Jump to content
Hundesonen.no

Akita

Medlemmer
 • Content Count

  646
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

40 Excellent

1 Follower

About Akita

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 05/15/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  BC blanding
 • Mine dyr
  Har to hunder ( Akita og Zara ) og 3 katter ( Oliver, Snøhvit og Zorro )

Recent Profile Visitors

6523 profile views
 • Tempus

 • Futtikrutt

 1. Akita

  Veldig nervøs hund?

  Tusen takk for svar alle sammen Følte plutselig at dette skal eg klare Ho er ein kjempe fin hund. Nydelig personlighet, Når ho får godbit av meg så krøller ho tungen rundt godbiten, eg tror ikkje ho har tenner Og nydelig mot min tantejente på 1 år. De har liksom fått en klick
 2. Akita

  Veldig nervøs hund?

  Mulig eg var litt utydelig siden det kan tolkes litt forskjellig. Når eg sitter i sofaen å roper på ho så kjem ho i en fart. Men når eg står midt i stuen så gjemmer ho seg under spisebordet. Det skal sies at ho har kommet seg og kommer av og til bort til meg. Men ho er veldig redd for å bli tatt. Vet de tideligere eigerene har brukt bur, og eg tror det ble veldig mye bur og løpestreng. Når vi er ute så kommer ho og visst eg roper på ho, då får ho godbit og løper videre. Men når eg skal ha tak i ho blir det problemer. Prøver å endre på kor eg tar på båndet, men ho skjønner at noe vi på vei tilbake og då må ho holde seg lengre vekke. Fikk vite i forrgie uke at når tideligere eigen skulle hente ho så var ho ikkje sammen med de andre kvalpane men ho låg inne i ein bod under noe verktøy. ( Kan og si at vist eg hever armen min så kryper ho litt sammen, så får dere tolke som dere selv ønsker) Eg har og begynt å sende ho til ei som har hundelufting. Er hjemme hos ho og løper i hagen med forskjellige hunder. Der har ho hatt en fin utvikling. Selvtilliten stiger hos ho for kvar gang.
 3. Akita

  Veldig nervøs hund?

  Nå håper eg på hjelp fra hundesonen folket! I begynnelsen av september fekk eg ei nydelig bc tispe på 9 mnd i hus. Starten var tung, mye tissing inne og ho sjeit inne også. Eg ville ikkje under noen omstendigheter levere ho tilbake, for eg visste litt for godt kor ho kom fra. Vi har hatt en positiv utvikling, og nå er det ingen tissing inne lengre. Akita og den nye hunden går veldig bra sammen. Mye gjeting av katter i begynnelsen, men nå går de overens. Nå kan en katt bevege seg igjennom rommet uten av ho kjem. Det store problemet vi har er at ho ikkje stoler på oss. Visst eg sitter meg på huk midt på stuegolvet så er det ikkje sikkert ho kommer bort til meg. Visst ho tar en sko så er det mye styr å få tak i ho. Innkalling er et mareritt. Eg har prøvd så mye men ho veit at ho må holde seg unna meg når vi er ute. Har ho bånd på seg, holde ho seg ennå lengre vekke så eg ikkje får tak i båndet. Så kva skal vi gjer?
 4. Som noen har fått med seg så har vi fått en bc på 9 mnd i hus. Fra før har vi gamlemor på snart 8 år. Vi har ho no på prøve, men for hver dag som går så blir eg mer og mer skeptisk. Eg har kun hatt en hund før, og synest det er vanskelig å se om problemen til unghunden kan "fikses." Innkalling funker sånn passe når ho vil. *har stukket to ganger* Gjeter på biler. Biter gamlemor i beina. Mye plaging inne i hus. Tygger på alt og alle. Tisser inn. Ikke hver dag. Boffer på ALT Virker veldig nervøs. ( som feks i går når eg tok ho inn på badet for å fjerne en hantikke så krølte ho seg sammen i et hjørne) Eg vet at dette er en del av det å være valp, men når bør dette gi seg? Har trent en del på innkalling og det har kommet seg veldig mye på en uke nå. Er utrolig redd for å ta på meg for mye og ende opp med feil dynamikk i huset samtidig som eg herper gamlemor.
 5. Akita

  2 hunder med ulike behov

  Takk for mange gode svar. Ser ut som at vi skal klare dette. Har nå hatt rampen i et par dager, og det går veldig greit
 6. Akita

  2 hunder med ulike behov

  Nå har eg en eldre dame på 8 en bc blanding. Ho sliter med hofteproblemer og vi er på svømming ganske ofte. No blir det mest sannsynlig en bc på 8 mnd i hus. Dei møttest for første gang i går og vi skal ta det med ro i en periode for å se korleis dei går overens. Eg har veldig lyst å starte med ag og har vært borti det før med Akita. Men korleis legge dere opp en dag med to hunder med forskjellig aktivitetsnivå? Mye hjernetrim vil de begge få samtidig. anette
 7. Eg blir bare sjokka over hva folk kan finne på. Er jo helt på tulltur etter mitt begrep. Det som slår meg først er jo hva andre barn vil si til et barn som "ikke" har mor og far men forelder.? Tror eg hadde blitt litt skuffa over det...
 8. Akita

  Reise med samboer til varmere strøk

  Bulgaria og golden sands. var der i fjor og vil dra tilbake. Billig og veldig koselig.
 9. Akita

  22/7 Rettsaken

  Har lyst å følge med på rettsaken og det vil jo bli veldig mye på tv fremover. Det som eg synest er synd, er at ABB får lese aviser å får dermed vite at det er mange som følger med. Det fortjener han ikke.
 10. Akita

  En glad historie :)

  Jo, det er greit. Men er ikke alltid det er så mye positivt i avisen om hund og vi må heller glede oss over det synest eg.
 11. Akita

  En glad historie :)

  Jo, men nå sitter folk igjen her inne og diskuterer. Folk som bare såg dette, tenker naaawww Det samme skjer visst det er noen som blit bitt, hvorfor i hel*** sier de rasen i en bitsak. Då blir det diskutert her inne mens andre tenker bare kamphund som biter feks. Når vi ser slikt som dette, så tror eg vi må tenke litt som "normale" folk vil. "Nawww". ferdig. (kanskje litt klønete forklart)
 12. Akita

  En glad historie :)

  Og hvorfor er det alltid noen som bare må komme med en sleng kommentar? Være fornøyd med at det er en glad historie om hund i avisen!
 13. Akita

  Hjelp til slektsforskning

  Har en svigerfar som ble adoptert og som nå ønsker å finne ut av litt. Vi har litt info, men er jo mye som mangler. Er utrolig vanskelig. Er det noen som er dyktig på dette og ønsker å hjelpe til litt? Står bom fast nå. Send pm så slepp eg å legge ut info om slekten.
 14. Spør foreldrene hvordan ungen har reageret før på hunder. Eg for min del ville ikke ha gjort så big deal ut av det. Når eg har vært borti slike siutasjoner med Akita, så har eg tatt det som kommer. Blir ungen redd, vet du fort at du har noe å jobbe med. Går det fint, så er det ingeting som er bedre enn det. Har nå i lengre tid hatt med min kusine på da 7 som har vært LIVREDD for hunder. Ho ble løpt ned av en GD når ho var 2 år, og moren hennes har aldri latt ho glemme det Men har da bare latt akita være tilstede hele veien og så har tøtto styr ka ho vil. Nå 1 år senere elsker ho Akita og skal ha med seg i sengen. Er også en enorm fremgang på fremmede hunder.
×