Jump to content
Hundesonen.no

MrsHandeland

Medlemmer
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About MrsHandeland

 • Rank
  Nykommer
 1. MrsHandeland

  Valpegjengen 2020

  Fra Kennel Rikella. Ja, det er litt uvirkelig og helt fantastisk! Takk!
 2. MrsHandeland

  Valpegjengen 2020

  I dag har vi fått vite at det blir valp på oss i månedsskiftet juli/august om alt går bra! Dansk-svenk gårdshund, som vi har drømt om ❤️ Vi har ikke hatt hund før, så dette blir utrolig spennende! Tar gjerne imot tips til forberedelse! Har bøkene "100% hverdagslydighet", "best hver-dag" og "Bra relation". I tillegg snakker jeg med andre og prøver å finne videoer og greier på nett, alt som kan være til hjelp, da jeg ønsker å gjøre alt jeg kan for en god start på tilværelsen som hundeeier.
 3. MrsHandeland

  Gårds- og familiehund

  Takk for svar. Collie har jeg lite kjennskap til, men har fått inntrykk av at de kan bli nervøse om det blir mye inntrykk/styr rundt dem? Men det er absolutt verdt å undersøke mer De øvrige retrieverne synes jeg fort virker litt tunge. Da tror jeg kanskje det finnes bedre alternativ? Jeg har sett mye på hunder som schæfer, mallionais, men disse er litt mye igjen. Jeg tenker i de baner av lærevillige og førerorientert hunder, men som krever litt mindre, og vil være okei som førstegangshund.
 4. MrsHandeland

  Gårds- og familiehund

  Vi er en familie på 4 som ønsker å kjøpe vår første hund. Barna er 3 og 5 år, og vi har gård med melkekyr, har noen hobbyhøns (frittgående på dagtid) og har 3 katter inne og ute. Vi bor veldig landlig til med store områder dyrka mark rundt huset (langt mellom hus), skog og fjellområder og strandsone nedenfor huset. Vi ønsker en hund som vil være med på alt det vi gjør i det daglige. Den må tåle litt herjing og trasslyder fra barna, være rolig inne, men samtidig være aktiv og lærevillig. Slik jeg forstår det, vil de fleste hunder kunne slappe av inne, så lenge de får nok fysisk og mental stimuli, men det er viktig at det ikke er en hunderase som har lett for å bli stresset av at ungene løper rundt i stua og har det gøy. Det er viktig at hunden kan gå løs på gården, uten å ville stikke av, og at den kan omgås høns og barn. Barna er forøvrig vant med dyr, og blir hele tiden veiledet i hvordan dyr setter pris på/skal bli behandlet. Hun på 3 år er veldig rolig og hensynsfull med dyra, mens han på 5 år har litt mer fart i seg rundt dyr, litt mindre impulskontroll. Jeg og barna er borte på jobb og barnehage på dagtid, men da er mannen hjemme på gården, så hunden trenger ikke være alene til vanlig. Han ønsker i størst grad å ha selskap ute og inne, mens jeg ønsker å trene lydighet/agility/rallylydighet og ha en turkamerat. Trening vil nok bli mer prioritert enn tur, tenker jeg. Jeg har andre hundeeiere i nærheten som har f.eks toller og border collie, som jeg kan få råd og tips fra og vil samarbeide med, men vi bor ikke i nærheten av et aktivt hundemiljøet for organisert trening osv. Jeg har lest, hørt podcast og sett på filmer om hund og valp, og dette vil jeg fortsette med for å finne nye måter å utfordre meg og hunden. Jeg ser for meg at rallylydighet kan være noe jeg vil synes er veldig gøy, og sånn trening trigger meg veldig positivt, så en hund som egner seg til sånt vil absolutt være motiverende å jobbe med for meg. Stikkordsvis er det viktigste en hund som: - er rolig inne, og tåler litt aktivitet/inntrykk uten å bli helt i hundre - kan gå løs ute, og holde seg i nærheten, og kan læres til å omgås fredelig med høns - er «på» og ønsker å være sammen med oss i alt vi gjør, fjøs/tur/arbeid ute/lydighetstrening/lek - ikke bjeffer på «alt» Raser vi har tenkt på er dansk-svensk gårdshund og toller, men det er mye forskjellige meningerså veldig vanskelig å finne ut av.. Vi ønsker gjerne å høre hva folk med erfaring mener om både disse, og andre raser dere tenker vil passe oss. Jeg er veldig glad i å lære, så jeg leser og undersøker uten stopp for å finne ut hvordan ting skal bli best mulig. Positiv trening for oss å hunden vil såkalt stå i fokus. Ønsker gjerne meninger med begrunnelser, slik at det hjelper oss videre i valgprosessen. På forhånd tusen takk for svar.
×