Gå til innhold
Hundesonen.no

CarolineB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Interesser
    Rallylydighet, lydighet, tur
  • Hunderase
    Dvergdachs, Irsk setter, Border Collie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

CarolineB's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Jeg ser etter en liten «brukshund» og trenger rasetips. Jeg ønsker en liten hunderase som kan brukes til agility og rally på hobbynivå. I tillegg til mye fjellturer, overnattingsturer, løping osv. Tidligere har jeg hatt border collie og elsker denne rasen, men da jeg er veterinærstudent som skal være i Slovakia ønsker jeg en hund jeg kan ta med på fly i kabinen og som er enkel å ta med seg rundt og reise med. Jeg har blitt svært vant til border collie og deres samarbeidsevner, og ønsker noe lignende i min neste hund. Trening har mye å si og der har jeg heldigvis fått erfaring, men ønsker å få et best mulig utgangspunkt. Drømmehunden er derfor: - Passer i kabinen - Passer til å være en veterinærstudenthund - Aktiv og vil være med på lange fjellturer, agility, rallylydighet, løpeturer osv - Sosial, min tidligere hund var svært redd og relativ ovenfor andre mennesker dette var slitsomt for både hund og eier, ønsker ikke dette som utgangspunkt i neste hund - Lite/mellom pelsstell - Lite lyd - Godt utgangspunkt for å kunne gå løs - Hunden vil bo i Bodø, deretter i Slovakia og reise til Norge noen ganger i året, så en som har utgangspunkt til å være miljøsterk er topp Har en veldig bevisst tanke på hvordan jeg skal trene hunden så hun passer livet, men godt gjennomtenkt og bevisst rasevalg er viktig for å få et godt utgangspunkt tenker jeg! Har sett på papillon, phalene, dvergpuddel og dansk-svensk gårdshund. Er ikke erfaren med disse hundene, så gjerne del erfaring om de også. Mtp størrelse ønsker jeg en tispe, så blir det størrelsen baseres på. Om noen kjenner til opprett også er det helt herlig Tusen takk for tips!
  2. Hei. Vi har en setter på 13,5 år, som har vært min følgesvenn siden jeg var 10 år. Jeg elsker henne høyere enn alt, og er livredd for den dagen jeg skal miste henne. Likevel er det viktig for meg at hunden er verdig til siste slutt, og ikke har det vondt. Det er så vanskelig at de ikke bare kan si nok er nok, det gjorde min forrige setter og valget ble mye enklere enn nå. Hun logrer mye inne, hun krever kos, sniker etter mat, elsker snusematte og tusler på tur. Hun har ofte mye energi inne, kan traske rundt og stå og mase for å få oppmerksomhet. Derfor har vi ikke tenkt på avliving enda. Men på den andre siden klarer hun ikke gå mer enn 15 til 20 minutters tur (2-3 ganger om dagen) før hun blir utslitt, sover ca 22 timer i døgnet, har mistet synet relativt mye (kan ikke se ute, krasjer i ting og snubler), har artrose i ryggen (men det takles fint med smertestillende), kan falle i trappen og lekker urin ca 2-3 ganger i uken så hun bruker incurin. Hun har veldig god appetitt, alle tennene i behold, spiser tyggebein og er slank. Kusinen min er vår veterinær og takler heller ikke tanken på avliving av akkurat denne hunden, så vi vet ikke om vi er objektive nok. Vi har snakket med ulike veterinærer, men alle sier litt ulikt. Syntes bare det kan være fint å høre andres erfaring/tanker som ikke kjenner oss/hunden personlig. Takk for alle tanker ❤️ Tenker på dette daglig og det er så mentalt slitsomt. Men det er kostnaden for så mange år med glede, så det må man ta. Det viktigste er at hun har det bra.
  3. Hei! Jeg har en nydelig Border Collie tispe på 6 måneder som ble kjøpt til konkurranselydighet, i tillegg til rallylydighet og agility for gøy og noe konkurranse. Først og fremst skal hun selvfølgelig bli en trygg og god hund vi kan ha med over alt, og som har det bra. Hun har fått og får være valp selvfølgelig, og blitt trent i hverdagslydighet, i tillegg til grunnleggende øvelser i lydighet (fremmadsending, apport, fvf, kjeglen, avstandskommandering). Vi har jobbet helt klart mest med belønningsutvikling og kamplyst for å ha en god belønning. Jeg har sett mer og mer i løpet av tiden at hun har mister litt piffen under trening om vi jobber noe lengre med en ting, syntes terping er kjedelig og ikke har den «Kom igjen! En kommando til!!» attituden jeg ser på mange andre bordere. Hun er enda ung, så kan godt være det kommer, men det har gjort at jeg har begynt å se litt mer mot agility og rally (rally var planen uansett) fordi hun har en enorm lek, sprett og fart i kroppen, i tillegg til å være en liten og ganske tett frøken. Jeg er åpen for alt, bare vi gjør noe gøy sammen og får konkurrert sammen i noe vi elsker. Men iallfall til det jeg egentlig tenkte på, jeg vurderer om jeg burde prøve henne på gjeting. Men er sterkt usikker på noen ting. Hun gjeter på kaniner, ikke på hesten, har begynt på biler (men det har vi jobbet med (avledning) og har begynt å komme seg) og på andre hunder i lek. Hun har et godt locking eye(?) har jeg blitt fortalt, og noen som så henne leke syntes det var en skam å ikke bruke henne i gjeting ? I tillegg er hun litt usikker, så har hørt at å få gjete bygger selvtilliten og gjør ofte borderen til en mer balansert og fornøyd hund. Jeg har ikke tenkt på gjeting da jeg har noen bekymringer, selvom jeg uten tvil syntes det er noe av det vakreste man kan bruke BC-en til. Så jeg lurte på andres erfaringer om mine bekymringer og generelt deres erfaringer. Mine tanker er: - Kan det utvikle mer gjeting i hverdagen? Eks på hesten? Hun er med på ridetur og gjør det svært fra der i all tempo. - Må man gjete veldig ofte for å opprettholde kunnskapene og gjøre det rettferdig for hunden? Jeg har nok mulighet to ganger i måneden, men har hørt at det har vært for lite. - Vil det kunne gjøre henne mindre engasjert eller på annen måte ødelegge for de andre sportene vi ønsker å gjøre? Agility, rally og lydighet. - Vi har sauer rett ved hytta der vi er 2 måneder hele sommeren. Jeg har henne i bånd når vi passerer sauene, men hun går løs på eiendommen som ikke er inngjerdet. Vil hun kunne stikke av for å dra til sauene? Vil det bli vanskelig for henne å gå forbi sauene pga forventning? Vi sykler og løper ofte, hun skal brukes til det håper vi, så veldig dumt om hun stopper opp/låser seg hver gang vi løper forbi noen sauer. Tusen takk for svar!!
  4. Hei! Vi har fått en Border Collie frøken, nå 8,5 uke, som er helt herlig! Hun skal, etter planen og hva vi trives med, bli en turkamerat, stallvenn, joggekompis og brukes til rallylydighet og lydighet (på høyt nivå forhåpentligvis), samt noe agility og søk for variasjon. Dette er vår første BC, vi har hatt setter og dachser tidligere. Vi vil høre andres erfaring om BC valp siden dette er vår første, og tenker da spesielt på dette: - Vi trener mye ro og avslapning, legger henne i valpegården og prøver å få 18-20 timers søvn i døgnet. Her er hun veldig flink, men kan ta opptil 1 time før hun roer seg enkelte ganger, vi sitter alltid ved og er der når hun skal roe seg. Har dere erfart at de er flink til å få nok søvn så dette er noe unødvendig av oss? Hun sover da lett 1-3 timer, om natten sover hun 8 timer i strekk ca. - Min hund som jeg har fra før av, dachs, kan ikke gå løs da hun stikker av, har prøvd i 9 år, men hun er GAL etter fugler. Derfor har jeg en klump i magen når jeg tenker på å ha vår løs, men på andres bilder og filmer ser jeg at de alltid har BC valpen løs. Er de veldig førerorientert og typisk valp å ha grei løs? Er det verdt å prøve det? Hun får belønning for å ta kontakt med oss på tur og vi øver innkalling. - Vi prøver å trene litt, men hun blir veldig passiv og blir sittende og stirre på meg når jeg prøver å trene henne. Både med lokking og shaping. Ønsker egentlig å trene henne med mest mulig shaping, men vanskelig når hun bare blir stirrende på meg. Både når jeg bruker leke og godbit som belønning, men spesielt med godbit, hun virker nesten litt satt ut for å få det haha. Hun er ikke noe gira på å få noe av det så det er mulig å lokke heller, men blir glad for å få det og elsker å leke. Burde man bare droppe å prøve presse frem noe, har bare hatt jenta i 4 dager så skal ikke ha for høye krav selvfølgelig, og heller fokusere på lek og kos? Når ble deres BCer veldig trenbare og aktive på det? Hun kan «takk» nå, vi har også begynt litt med husbandry som hun tar fint. Har prøvd å øve sitt, begynnelsen på bakpartskontroll (opp på eske), det går så som så. Kan være jeg er litt for gira også! Vi leker mye selvfølgelig, drakamp, med baller og jaktlek. Og jobber med sosialisering, miljøtrening og ro-trening. Skal på kurs, grunnferdigheter for konkurransehunden, om 2 måneder. Hva fokuserte dere på i valpetiden? Noe å tenke på ellers enn «vanlige» valper? Har ellers god kunnskap om vanlig valper og holder valpekurs, men igjen, aldri hatt BC før og man blir litt ekstra gæren når valpen er en egen, så vil gjøre det best mulig! Tusen takk for innspill!
  5. Og plutselig er det et helt nytt navn som faller i hodet når man får de, skal ikke være lett?
  6. Kule navn! Min ene heter Fancy allerede ?
  7. Ja? Vi har en god magefølelse på to navn, Donna og Essi, så får bare se hva hun kler etterhvert disse ukene ? Måtte bare høre om noen hadde noen navn som vi umiddelbart bare «det er the one», men har følt sterkt for to navn i disse ukene så blir spennende å se om noen av de kler henne når hun kommer hjem? alt man kan planlegge og tenke på for å oppholde seg mens man venter den lange tiden på å få de i hus?
  8. Ja det er sant! Litt for ivrig å si at hun får ståører ? Etter hvordan ørene ser ut og mtp størrelse antok oppdretter at det ville bli ståører, men ingenting er sikkert! Godt de er like vakre uansett ? Get Weiler er hun fra! Kult med tradisjoner, er selv veldig tradisjonsmenneske så det betyr jo også noe ? Første Border og ordentlig konkurransehund i hus så veldig spent, men har brukt 1,5 år på å finne riktig rase, oppdretter, foreldre, linje og valp så håper all grunnarbeidet lønner seg ??
  9. Hei! Jeg lurer på om noen har noen forslag til navn til vår kommende stjerne? Vi har noen ideer men syntes det er gøy å få flere! Våre favoritter nå er Donna, Essi og Java. Det er en border collie tispe, tricolor med mye svart i fjeset, korthåret og ståører. Hun er fire uker nå, men har vist mye vilje, masse motor, sterke meninger og er selvstendig. Hun skal forhåpentligvis bli en hund man ser mye i konkurranseringen i rally og lydighet, kanskje noe agility og søk for gøy ved siden av. Vil gjerne ha et navn som passer henne og hennes personlighet ☺️ Mest glad korte navn, maks 6 bokstaver, lett å rope og gjerne ha en betydning!
  10. Hei! Noen som har noen erfaring å dele enten fra en av rasene eller begge? Border collie eller jaktgolden. Får høre at begge kunne passer hos meg, så hadde vært spennende å høre litt erfaring fra de som eier dem eller har erfaring med rasen. - Helse - Treningslyst og kapasitet (med mål om RL Championat og LP Championat, evt lenger. evt brukes i NRH. Blir mye mental trening + turer + være med i hverdagen) - Konsentrasjon - Røyting / pelsstell - Hvordan den fungerer i hverdagen, kan den bli med på ulike aktiviteter - Med familie / barn - Med andre hunder - Langturer - Hviledag om eier er syk eller annet - Sykling / trekk / kløv - Kan passes av andre (om man reiser bort) - Lyd (piping, bjeffing) Osv Linjer, foreldre og opprett blir selvfølgelig sjekket nøye ☺️ Jeg er også veldig klar på hvordan liv jeg vil at hunden min skal ha så vil være obs på å trene på dette fra dag en! For meg er dette pros and cons uten å ha opplevd rasene selv (men har sett på treninger og hilst på ulike fra begge raser) BC: pros - konsentrert, stor arbeidskapasitet, god mulighet for å nå høyt, allsidige, førermyke, godt samarbeid, blide uten å være for mye cons - gjeting på andre dyr, sykler, barn, bil osv, litt særere jeg: pros - snill, engasjert, potet, samarbeidsvillig, ikke gjeting eller for mye jakt (kan gå løs), lett å trene, kan være med over alt til venner og familie, bli med på cafe en gang i blant og bare kose seg osv, fin med barn (kommer først egne om 8-12 år mest sannsynlig, men de kan jo bli gamle disse hundene) cons - oversosiale (vil hilse på alt hvis den er med på ridetur og andre turer), blir litt for mye for seg selv fordi de er så glad (uff vondt å si at for glad er negativt for meg, men for min del kan det bli litt for mye av det gode), blir fortere litt slitne/lei, litt vimsete, kan bli en del større
  11. Hei! Jeg lurer på deres erfaring med hundeklubber i Oslo? Jeg står veldig mellom om jeg skal melde meg inn i Stovner eller Oslo og omegn hundeklubb. Har aldri vært aktiv i en hundeklubb, men ønsker nå å bli aktiv da jeg har begynt med konkurranser og aktiv trening! Lydighet og rallylydighet er det som står hjertet nærmest, men agility og smeller/SEEK syntes vi er gøy. Hund er min største lidenskap så å få et sosialt miljø (jeg er 22 år, dame, men menneskene er viktigere enn alder) er et stort pluss! Alt om pris, miljø, målsetting, aktivitet, fasiliteter, trenere osv settes stor pris på, både om Stovner/Oslo og omegn hundeklubb eller andre hundeklubber i Oslo. God påske! ?
  12. Tusen takk for innholdsrikt svar! ?? Setter veldig pris på å høre erfaringer med rasen fra noen som har den. Om jeg tenker at om jeg vil nå de høyeste klassene så ligger nok jaktgolden hjertet nært. Virker som helt herlige hunder med masse personlighet og det er så viktig!
  13. Tusen tusen takk for godt og innholdsrik svar! Nå ble jeg glad ? har hørt fra flere uavhengige har merket at brune storpudler (+svarte ved gode linjer, men ønsker ikke svart selvom de er helt nydelige) har noe ekstra drive ved seg så da burde jeg nok holde meg til det, for da er det nok noe i det. Og de bruke er fantastiske, selvom jeg syntes grå og fawn også er nydelige! Men når jeg skal ha en puddel til hundesport og et svært aktivt liv er det så viktig at de trives med det. Og herregud så vakker Hera er ? Tusen takk for tips, er blitt ganske nerd så skriver ned alt jeg må huske på og mål jeg har fra hver uke til uke ved valpetiden. Er hundetrener så lærer masse av valpene jeg har på kurs, men gleder meg mye til å utvikle min egen ? Har en hund nå som er totalt avhengig av meg på det nivået at det er slitsomt, så sosialisering og det å være med andre skal jeg passe på i oppveksten! Pelsstell er også noe jeg har gruet meg litt til og det har holdt meg litt tilbake, men har innsett at hvis man ikke vil ha mye pelssell kan man velge mye røyting og etter fem langhårshunder er jeg mer enn klar for å prøve meg på en med krøllepels! Og det er jo koselig å dulle og ordne med de ? Igjen, tusen takk for langt og herlig svar og masse bilder!!
  14. Takk for svar! Holder enda en knapp på puddelen, men ser at den også har mye pelsstell og drar med seg alt inn ? Men man får ikke alt her i verden, så noe må man overleve. Jeg har også begynt å titte litt på jaktgolden (sier hun som sa at hun ikke skal ha retriver, ups) siden jeg vil jo nå klasse 2/3 i lydighet og elite i rally, så må ha et utgangspunkt for at det er mulig. Men er litt redd for røytingen da jeg har en showsetter nå som jeg føler drukner meg litt, men bor vel og merke ofte med opp til fem hunder og nå har jeg bare showsetteren og dachsen så får sett litt hvordan det blir. Har også overlevd mer enn fint med de i 13 år så er jo ingen krise ? Har lest litt på forumene om jaktgolden så føler jeg har fått et inntrykk av dem, men bare fyr løs om man vil fortelle om dem eller har en sammenligning med puddelen. Ikke bra å være en planlegger og alltid ville gi det beste utgangspunktet, man drukner jo i jungelen av rasevalg. Men det er bare å ta et valg etterhvert også blir man fornøyd uansett, så har man iallfall gjort det man kan på forhånd ? men som sagt vil noen fyre løs med jaktgolden info evt med vs puddel er ønskene å bruke den i konkurranse (klasse 2/3/FCI lydighet, elite rally, seek/smeller for gøy) og evt NRH. Være med på ridetur. Fungere i leilighet. Være med på gåtur med kløv og trekk og jogging/løping. Kunne gå løs. Være åpen for å være glad i flere mennesker (har en ekstremt enpersonsdachs nå, liker få andre enn meg så sliter veldig da jeg drar på ferie osv) men førerfokus. Tilpasse seg at det kommer barn i hus innen 10 år. Av-knapp inne. Ha OK pelsstell. Ha litt selvtillit så den er gøy å trene (sikkert veldig individ og ikke rase), har trent flere der jeg bruker mest energi på å fortelle at de går en øvelse de har gjort flere hundre ganger før riktig enn å kunne utvikle hunden. Kan være hjemme (5-6 timer) eller være med på skole med flere færre timer i kennel (veterinærhøyskolen). God helse, har hørt mye grums på jaktgolden der. Kan roe seg når man har selskaper, venner over osv. Være litt klovn men ikke ekstremt mye hele tiden, må kunne beherske seg litt og være under kontroll så det ikke blir en ubehagelig situasjon, men selvfølgelig blir dette mye trent på om det ligger latent. Kunne være med over alt og kose seg (middager, utecafe osv) liker at hunden får være med så lenge den får nok hvile og egentid selvfølgelig. Ikke meningen å virke vims eller usikker, blir bare helt fascinert i denne jungelen av raser. Veldig sikker på hva jeg vil med hunden, vil bare være sikker på at rasen også gir meg best utgangspunkt. Også er det veldig gøy å høre om erfaringer og snakke hund og raser, så setter stor pris på små og store svar, diskusjoner og kommentarer ? Tusen takk for alle svar så langt! ??
  15. Da er det bra med oppklaring, skal prøve å få møtt flere på litt stevner (når det er lov) så jeg får et større inntrykk av de ? Har sett utallige filmer av de så de har alltid vært på listen over hunder man kanskje en dag ønsker å oppleve som egen hund ☺️
×
×
  • Opprett ny...