Gå til innhold
Hundesonen.no

martineol

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

martineol's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar! Har sett litt på field spaniel og det du og andre har skrevet om de her inne, og de er ordentlig fine! Blir nok vanskeligere å finne en field valp til et tidspunkt som passer oss, men har absolutt fått øynene opp for denne rasen etter å ha lest litt. Stemmer det at de er litt mer reserverte enn den engelske? Vi vil gjerne ha en hund som hilser på de som kommer på besøk.
  2. Ja, har begynt å få øynene opp for ESS. En av de største bekymring med spaniel er jo nettopp dette med å være alene hjemme... Har sett flere som sier at det tar veldig lang tid å venne hunden til dette. Vi skal nok få til å sette av mye tid til dette, mye mer enn fire uker ferie, men det blir nok litt jobb uansett. Vi er jo også to stykker, som gjør det hele litt mer fleksibelt. Tenker du en brukshund passer best for oss? Vi har ingen planer om utstilling, men ikke agility heller... Synes bruksvarianten er finere, blant annet fordi den har litt mindre pels, men burde jo ikke kun tenke på det. Synd å høre at det er litt problemer med wss i Norge, ser nok ut til at det blir "enklere" med ess ja.
  3. Takk for svar! Ja, engelsk springer er absolutt aktuelt, vi hadde egentlig sett mest på welshen fordi vi synes den var finere utseendemessig, men de er jo relativt like, og den engelske er enklere å få tak i. Vi synes jaktvarianten av ess er finere å se på + har mindre pels, men det er kanskje en dårlig idè å gå for den når man ikke skal drive med jakt eller sporing, eller? Veldig godt poeng at vi også må ta hensyn til væremåte. Det vi leser om spaniels passer oss fint i allefall - vi har ikke noe i mot en hund som kan være litt reservert ovenfor andre. Jeg som har vokst opp med papillon liker forsåvidt personligheten dens. Og vi liker begge væremåten til golden også, den er vennlig og glad mot andre.
  4. Jo, selvsagt, veldig forskjellige raser, men vi har prøvd å se bredt. Eurasier var attraktiv fordi den ikke hadde et såå høyt aktivitetsbehov, springer spanier pga. lærevillighet, størrelse mm. Med tanke på pelsstell så kan vi tåle litt - ukentlig børsting er ikke noe problem, og om den må trimmes noen ganger i året så går det fint. Røyting går greit. Vi har jo sett mest på de mellomstore hundene: noe større enn nevnte papillon, men ingen berner sennen. Vi har ikke egen bil, og må evt. låne bil ved vertrinærbesøk, reising etc., så sånn sett har størrelse litt å si. Men veldig fint å høre at størrelsen på leiligheten vår ikke er noe stort hinder. Vil også legge til at vi gjerne vil holde på litt med hjernetrim, annet enn ren såkalt hverdagslydighet. Ikke på konkurransenivå, men daglig/ukentlig. En hund det går an å kose litt med er også viktig for oss.
  5. Takk for svar! Har lest litt av det samme som du skriver her - lite samarbeidsvillighet osv. Å ha den med på joggetur er ikke kjempeviktig, bare noe som hadde vært fint å ha muligheten til. Golden kan absolutt være et alternativ! Har hatt litt den tankegangen at en så stor hund er litt "upraktisk", men jo mer vi leser, jo mer innser vi at det kanskje ikke er tilfellet. Golden huker jo egentlig av ganske mange andre bokser for oss.
  6. Hei! Vi er et par på utkikk etter en firbeint venn. Vi bor i en liten leilighet nokså sentralt i Trondheim. En av oss har hatt hund i hus, en koselig papillon, så er relativt vant til å ha hund, men har ikke hatt hovedansvaret mtp. trening osv. Vi er studenter med deltidsjobb, og er, enn så lenge, veldig fleksibel sånn tidsmessig. Men om et par år er det nok sannsynlig at vi begge jobber 8-16. Vi er på utkikk etter en mellomstor hund og en turkompis som ikke krever for mye mosjon (vi skal ikke ha noen border collie). Helst en som bjeffer lite og har lite vaktinstinkt, siden vi bor i blokk. Vi ser for oss å gå tur morgen, ettermiddag og kveld ca. 2 timer totalt. En ukentlig joggetur. Det blir nok en del tur og aktivitet i bymiljø, men ukentlige skogsturer blir det nok også. Helst en som tåler en rolig dag eller to innimellom. Først så vi på beagle, men fant ut at det kanskje fungerer dårlig når man ikke driver med jakt + med tanke på bosituasjonen. Har deretter sett på welsh springer spaniel, men vet ikke helt hvor mye mosjon den trenger og om vi kan gi den nok, samt har sett at den trives lite med å være alene. Vi har også sett på eurasier, men føler kanskje den er litt for stor for leiligheten. En av oss er litt interessert i en staffordshire bullterrier, men har ikke sett så mye på denne rasen enda. Så. Kan noen av disse rasene passe for oss, eller er det noen åpenbare valg vi har oversett?
×
×
  • Opprett ny...