Gå til innhold
Hundesonen.no

Display Name

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Display Name's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan hundeeiere løser dette med å kombinere jobb og hund. Spør fordi jeg har fått valp selv, og skal snart begynne å søke jobb igjen. Ser at det er en ganske vanlig oppfatning at hunder ikke har godt av å være hjemme alene 8 timer om dagen. Det er vel noen jobber man kan ta med seg hunden, men jeg kan ikke se helt for meg hva slags jobber det passer. Foruten å gå på NAV, hvordan kan man løse dette med jobb og hund? Går det greit for dere som er borte 8 timer eller mer om dagen? Hva slags jobber finnes det hvor det er greit å ta hunden med seg?
  2. Takk for mye god informasjon. Det er kanskje ikke SÅ galt å måtte ha hund i bånd hele tiden. Men kanskje i og med at jeg ikke har hatt hund før så er jeg litt bekymret for at hunden skal stikke av, spesielt om det er en Alaska Husky som kan ta sauer osv. Flatcoated retriver er kanskje et mer fornuftig valg. Kanskje ikke like spennende, men skal ikke legge det fra meg. Hva med Vorsteh eller "Greyster"blanding? Dette er jo helt topp trekkhunder. Samtidig er det vel mer realistisk at disse kan gå litt løs under rette omstendigheter?
  3. Størrelsen er ikke så nøye for meg. Må være stor nok til at den kan trekke ordentlig. Fordel om den ikke tar alt for mye plass i leiligheten, men tenker det kommer mer an på hvor mye den gjør ut av seg enn fysisk størrelse. Fordel om hunden den kan gå løs (dette er vel litt relatert til jaktinstinkt?). Fordel om den ikke røyter veldig mye, men en del tenker jeg man må tåle. Synes hunder med litt pels ser bedre ut. Av hensyn til naboer ønsker jeg en som ikke bjeffer mye. Halvannen til to timer ute daglig høres overkommelig ut, og har lyst til mer aktivitet enn kun å gå en tur. Vet jo ikke sikkert på forhånd om jeg er like innstilt på like mye aktivitet de neste 10-15 årene, men er vel bare bra å bli pushet litt da. Alaska husky har jeg veldig lyst på! Jeg har store turområder like ved, så enkelt å komme seg ut av asfaltjungelen. Men hvordan er de å ha boende inne i leilighet? Og litt synd hvis den aldri kan gå løs i det hele tatt f.eks på telttur. Flatcoated retriver skal jeg lese litt om. Samojed ser jo veldig flotte ut. Men dette er vel også en veldig krevende rase?
  4. Hei, Kan noen hjelpe og anbefale hunderaser som kan passe for meg? Ønsker en hund å ta med på turer med telt og fiske + skiturer om vinteren. Vet ikke om det kommer til å bli jakt, så trenger ikke å være jakthund. Har veldig lyst til å begynne med hundekjøring på ski og sparkesykkel. Jeg har aldri hatt hund før, og bor i leilighet. Jobber vanlig 8-16, men god tid til hund utenom dette. Jeg har altså lyst på en aktiv hund, som gjerne er flink til å trekke. Samtidig ønsker jeg ikke å ta vann over hodet med å ha en hund som trenger mer enn hva jeg kan tilby, eller jeg ikke klarer å håndtere som førstegangs hundeeier i en leilighet. Tenker derfor også det er fordel om det er en god "familiehund". Mulig kravene mine er litt motesigende og det må bli et kompromiss. Håper noen kan komme med gode råd.
×
×
  • Opprett ny...