Jump to content
Hundesonen.no

_Solveig_

Medlemmer
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About _Solveig_

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Corgi Pembroke

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. _Solveig_

  Sperre valp i bur og tvinge den til å roe seg?

  Ja, men når valpen ikke er i bur har jeg ikke greie på når den våkner. Kan jo være den tasser rundt i vaskerommet i 5 min, fullt våken uten at jeg merker det. Har ikke noe i mot å tørke opp tiss eller bæsj, men kom valpen ut til deg og "sa i fra" at den skulle på toalettet?
 2. _Solveig_

  Sperre valp i bur og tvinge den til å roe seg?

  Ja, jeg har tenkt samme tanken. Men jeg mente at valpen kanskje ikke går og legger seg selv, eller at den våkner og tisser på gulvet (om den legger seg i et hjørne, og siden den ikke er låst inne trenger den heller ikke "signalisere" at den vil ut) og så videre, altså å føle at man ikke har helt 100 % kontroll på valpen. Eller er det litt i overkant?
 3. Vi skal snart få valp i hus, men vi har ett spørsmål angående soving, spesielt den første natta. Det er en relativt liten valp og vi har satt opp en inngjerdet krok under trappa i stua som et slags sted for valpen å sove, men er dette egentlig veldig lurt? Min familie hadde ei valp da jeg var i tenårene, og mot mine protester låste de den inne i et bur i gangen for å sove. Den hylte og gråt i buret sitt som livet sto om det, og det ble ikke vendt av før den var rundt 8 måneder og familien min tok vekk buret, de var så lei av at hunden sto opp på de mørkeste timene av døgnet for å gaule. Vi vil jo selvfølgelig ikke at hunden vår skal ha det sånn, at den skal ha det vondt og føle seg ensom. Derfor er jeg ikke helt overbevist om at hunden skal sove i bur om natta og om dagen, spesielt den første dagen hvor den trenger nærhet som mest. Men hvordan skal vi da mekke en konstant og konstruktiv timeplan for alle parter, om vi ikke kan "tvinge" valpen til å roe seg ned og sove i et bur? Og hunden til familien min er per dags dato en fantastisk gullunge, søt og snill som dagen er lang, kanskje litt undersosialisert, men snill som dagen er lang. Hvilken vei av disse to burde jeg gå? Hva er ulempene og fordelene med begge veier? Hva er din erfaring?
 4. _Solveig_

  Ireland - Sverige - Norge?

  Ja, oppdretteren har veldig god kritikk. Men ettersom det har vært en del aggressivitet opp gjennom i cockeren så må man liksom være bombesikker da... Er det fremdeles aggressive tendenser i de røde cockerne, eller er det avlet ut?
 5. _Solveig_

  Stell av hår til hund

  Ja, så det er fullt mulig å ha hunden i "utstillingspels" selv om man går i skogen og ikke bruker den i utstilling? Jeg fikk inntrykk av at dette blir plagsomt for hunden, men kanskje ikke. Jeg skal også bruke regndekken på henne, det er sikkert mye enklere å stelle henne etter tur om hun ikke er helt klissvåt. Jeg tenkte å gre henne etter tur og om morgenen, kan det bli for mye stelling? Selv om du ikke hadde Cocker, hvilken børste brukte du?
 6. _Solveig_

  Stell av hår til hund

  Vi skal snart få Cocker Spaniel valp, og har lest oss mye opp på pelsstell av rasen pga at de lett får hud- og hårsykdommer, men jeg lurer; hva er erfaringen til dere som steller langhårede hunder? Hvor mange ganger steller dere pelsen om dagen, og med hvilken børste? Grov, kam eller noe i mellom? Ute, bruker dere regndekken for å ta vare på pelsen og vinterdekken, eller varmer hunden seg fint opp selv? Må du klippe den kort om sommeren, og hvor ofte tar dere hunden med til hundefrisør? Og når bør vi begynne å til venne hunden til å bli stelt med saks og børste? Tipper at den ikke trenger børste og saks med en gang den kommer, pelsen er jo enda da så kort, eller tar jeg feil?
 7. _Solveig_

  Ireland - Sverige - Norge?

  Ja, har hørt at de burde være lenger hos oppdretter fordi da er de mer rustet for valpelivet hos noen nye folk pga "spøkelsestiden" eller hva nå enn man kaller det. Jeg er bare litt nervøs for at valpen ikke "aksepterer" sitt nye hjem eller meg som eieren sin, eller noe sånt. Det høres sikkert helt teit ut, men det er vel en reell sjanse når hunden har levd såpass lenge med mor og oppdretter? Noen folk her har iallefall sagt at den eneste og beste alderen er 8 uker, lenger enn det så blir man liksom aldri ordentlig "eier og venn" med valpen. Din erfaring?
 8. _Solveig_

  Ireland - Sverige - Norge?

  Ja jeg håper jo virkelig det. Det blir mye å betale og mye tålmodighet og tillit i sånne ting som dette, spesielt siden jeg har hatt en aggressiv hund før og det er ikke noe jeg vil oppleve igjen 😒 Er det mulig å "sosialisere" valpen, selv når den er 16 uker (14 uker = rabiesvaksine og +2 uker effekt tid), eller må jeg rett og slett ta til takke med hunden som den kommer, ikke at det er noe galt i det. Er det for eksempel for sent for valpekurs?
 9. _Solveig_

  Ireland - Sverige - Norge?

  Ja, men kall meg et egghue, men er det da slik at det ikke er mulig å importere en valp til Norge fra andre land som er på under 14 uker (og forbipassert det kritiske sosialiseringsvinduet?). Det er heller ikke mulig å vaksinere en valp tidligere enn avtalt/normal vaksineringstid? I tillegg til det, er det ikke slik at valpen kan komme inn i Norge uten rabiesvaksine fordi Ireland har lite smitte, eller er jeg ute på jordet nå?
 10. _Solveig_

  Ireland - Sverige - Norge?

  Hei! Vi har planlagt å kjøpe en Cocker Spaniel valp, og har stått på venteliste veldig lenge hos en oppdretter som sosialiserer valpene godt. Planen var vel egentlig at valpen på 8 uker skulle importeres rett fra Ireland til Norge, men tydeligvis må valpen være tre måneder før import? Da mister jeg hele sosialiseringsvinduet og så videre fordi valpen er så "gammel" når den kommer. Er det mulig å importere en 8 uker gammel valp først til Sverige gjennom fly, så over grensa med bil til Norge? Hva kreves av pass og vaksiner til sammen (hva må oppdretter gjøre for at valpen kan krysse begge grenser?)Nå tenker jeg uavhengig av Covid-19.
 11. _Solveig_

  Din erfaring med Border Collie?

  Ja apropos ung... Når skal en starte med opplæring til kickbike? Jeg går ut i fra at agility og lydighet kan trenes på relativt uansett stadie i livet men man må vel trene ryggen til en valp slik at den kan trekke som voksen, eller er jeg helt ute på jordet? Samboer ønsker at vi skal være forverter fordi han liker at vi kan, om trengt, gi tilbake hunden. I tillegg får vi hunden i prinsippet gratis (hans ord, ikke mine!) Men han vil ikke ha en valp. Dilemma, eller? Når fikk du dine Border Collier?
 12. _Solveig_

  Din erfaring med Border Collie?

  Ja, så du har prøvd kickbike? Takk for svar, det var veldig informativt. Jeg lurer derfor på hvordan en BC egner seg på kickbike? Det var nok helst det jeg hadde sett for meg i form av trekking, fordi vi har mange naturstier på oppimot 5 km strake veien frem; gode muligheter her! Hvor lang tur går du med hundene dine hver dag? Jeg har beregnet 3 t i skog og mark (slik at hunden på mesteparten av året kan få gå fritt) og med samboer som pleier å ta 1 t tur omtrent midt på dagen i tillegg. Er dette for mye om det er i tillegg til lydighet, agility og noen ganger kickbike?
 13. _Solveig_

  Din erfaring med Border Collie?

  Hei! Vi er et par som har lyst på hund av rasen border collie. Vi har erfaring med puddel, st. Bernard, svensk lapphund og corgi. Vi har passet flere, men her listet vi bare de vi har tilbrunget mer enn 1 hverdag med. Med den siste hunden vår gikk vi omtrent to timer tur tilsammen (15 min morgenen og kveld, 40 min tur, 1 t tur). For neste hund ønsker vi en som kan gå enda lenger og jeg ønsker å strekke det til omtrent 4 timer. En to timers tur fra meg, 1 halvtime kveld og morgentur og 1 t tur fra samboer (det kan være han sløyfer det noen dager) Vi ønsker også å drive med agility, spor, lydighet, kløv og kickbike. Har noen erfaringer med dette? Hvor mye vekt kan en BC bære/trekke? Er border collie den rette rasen for oss?
 14. _Solveig_

  Aggressiv hund

  Hunden min er venn med BC og Saint Bernarden. Bestevenner, faktisk. Det var derfor jeg trodde at min hund kanskje kom til å godta den nye hannhunden; noen aksepterer han helt greit. Det med å "finne ut av det selv" er noe et familiemedlem rådet meg fordi de mener det er stressende for hunden å ha eiere og halsbånd når de møter en ny hund. Min hund var i hagen med de andre da Tantehund kom. Utenfor er de ålreite venner, selv om Tantehund eskorteres litt rundt. Men nå for litt siden så trengte de seg begge inn døra samtidig, og begynte å knurre på hverandre igjen. Jeg er usikker på om det er tilgitt og glemt nå (min hund er ute med de andre mens Tantehund er innendørs), men jeg har ikke lyst til å bare slippe de ut sammen, I tilfelle mer bråk oppstår. I følge internettet så kjemper de om alfaplassen pga BC trekker seg veldig ut av konflikt, eller så beskytter de meg og tanta mi fra hverandre(jeg kan ikke røre Tantehund fordi da blir min hund aggressiv og det samme for Tantehund om tanta mi rører min hund).
 15. _Solveig_

  Aggressiv hund

  Hei, I går kom tanta mi på besøk med sin hund, *tantehund. På samme tid er jeg også på besøk (vi er begge hos min mor) med min hund. Min hund er aggressiv mot hannhunder, og begynner å knurre og vise tenner til Tantehund med en gang han kommer ut i bakhagen. De sloss og bruker lang tid på å finne en gråsone, men selv om Tantehund er rolig, så fortsetter min hund å "erte" og ikke gi Tantehund noe plass; han får ikke gå noen steder alene noe som resulterer i mye knurring og mas. Innendørs så fungerer det ikke. De begynner å sloss, og med det mener jeg at min hund tar en godt tak i siden på Tantehund med tennene og så dasker Tantehund tilbake, mye knurring og mas involvert. Om jeg prøver å klappe på Tantehund går min hund, helt ærlig, bananas. Han begynner å knurre med en gang. Ingen av dem har reist bust enda, og ikke noe blod har blitt spilt, men slik kan det ikke fortsette de neste 12 dagene. Jeg burde også nevne at moren min eier en BC og en Saint. Bernard som er i sin første kanskje-løpetid. De virker uinteresserte i henne, men de sloss foran henne (hun legger seg ned med et skremt utrykk). Bc er en hannhund og kastrert, han er eldst og trekker seg unna all slossing og mas. Noe forsøk på å fikse vennskapet etter en stor slosskamp hvor vi måtte dra dem fra hverandre med time-out, eller fungerer det ikke?
×