Jump to content
Hundesonen.no

Nybegynner2020

Medlemmer
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Nybegynner2020

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Golden retriever

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nybegynner2020

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Tusen takk for et oppløftende svar. Det er første hunden min, og jeg har aleneansvar for den, og jeg har nok blitt litt tatt på senga av hvor aktiv han er, ja, selv om jeg vil ha hund som det er mye motor i. Var bare ikke forberedt på at han skulle være så lett-stresset, selv om han tydeligvis er robust og tåler en god del. Det, stresset, begrenser oss ganske mye mtp å brukt han i skog og ta ham med rundt, noe som jeg kanskje skulle ønske ville løse seg. Jeg ksn også skylde en god del på min egen psykiske helse, og det er klart han merker når jeg har en dårlig dag og kanskje da har litt ekstra raptus i seg. Jeg gir selvfølgelig ikke opp, og det er veldig oppløftende å høre at han ikke nødvendigvis er unormal, og at andre med samme rase har fått råhud i hendene av å holde igjen, og blåmerker pga klikking.
 2. Nybegynner2020

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Hvis du bor i Oslo og vil prøve, er du hjertelig velkommen, akkurat nå tar jeg i mot all den hjelp jeg kan få. Første hund og jeg gjør sikkert masse feil, men mister en god del mot når det har gått så fint, men plutselig er det ti skritt tilbake og fullt kaos igjen.
 3. Nybegynner2020

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Det var oppløftende å høre. Jeg håper de går med på å teste kastrering før han er året.
 4. Nybegynner2020

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Vi hadde privattimer tidligere og jeg vurderer å ta kontakt med dem igjen. Alt stresser denne hunden, så det å komme seg noe sted med ham er vanskelig, dog ikke umulig. Jeg har laget mange tråder, ja, og jeg beklager det.
 5. Nybegynner2020

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Akkurat nå bare gråter jeg, for på morgenturen fikk han tak i en pinne. Vanligvis sitter «slipp» veldig bra, men pinne kombinert med å se en hund gjorde at han klikket fullstendig. Kjempet lenge med ham, og det er så vondt, for han biter skikkelig og knurrer. Selv etter å ha fått ham i bakken fortsatte han. Fikk ikke sjanse til å komme meg bort ey sted hvor jeg kunne feste ham, for han hopper med 37 kg oppover meg. Jeg får lyst til å gi opp hele hunden når det er sånn. Absolutt alt stresser ham, og særlig nå i det siste har han blitt opphengt i andre hunder, så st jeg prøvde å gå videre ved å dra i selen trigget hele angrepet. Sto bare og gråt til slutt mens jeg kjempet.
 6. Nybegynner2020

  Hund fyker på meg når han er i langline.

  Han er veldig urolig inne, så hvis han ikke får turene sine eller får løpt fra seg fysisk er han umulig å ha i hus, men skal begrense miljøtrening litt. Tror jeg har gått litt fort frem. Dyrlege fant ikke noe galt, fysisk, men vi diskuterer å prøve kjemisk kastrering siden han er så stressa type.
 7. Nå er jeg litt rådvill - han har blitt ti måneder, og jeg trodde det verste av hormoner hadde gitt seg. Vanligvis på morgenturen har vi ei fast rute hvor han surrer rundt i langline og søker litt etter godbiter eller bare snuser. Vi har storkost oss med dette, men de siste par dagene har han plutselig skutt fart, regelrett klikket og ender opp med å hoppe på meg og henger i armene og hendene mine. Jeg kan ikke snu meg bort og ignorere, for han biter virkelig. Jeg ender opp med å måtte få tak i selen og legge ham i bakken så jeg kan få kontroll på ham. Kommando nytter ikke i det hele tatt da han ikke hører på meg. Får jeg byttet over til vanlig kobbel, er han vanlig hund igjen og går for det meste fint. I går tenkte jeg å teste litt, for å se om det var stress og/eller mangel på tydelig forventing fra meg: Vi gikk tur i stromen som var her på østlandet. Han i kort kobbel og det gikk fint. Stresser litt i vinden, alle blader skal helst fanges, og sikkert litt stressende med alle luktene som vinden virvler opp. Etter om lag førti minutter kom vi til en inngjerdet plass og jeg slapp ham. Da snuste han litt og surret, men det sekundet jeg da gikk bort til ham og sparket forsiktig i bladene hoppet han på meg og begynte å bite. Jeg tolker det litt som at han ikke vet hvordan han skal håndtere stress, eller at han ikke vet hva han skal gjøre med all energien han holder igjen når han går i kort bånd. Det er ganske fortvilende siden vi har hatt det så fint med langline og innkalling har fungert så bra. Han skal til dyrlegen i dag fordi han haltet litt for et par dager siden, og det var etter dette at bitingen begynte, for å få sjekket om det er smerte som gjør dette, men hvis ikke det er det, så vet jeg ikke annet råd enn å ha han i kort bånd fremover og bare glemme å la han løpe løs og kose seg. Noen hintet litt til at jeg kanskje overstimulerer han, så legger ved dagsrytme: Morgentur 08.30: 40-50 min i park med langline hvor han snuser og går litt godbitsøk. Ikke noe kommandotrening eller noe, bare kos. Sover et par-tre timer før vi da tar "langturen" vår rundt 12.30, som gjerne har vært å gå til et nytt område for miljøtrening. En til tre timer (alt etter som hvor vi drar) Ettermiddagstur rundt 40 min mellom 18-20. Da holder vi oss i nærområdet og er som regel og surrer i langline.
 8. Nybegynner2020

  Fauna fra Kiwi og Meny, erfaringer?

  Jeg så også at det var ganske lite kjøtt i det, men næringsinnholdet ser jo for så vidt ok ut. Har en fyr som ikke spiser, og nå prøver jeg alt for å få i ham mat, men prøver ikke å la det sluke økonomien fullstendig.
 9. Nybegynner2020

  Fauna fra Kiwi og Meny, erfaringer?

  Så bra! Prøver febrilsk å få unghunden her til å spise igjen etter en lang periode uten matlyst, så da kjøpte jeg en pose, og håper jeg får samme erfaring som deg!
 10. Noen med erfaring fra Fauna sin hundemat? Selges ganske så rimelig på Kiwi. Blir man lurt av pent design, eller kan det være et rimeligere alternativ?
 11. Nybegynner2020

  Valp med trøblete mage - nattlige utfordringer

  Jeg hadde problemer med dette da min valp var liten. Våknet til et minefelt av ruker på kjøkkenet om morgenen. Innså at han følte seg utrygg på å gå på do ute, så han holdt seg til vi var inne. Kunne holde seg hele dagen, og så på kvelden gikk han i bæsjestilling flere ganger i løpet av kvelden og da kom det både løst og fast. Jeg lot være å stresse særlig med det, og lot ham heller få bruke tid på å falle til ro i nærområdet. Han er veldig sær på hvor han vil bæsje, tisse er ikke så farlig, og kan ennå se at hvis det er noe som har stresset ham så kommer han seg ikke på do på lufteturen. Da går vi inn, roer ned, og så ut igjen, gjerne går et annet sted.
 12. Nybegynner2020

  Unghund ikke spist på flere uker

  Vi går morgentur på rundt en halvtime hvor han får virre rundt og snuse, så er det ut i hagen og leke og trene etter formiddagslur, lengere tur på ettermiddagen på omtrent en time og så kveldstur. Har ikke inntrykk av at han får for lite mosjon, båndtreningsscenariet var bare for å skissere hvordan han nå er. Det er ikke sånn vi går tur vanligvis.
 13. Nybegynner2020

  Unghund ikke spist på flere uker

  Litt redd for grime, fordi jeg er redd for å ødelegge ham, men skal lese meg opp på det og få opplæring og prøve det. Tatt kontakt med dyrlege for å ta en prat. Pillene var som et forsøk på å unngå eventuell kastrering, så bedt om ny vurdering og sjekk av testikkelen som ikke har kommet ned. Tusen takk for tips!
 14. Nybegynner2020

  Unghund ikke spist på flere uker

  Åtte måneder og blitt en ordentlig særing hva gjelder spising. Frem til nå har han spist vom, men for noen uker siden sluttet han å spise dette. Matskåla var fullstendig uinteressant og han bare kikket på det og gikk bort. Forsøkte både frossent, tint etc. Endte opp med å bytte til MUSH, ett måltid gikk ned, men så var dette også uinteressant. Fikk anbefalt Alpha Spirit valpefor som godbiter på tur og trening slik at han hvert fall får i seg noe med næring. Dette har gått fint i noen dager. Så prøvde jeg å fullfore med dette ved å ta bort matskåla og heller gjøre måltidene om til søk i hagen. Fungerte i et par dager, men nå vil han ikke ha noe av det, verken på tur eller ellers. Han er helt koko på tur nå og drar og hiver seg ut etter busker og lyktestolpe for å snuse og markere. Han har gått betraktelig ned i vekt, men er ikke undervektig ennå, men mest frustrerende er at ved spisevegringen/manglende interesse for mat, så har han også blitt fullstendig døv for meg. I går brukte vi halvannen time på en tur som vanligvis tar en halvtime. Jeg stoppet hver gang han strammet båndet, og det tok en evighet å få han inn til meg igjen. Konseptet "hit" har som forduftet, og det satt godt tidligere - inn til meg og sitt, få ros, snu og gå videre. Han har kun én testikkel, og han har gått på anxitane for å roe ned stress i to måneder, men nå ser det ikke ut til å fungerer i det hele tatt. Kan kanskje en kastrering hjelpe på dette? Det er fryktelig slitsomt for ham, ser jeg, og han er helt utslitt etter tur fordi han virrer, drar, og snuser så veldig.
 15. Hei, golden-karen min elsker oksemuskler, men han sluker dem i ganske store stykker når de begynner å bli små (han får de hele musklene). Mao svelger han unna stykker på mellom fem og ti centimeter. Kommer disse ut igjen, eller burde jeg tar de fra ham? Til nå har det gått fint, men jeg lurer jo på om de kan blokkere noe inni der?
×