på diesel, blir det dyrt å få tak i en på bensin, ja. :P

  15. Hvor sikkert er det for ungen å ha en vogn ved siden av seg når man kjører om noe først skulle skje :) Spesielt en slik vogn som edge duo der hjulene kan taes av, mange små deler ved stort presspunkt, stålgreier i understellet osv... Litt av poenget med å være så nøye med sikkerheten på de andre punktene blir borte da.

    Det er helt rikigt. Det er uaktuelt å ha verken vogn eller hund i baksetet, det har jeg allerede blitt anbefalt :S Helt på trynet altså. Jeg setter ikke engang handleposer bak sammen med baby :P

×
×
  • Opprett ny...