Jump to content
Hundesonen.no

sheltieeier

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sheltieeier

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Shetland sheepdog
 1. sheltieeier

  Innendørs markering med katt i hus

  Hei! Vi har en sheltievalp på 7,5 mnd. Vi merker at han er kommet i puberteten, med mye markering når vi er ute på tur. Siden har var liten, har vi stengt av trappa til andre etasje for å unngå trappegåing. Andre etasje har også vært et fristed for katten vår, der valpen ikke har hatt tilgang. I det siste har vi latt han være med opp noen ganger. Han har plutselig begynt å markere inne, og da bare i andre etasje. Han har også markert inne hos på besøk hos andre, som også har katt. Noen som har noen tips?
 2. sheltieeier

  Kresen (?) sheltievalp

  Det er vel noe med det - en hund med mat tilgjengelig sulter ikke i hjel. Vi skal øve på dette med å ta bort maten når han ikke spiser innen 10 minutt 😊
 3. sheltieeier

  Kresen (?) sheltievalp

  Ja, han er ferdig med tannfellinga, dette ble også kontrollert av veterinær for et par uker siden.
 4. sheltieeier

  Kresen (?) sheltievalp

  Vi har en sheltievalp på 7 mnd. Han har hatt en del trøbbel med magen siden han var liten, noe som har ført til at vi har prøvd litt forskjellige typer fôr. Da han var liten var han et skikkelig matvrak som ikke kunne få maten sin fort nok. Etter hvert som han har blitt eldre, har han blitt mer kresen (tror vi). Hver gang vi har byttet fôr, har han de første dagene vært skikkelig gira og spist maten sin, før han etter hvert ikke er interessert lenger. Han kan gå en hel dag uten å spise. Han får ikke særlig mye godbiter heller, men er alltid veldig gira på og jobber gjerne for godbiter. Høres dette ut som en kresen hund, eller kan det ligge noe annet bak? Han er ikke undervektig eller tynn, men vi bekymrer oss likevel for at han ikke får i seg det han trenger.
 5. sheltieeier

  Valp med trøblete mage - nattlige utfordringer

  Enig - det er vel ikke egentlig diare, men løs mage han strever med. Når det gjelder foringa, ble vi anbefalt av vet å gi mindre, men flere måltider for at magen skal ha mindre å jobbe med i gangen. Vi fikk også beskjed om ikke å gi han mat seint på kveld, for at han ikke skal ha mye i magen som må ut i løpet av natta. Vi prøver nå fremover med at en av oss sover i samme rommet, men med gitter imellom. Bør vi ha han i senga si på soverommet vårt, eller er det best for han å ha senga si på det rommet han skal være i når han blir hjemme aleine? Det er ikke en langsiktig løsning at en av oss sover på dette rommet, vi gjør det nå for å se om det blir noe bedring.
 6. sheltieeier

  Valp med trøblete mage - nattlige utfordringer

  Ja, det stemmer for så vidt. Men ikke konstant diaré, de første par avføringene på ettermiddag (i dag kom det to omganger med ca 45 min mellomrom) er fine i konsistensen, så blir det løsere og løsere utover kvelden. Gjerne mange, små avføringsrunder. Skal undersøke dette med gastritt👍🏼 Han virker ikke dehydrert, drikker godt og tisser masse - heldigvis😊 Som skrevet over her, skal en av oss nå sove i samme rom som han for å se om dette kan ha noe å si.
 7. sheltieeier

  Valp med trøblete mage - nattlige utfordringer

  Hei! Takk for svar! Vi har vært i kontakt med oppdretter, som sier vi gjør det meste riktig (foring, mosjon, lek, trening, sosialisering osv). De har ikke hørt at andre i kullet har samme utfordring, og har heller ikke sagt noe om at disse utfordringene er kjent fra foreldrene heller. De sier valpen bør sove sammen med oss, helt til han er helt trygg. Vi skal prøve dette, en av oss skal sove i samme rom (men med avstenging i form av grind) for å se om dette har bedring. Ellers har han i dag fått litt cultura sammen med tørrfor og vann til et av måltidene. Vi begynner også å fase inn igjen vanlig tørrfor, da det tydeligvis ikke var foret han reagerte på. Valpen fikk et for som heter «1st choice puppy toy and small breed» da vi hentet han, vi tenker å bytte for når vi nærmer oss tomt for det vi fikk med da vi hentet han (gradvis, selvfølgelig).
 8. Hei. Vi har en sheltievalp på 13 uker, vi hentet han da han var 8,5 uke. Han er vår første hund. Han har strevd en del med magen, og har hatt en del løs mage. En periode kunne han også gå rundt i «dostilling» og prøve å gjøre fra seg i mange minutter hver dolufting, uten at det kom noe, evt at det kom bittesmå dråper løs avføring. Vi trodde han reagerte på maten sin, evt at magen ikke tålte alt han finner og spiser ute (han er så kjapp, ikke alltid vi får med oss hva han plukker opp). Vi har vært i kontakt med vet, og han får nå Royal Canin gastro intestinal junior, men problemene vedvarer. Han får mat jevnlig, kl. 8-11-14-17. Utfordringen nå er at dorutinene ser slik ut: han tisser jevnlig gjennom dagen, og virker til å begynne å forstå at han kan vise tegn til oss at han må ut ved å stille seg ved verandadøra. Avføringa er det verre med. Han bæsjer ikke hele dagen, før på ettermiddagen. I går var første avføring så sent som rundt 17.30. Da er det første som kommer ganske hardt (men ikke så hardt at han strever med å få det ut), for så å ha flere tømminger i løpet av kvelden der det blir mykere og deretter løsere og løsere. Han har også ofte uhell om natta. Han sover i gangen i 1. etasje (denne er valpesikker, vi ønsker i utgangspunktet ikke å bruke bur), og har hatt senga si der siden dag 1. Vi sover i 2. etasje, men med døra åpen. Vi hører ingen lyder fra han på kvelden/natta etter at vi har lagt oss. De første nettene sov en av oss sammen med han, men det gikk så greit, at vi flyttet tilbake til soverommet etter noen dager. Nå står en av oss opp med han kl. 3 for å gå på do. Da er ofte gangen nedtisset og full av klatter med løs avføring. Legger vi ut tissekladder, er det hipp som happ om han bruker de eller ikke. Noen netter har han ikke uhell i det hele tatt. Så spørsmålet er: hva gjør vi nå? Vi har fortsatt tre uker igjen før han skal være noen timer alene hjemme på dagtid, også da vil han bli luftet en gang midt på dag. Tanken er at han da skal være i gangen, da denne er valpesikker, det er også derfor vi har valgt at han skal sove der om nettene, slik at det blir «hans» rom. Ellers virker han tilfreds og fornøyd, og virker ikke til å ha vondt i magen eller andre ubehag.
×