Jump to content
Hundesonen.no

Tøfflus

Medlemmer
 • Content Count

  1599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Posts posted by Tøfflus


 1. 14 timer siden, Artemis skrev:

  Dæven, kan jo beskylde hundene for å samarbeide. :lol: Var dypt inne i drømmeland her da jeg ble vekket av Bror som stod og slikket meg i ansiktet. Da jeg våknet ble jeg obs på en desperat piping og det viste seg å være Fetter som stod foran ytterdøren og pep fordi han måtte ut NÅ!!! Nå har begge hundene vært ute på do og roen har atter senket seg. God natt! :yawn: 

  Flinke hunder det :) Noe lignende skjedde meg for mange år siden. Qui vekket meg tidlig en søndag morgen og han var VELDIG bestemt på at jeg måtte stå opp. Det viste seg at Indiana var alvorlig syk, hun var så dårlig at hun klarte knapt bevege seg, bare sto krøket sammen foran døren. Så det ble hastetur til vetten og heldigvis endte det bra, Qui reddet nok livet til mammaen sin han da ❤️

  • Like 7

 2. Vet ikke hva slags kjøkken du har tenkt deg, men hva med Ikea? Start med å tegne et forslag selv, de har eget tegneprogram på siden sin som du kan laste ned, ta det med til Ikea og få en kjøkken-planlegger til å gå gjennom. Jeg har akkurat gjort det og det ble noen forandringer på ting som jeg ikke hatt tenkt på da planlegger tok en gjennomgang. Jeg har valgt overskap hvor døren går oppover for jeg orker ikke dører utover til siden. Innebygd steke/mikro, tenk på høydeplasseringen ifht hvor høy/lav du/dere er så man slipper bøye/strekke seg så veldig. Valgte også en ovn med pyrolyse samt steketermometer og en teleskop-rille, sånn som kan dras helt ut med brett på. Valgte skuffer i forskjellig dybde i underskap, disse kan "møbleres om" senere hvis man, som meg, ikke helt klarer bestemme alt før jeg har "bodd" meg inn i det. Frontene er jo like store, det er innredningen man kan ha forskjellig dybde på, sånn skuff-i-skuff, smart syntes jeg. Mye fine innsatser i skuffene også, etter hva man har behov for. Valgte også en stor oppvask-kum, er så lei av å balansere fx stekebrett på skrå for å vaske det, samt kran med slange og dusj, et must. Og ja, husk avfalls-sorteringen. 

  Det var det jeg kom på i farta. Lykke til :) 


 3. En herlig serie :)

  Ble litt stolt av mine saluki etter å ha sett siste episoden. Jeg tryner både titt og ofte og kommer ikke alltid opp uten hjelp. Det har Laffen skjønt for hver gang jeg går i bakken kommer han styrtende og stiller seg med bredsiden til og alle fire beina godt plantet i hvert sitt hjørne slik at jeg kan bruke han til å stable meg opp :D De andre kan også brukes, de står stødig, men bare Laffen ser og forstår og kommer av seg selv når jeg tryner. Selv når jeg har satt meg ned frivillig kommer han, "trenger du hjelp mutter'n" :wub:

  • Like 11

 4. På 2/1/2019 at 8:15 PM, Artemis skrev:

  :heart: Rart å tenke på at det er over tre år siden han døde. Onkel var virkelig en fantastisk hund. Tenker litt på ham som oksen Ferdinand som bare var snill mot alt og alle. :heart: 

  Han var fantastisk flott og alt du skrev om han bare smeltet meg iaf. Han var jo sååå lik min røde baron Qui, som faktisk ble kalt en irsk setter en gang. Tenk at det er to Ferdinander i hundehimmelen nå som ferdinanderer hele samfunnet der oppe, hvilken perfekt verden ❤️ 


 5. 11 timer siden, Artemis skrev:

   

  Hehe, dere er ikke alene om det da, hvis det er en trøst. :lol: Det begynte som et kjælenavn på Onkel fordi han skulle bli «onkel Oscar» da vi skulle få Nevø. Så da måtte det bli Nevø på Nevø også da. :teehe: Men hadde jeg plutselig kalt hundene Onkel, Nevø og Fetter i hverdagen så hadde familien min klødd seg i hodet og lurt på om det hadde klikket for meg. :lol: 

  Onkel ❤️ Han var så fin han, en av mine favvoer som jeg aldri møtte, bare nøt på bilder ❤️


 6. Men atte jøsses....tror faktisk det var jeg som ga han lisensen jo, og jeg er streng altså :) Og du, han ledet faktisk i rasen etter 1. omgang på høst-prøven og selv om det var kjipt at han ikke fullførte 2. omgang viste han jo hva han er god for. Så tenker du kan glede dere til neste sesong jeg, bare du legger forholdene til rette for han :D 

  • Like 2

 7. Akkurat nå, mushi skrev:

  Foreløpig svar jeg har fått:

  "Fordi vi ikke er offisielt inne i FCI regelverket for LC og jeg tror at når de laget regelverket for LC EM vare det ingen som holdt på med LC med PP. Evt at det ble avslått av Portugal at vi skulle få være med. Vi har forsøkt å fremme saken via Norges CDL delegat (CDL er den internasjonale LC organisasjonen) de mente da vi allerede hadde for mange raser i EM og en del delegater ønsket å fjerne hele gr 5 fra EM. Siden de hadde for mange hunder til at vi kunne være med så åpnet de for nasjonale klasser på whippet og italiener... det var det visst plass til..."

  Ok, da vet vi det.

  Whippet og italiener er jo mynder da, så at de åpner for sprinter på EM er jo ikke så rart. Grunnen til dette var vel at siden det er min og maks høyder på disse rasene for deltagelse på int. prøver, de løper i egne nasjonale klasser på prøver i mange land, skal de heller ikke utelukkes fra EM. De konkurrerer da ikke om tittel og/eller CACIL. LC er jo en rasespesifikk bruksprøve og selv om noen individer er for lave/høye er de fremdeles mynder liksom. Mener det var oppe et forslag i CdL om å klasse dem etter vekt og ikke høyde, men det ble visst ikke noe av. Med mindre det er en greie de fremdeles jobber da, det vet ikke jeg. 


 8. Akkurat nå, mushi skrev:

   

  Men hvorfor la de løpe i alle andre konkurranser enn EM? Veldig rart. Tenker det burde vært likt over hele fjøla.

  De løper kun på nasjonale prøver/klasser og det er vel opp til landet å bestemme om de får være med eller ikke. Som sagt vet jeg ikke om alle land tillater dem å løpe, men iaf Norge, Sverige og Finland. Hvorfor FCI/CdL har bestemt dette har jeg egentlig aldri fått noen god grunn for, kanskje noen andre vet? 


 9. Akkurat nå, Snøfrost skrev:

   

  Egentlig ganske logisk at Podengo Portuguese ikke får delta, det er ikke egentlig en hetsjakt rase, men en flokkjakthund, da spesielt pequeno og medio.  Vet også at en god del krefter i rasens hjemland synes det er noe tull å konkurrere i LC med Podengo.  Det sagt så er det nok veldig moro :)

  Joda ser den, det er jo en rasespesifikk bruks-prøve for mynder. Men de deltar på nasjonalt nivå, også på internasjonale prøver i nasjonal klasse (vet ikke om det gjelder alle land da), men de får ikke være med på EM. Skal også ærlig innrømme at tanken om deres deltagelse i LC har slått meg også, jeg ser det liksom ikke på helt samme greia som med myndene. Men ja, gøy har de, men det tror jeg mange andre raser også har når de får banana-løpe etter filla, selv om det ikke er en naturlig måte for dem å jakte på. Om du skjønner hva jeg mener :) 


 10. 9 timer siden, mushi skrev:

  Hæ. Hvorfor ikke? 😩

  Tja si det du, regelverket sier: "Breeds from group 5 (limited to Pharao Hound, Cirneco dell’Etna, Podenco Ibicenco and Podenco Canario) have admittance to participate in international races/lure coursings and Championships, but cannot be given the CACIL qualification."

  2 timer siden, Sona skrev:

  Åja, er rasen delt i LC og ustillingslinjer? Synes de fleste jeg har sett har en goood del mer pels enn på disse bildene:ahappy:

  Egentlig ikke, men derom strides visst "de lærde" ref noen "heftige" diskusjoner ang dette. Ikke at jeg kan så veldig mye om deres opprinnelse etc, men det sies at de fra riktig gamle dager ikke hadde så mye pels som nå, at mye av pelsen nå til dags er fremelsket til show. Også at ulike stammer hadde ulik pels mtp hvor de kom fra. 

  • Like 1

 11. 22 minutter siden, yurij skrev:

  Ja, det er bra med plasseringer i det selskapet der fra et så lite landslag så all ære :)  Tøft og tight men utrolig moro. Moro å bare sitte se på disse vesnene en hel dag , herre for noen dyr :D   Neste år er det Estland, det blir spennende for de virker som en bitteliten klubb? 

  Aner faktisk ikke noe om Estland, men er de små får de nok hjelp, som Danmark i år :)

  Har veldig lyst være med igjen, altfor mange år siden sist. Var med i Finland 2006 og Sverige 2008 så nå er det jaggu på tide å tørke støv av mine norske effekter altså :P

  • Like 2

 12. Takk for stemningsrapport :) 

  Det har vært uhyre spennende også for oss hjemmesittere, trykket F5 x antall mange ganger i løpet av dagen på resultatlistene. Et lite øyelokk angret jeg meg på at jeg ikke meldte på Laffen, ingen norske saluki med i år, men så kom fornuften, han er ikke godt nok trent pr nå til å møte eliten, de er rågode. Men neste år kanskje, da også med Mys...

  Kan jo føye til at fredagen vel var den beste norske dagen med 2.plass på faraohund og 4.plass på italiensk mynde tisper (og det var det vel nærmere 40 tisper til start så det var stort altså). 


 13. 11 timer siden, SusanneL skrev:

  Tja. det er vel infen som krever ormekur etter at man kommer hjem etter en Sverigetur (eller engang kan sjekke det). Og det er nettopp DET som gjør at hele dette kravet om ormekurer faller på sin egen rimelighet.

  I passet skriver man inn de to ormekurene som ikke gjør en eneste forskjell for evt. import av dvergbendelorm til Norge - men den mest viktige (den som er gjort når man kommer hjem) er det ingen som bryr seg om å sjekke om den er gjort...

   

  Sant det at ingen sjekker, men en veterinær har ikke lov å påbegynne behandling om man ikke avslutter på riktig måte. Så i verste fall, hvis man lar være å avslutte får man ikke påbegynt en ny hvis man skal reise senere. Jeg vil tro at mange ikke tenker/bryr seg om dette, men møter man den "rette" personen kan man altså risikere enten ikke få påbegynt ny behandling, eller ikke slippe inn igjen hvis man tar behandlingen i utlandet, fordi forrige runde ikke ble avsluttet korrekt.
  Sakset fra MT: "Dersom du ikke er villig til å returnere til veterinær for en slik avsluttende behandling så har ikke veterinæren lov til å starte et slikt behandlingsopplegg på hunden din."

  Her er forøvrig link til MT med reglene for hele "suppa":
  https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/veileder_slik_reiser_du_med_kjaledyret_ditt/alle_hunder_som_kommer_til_norge_skal_vaere_behandlet_mot_revens_dvergbendelorm.7135#1


 14. Akkurat nå, Lillekrapyl skrev:

  Gratulerer så mye!

  Får vi se?

  Tusen takk :D 

  Huset fra utsiden, innsiden trenger bittelitt oppgradering, men er fullt beboelig. Plusset er drøye 1,5 mål som skrangleverkene skal få nyte godt av neste år :D 

  Hus.jpg

  • Like 15

 15. 1 time siden, QUEST skrev:

  Hehe..du skal se du går inn i historien..:P Det vil bli helt andre saker enn noe 'atal' adferd i klubbsammenheng du blir kjent for..:P

  Nunu, jeg er da ikke atal, jeg bare påpeker brudd på lover og regler og gjør oppmerksom på feil oppfatning av ting og tang ;) Men kanskje KLAPP IGJEN ikke er helt korrekt måte å be folk lytte og lære på?

  • Like 1
  • Haha 5

 16. Akkurat nå, QUEST skrev:

  Altså...det er jo vel kjent at partenogenese skjedde for ja ..bare et par tusen år siden..:sleep: Sår jeg ser ikke at hverken din alder eller påståtte ehm..mangel på medvirkende skulle være noe problem her? 

  Parten og nese? Nei, nei, ikke komme med sånt *titte ned på sin svulmende muffinsmage*


 17. 2 timer siden, QUEST skrev:

  Pfft..Sara var vel 99 eller noe deromkring når hun fikk barn? :sleep:

  Meg bekjent bør det være flere enn meg involvert om det skal bli noe av, men kanskje tomater har den egenskapen?

   

  Og så begynner reaksjonene på at jeg faktisk HAR meldt meg ut av klubben å komme. Dævven for en fin påske dette skal bli :D 

  • Haha 1

 18. 4 minutter siden, mushi skrev:

  Nå føler jeg at vi trenger litt mer utbrodering. Og da snakker jeg ikke om tomatene. :lol:

  Jammen...det er jo tomatene som bryter mønsteret her...har vært klubbens sjefsbrøler i mange år, men nuh....gidder jeg ikke mer gitt...

  Akkurat nå, Siri skrev:

  Gravid :aww: 

  Som du skulle sagt det selv...eller...det gjorde du jo... Må være et barnebarn da, alder tatt i betraktning, et tomatrødt sådan...

  • Haha 4
×