Jump to content
Hundesonen.no

MarteV

Medlemmer
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About MarteV

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 04/17/1991

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  BC-blanding
 • Mine dyr
  Eier av blandingsvalpen Aila!:)
  75% Border Collie..resten usikkert :)
 1. MarteV

  Gjett på blandingen!

  Spennende! Mye vi ikke kan vite Men dette her er altså i tjukkeste gokk, og alternativene på nabogårdene var faktisk relativt få Det var snakk om en Berner Sennen, og den her...blandingen med australsk shepherd eller kelpie, og border collien..
 2. MarteV

  Gjett på blandingen!

  Jeg må jo innrømme jeg syns det hele har ført til en utrolig merkelig blanding utifra foreldrene, da! Hehe Når man så på broren jeg møtte var det maaaaaangen trekk fra Border Collien, og svært lite noe annet. Eneste var dette hodet jeg syns var kliss likt på Aila. Vanskelig å si utifra han, hva blandingen egentlig kan ha vært. For han var så Border Collie. Jeg må innrømme jeg stusset lenge når hun sa Australsk Shepherd, og måtte søke opp Australsk Kelpie også, for å se om hun kanskje hadde bommet litt der...noen som kan være enig med meg der? Kanskje jeg hadde sølevann i ørene også, og hørt feil selv.. Stusser enda litt, men det hele er jo kraftig begrenset nå Akkuratt dette med Australsk var hun helt sikker på når hun sa iallefall..! Livets tilfeldigheter skremmer meg nesten..tør ikke gjøre noe annet enn magefølelsen fremover altså!
 3. MarteV

  Gjett på blandingen!

  Jeg har rett og slett ikke ord...! Visste rimelig lite om henne, ante ikke noe om søsken osv. Kjøpte henne av en mann, som der igjen hadde kjøpt av oppdretter. Og han hadde ikke fått meg seg særlig mye, visste svært lite, og hadde rett og slett utrolig få svar til meg. Derfor har jeg gått rundt å ikke visst noenting..! MEN kjære dere, idag var jeg tilfeldigvis på tur et sted jeg ikke har vært siden jeg var en liiiiten trollunge. Møtte tilfeldigvis en jente igår med en chihuahua-blanding som anbefalte det stedet(legg merke til tilfeldighetene). Derfor trasket jeg avgårde jeg, og det første som møter meg i det jeg svinger inn på den veien er en hund. Med kliss likt hode som Aila(ikke helt make ører, men ellers skremmende likt). Etter litt mas og tjas kommer vi frem til at disse to faktisk er SØSKEN! Eierne til denne Bamse visste en hel del, og hadde vært hos oppdretter når alle valpene var der. Visste hele bakgrunnshistorien, og kunne til og med referere til en annen jeg kjenner til som har enda et søsken av Aila..! Faktisk har jeg pratet med denne mannen, uten å vite at han har både bror, og kusine(eller fetter) til Aila. Holdt på å dette i bakken jeg..! Utrolig at 3 av 5 valper fra et kull på en gård på Sotra, kunne klare å havne i Fana..!(for de som ikke kjenner bergen, dette ER faktisk ganske utrolig, believe me). Aila var en av 10 valper i sitt kull, hvorav 5 ikke overlevde. Valpene ble tatt med keisersnitt, og det hele var visst noe dramatisk. Min kjære Aila var den absolutt minste av søsknene sine, og holdt på å stryke med da hun satt fast under keisersnittet. Oppdretterne måtte gnikke og kjempe for å få liv i henne. Hun gikk også for å være hann den første tiden, og ble kalt Pelle (damen jeg møtte ble altså ganske paff for å treffe på "Pellini") Det dere gjerne syns er mest spennende, er at jeg endelig har fått svar på hva min kjære søte lille skrulle er blanding av!! Som sagt er moren renraset Border Collie. Faren derimot er en blandingshund. 50% Border Collie, og 50% Australsk Shepherd! Dermed er min lille gulli 75% Border Collie, og 25% Australsk Shepherd. Sukk, hvem kunne vel gjette det?
 4. MarteV

  Gjett på blandingen!

  Mye gøye forslag her..! Jeg er ikke noe ekspert på hverken det ene eller det andre, men har vært inne på tanken på mange av de rasene dere har kommet frem med. Og det lille jeg har fikk opplyst via-via var at den kanskje mest sannsynlige faren kan ha vært en blandingshund, og hadde noe belger i seg, som Synnøve nevnte. Dette har vi tygget lenge og vel på, hehe! Mankehøyden som en spurte om skal jeg ikke si for sikkert på millimeteren, men hun er rundt 52 cm nå Er rimelig nøyaktig 6mnd også. Vil også nevne at flekkene man såvidt ser blant alt det hvite, det er massevis av dem på hun over hele kroppen, og det popper stadig frem flere og flere som blir mer og mer tydelig i pelsen. For en-to måneder siden var hun helt hvit. Dette syns jeg er rimelig artig å følge med på Bare fortsett med gjetting og diskutering, mye spennende og meningsfullt som kommer frem her!
 5. MarteV

  Gjett på blandingen!

  Jeg har da en 6 mnd. gammel valp, som er en mystisk blanding. Mor er renraset Border Collie, far er uviss. Det er her jeg "trenger" dere sonen-medlemmer. Hadde vært gøy å hørt hva dere tror, og syns det kan se ut til at hun er blanding av. Slenger ut noen bilder, som dere kan bryne dere på :-)) Gleder meg til å høre hva dere tror!
 6. MarteV

  Blandingshund til gjeting?

  En liten oppdatering Nå har vi vært mye på beitet hos sauene, både med og uten bånd, uten at hun har fått gjøre noe med de. Vi har bare gått på tur. Iveren har vært stor, men hun har også vist at det går an å kontrollere hun uten bånd sammen med dyrene. Vi har hatt to flaskelam rundt låven, som aldri har "flyttet ut" og er blitt ganske så tam. Disse har hun fått gå med, uten problemer. Igår stakk de av, og gjett hvem som hentet de inn igjen? Utrolig vittig, med litt hjelp og korrigering, så kom hun med den lille flokken sin og gjetet de rett inn i fjøset hvor de hørte hjemme. Riktignok er da dette to av "vennene" hennes, og ikke en flokk på 70 dyr Men alle små triumfer er STORE triumfer for mamsen
 7. For meg, som syns det er kjekt å kikke rundt etter andre brukere, var det litt kjedelig at man ikke hadde flere valg i avansert søk. Valgmuligheter for søk, som bosted f.eks. var dypt savnet Hvorfor har man ikke sånne typer valg, for å begrense søket til noe man er litt mer interessert i å finne? Ting som AIM, osv. er vel ikke så veldig aktuelt, med mindre man leter etter ett spesielt medlem?
 8. MarteV

  Blandingshund til gjeting?

  Har hatt henne en tur der allerede. Min far tok henne med seg inn til de, i bånd. Kan trygt si hun ble overivrig, og ville helst springe avgårde. Hadde henne ikke løs inne med de, men kan vi gjøre dette for å "teste" litt om hun har det i seg? Er ikke helt sikker når det gjelder sånt, og jeg vil jo helst være på den sikre siden så jeg ikke gjør noe gale
 9. MarteV

  Blandingshund til gjeting?

  Har en valp på 4mnd. hvor moren er border collie, og faren er blanding med belgisk fårehund i. Min far har gård med masse sau. Er mulighetene til stede for at hun kan bli en ok gjeterhund hjemme på gården, til tross for blandingsrasen.? *grønn*
×