Jump to content
Hundesonen.no

Linemoora

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Linemoora

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Yorkshire terrier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Linemoora

  Gammel hund og baby

  Hei dere! Jeg har en 12 år gammel Yorkshire terrier som har levd «alene» med en annen hund i alle år. Ofte leser og hører man om at hunden alltid aksepterer en ny baby på et vis. Hunden bruker aldri å vise aggresjon mot mennesker, men er skeptisk til fremmede. Han har aldri vært glad i barn men har ikke gjort så mye ut av det så lenge de er rolige. Jeg fødte en liten baby for 4 uker sider og dette barnet nekter hunden min å akseptere. Første dagen lot jeg han få snuse litt på beina hennes men han var veldig overivrig, på samme måte som han har reagert når han ser katt/hund med løpetid før i tiden (han er kastrert nå). Han begynte å smatte og nesten skumme rundt munnen. Etter det har jeg ikke turt å la han snuse på henne. Jeg har heller hatt baby i vogn i nærheten av han sånn at han har kjent lukta av henne, har også fått latt han snuse på en brukt Body som hun har hatt på seg. Hunden min bor forresten hos mamma nå, etter barnet kom. Når jeg er nede hos mamma med babyen så bjeffer han som en gal, blir helt svart i øya og har bitt flere av oss. Har prøvd å gi han masse oppmerksomhet når jeg er der, gitt han godbiter når han kommer bort til oss og generelt bare gi han kos. Han sliter seg totalt ut og jeg er redd kroppen hans bare skal kollapse av sinne og stress. Så det å besøke mamma med baby er ingen koselig opplevelse. Jeg vil så gjerne ha hjem min andre baby (hunden), men det ser håpløst ut. Er det noen som har noen tips? Er det noe jeg gjør galt/riktig? Jeg tør ikke å la han snuse på baby, rett og slett på grunn av oppførselen hans og at han faktisk er i stand til å bite.
 2. Linemoora

  Svulst i halsen

  Vet du hva som gjorde at han ikke kunne opereres? Hunden min er 12 år, så han er ikke akkurat ung han heller dessverre 😕 men jeg ønsker likevel å gi han en sjanse hvis det er mulig..
 3. Linemoora

  Svulst i halsen

  Tusen takk ❤️ Har prøvd å ringe litt rundt. Er ikke alle som vil ta på seg dette, men et dyresykehus i Oslo kan undersøke denne kulen, men bare ved å ta en undersøkelse + eventuelt prøve av kulen skal de ha rundt 9000,-, og ser jo da at hvis det skulle bli operasjon så vil det koste mer enn jeg kommer til å klare å betale 🙁 men driver å undersøker litt om det er andre klinikker som har kompetanse til å sjekke ut dette..
 4. Linemoora

  Svulst i halsen

  Ingen som har noen erfaring med noe lignende eller vet om noen dyreklinikker som behandler denne type svulst?
 5. Linemoora

  Svulst i halsen

  Hei! Håper noen har noen gode svar til meg. Jeg måtte avlive den andre hunden min i januar pga kreft. Har fortsatt en 12 år gammel Yorkshire terrier igjen som i utgangspunktet er i fin form. Han har over lang tid (minst 2 år) hostet en del, men som gradvis blir verre, men det går veldig sakte. Har vært hos dyrlegen flere ganger med dette, og dette ble blant annet tatt røntgen av lungeregionen for litt over 1 år siden, der hun ikke kunne se noe annet enn at det så ut som hjertet trykte på luftrøret som forårsaket irritasjon. Har etter det vært hos en annen dyrlege som mente at så lenge han ikke ble verre var det ikke så farlig, for da kunne han få inhalasjoner. I dag skulle han fjerne tannstein, og han måtte intuberes da han ble sedert og da fant hun en stor svulst i strupen som trykket mot luftrøret hans. Jeg blir jo selvfølgelig helt knust.. vi vet ikke om det er en ondartet svulst eller godartet. Men hvis dette er grunnen til at han har hostet i to år så vil det jo si at det er en svært saktevoksende svulst. Hun sendte henvisning til anicura i Oslo for å se om dette er noe de kunne operert eller gjort noe med. Jeg er sikker på at hvis man får operert bort denne kulen så vil han ha betydelig bedre livskvalitet, for han er i fin form ellers, selv om han er en eldre herremann. Det jeg vil frem til med dette innlegget er om noen har erfaring med svulst i halsregionen på hunden? Om dere vet om noen dyktige dyrlegere som opererer sånne type svulster? Er det noen som har noen gode tips, hva som helst? Jeg er livredd for å miste han, men skjønner at han er en eldre kar. Men jeg er villig til å gi han en sjanse
 6. Linemoora

  Halter på forlabben

  Tusen takk for svar. Litt usikker på hvor det kommer fra, men kan kjennes ut som det kommer fra skuldrene. Ortopeden sa det finnes andre Smertestillende man kan prøve ut, men ikke på min hund pga at hun er så liten og lett som hun er. Skal til dyrlegen om 1 uke, så tenkte å få tatt røntgen bare for å se hva det skyldes, selv om han mente det mest sannsynlig ikke er mer vi kan gjøre. Håper på det beste. Er i utgangspunktet en veldig glad og aktiv hund til tross for halthet.
 7. Hei. Er ny her. Hunden min på over 11 år har blitt operert altfor mange ganger grunnet patella luksasjon. I mai måtte hun operere grunnet avrevet korsbånd. I lang tid har det "knaka" i forlabbene hennes når hun har tråkka på meg, men ikke vist tegn til smerter. Nevnt dette for dyrlegen flere ganger, men de mente at man avventer så lenge hun ikke viser tegn til smerter. Hun har over lenger tid belastet forlabbene mer enn bakbeina pga operasjonene. De siste månedene har hun blitt gradvis mer halt på høyre forlabb. Var hos dyrlegen for snart 3 uker siden hos en ortoped. Og han har operert hunden min flere ganger. Han tøyde og bøyde på forlabben hennes uten at hun viste tegn til smerter, men likevel halter hun veldig. Han valgte å ikke gjøre noe mer med det der og da pga hennes alder. Skulle det være noe som må opereres, så mener han at operasjonen er såpass omfattende at hun burde få slippe. Så hunden min har brukt metacam Smertestillende i to uker uten effekt. Nå bruker hun Rimadyl som vi har prøvd i 1 uke uten effekt. Dette er en hund på 2-3 kg, så er ikke veldig tung. Noen som har opplevd lignende med sin hund? Hva hjalp? Jeg blir så trist over å tenke at det kanskje ikke er mer dyrlegen vil gjøre.. Håper noen har noen svar..
 8. Hunden min på 11 år har operert bakbeina sine x flere grunnet patella luksasjon og har brukt mye tid av livet sitt i ro. I mai i år røk korsbåndet hennes, og i og med at hun er en livsglad hund var det ingen tvil om hva som var det rette å gjøre til tross for alderen. Hun har dessverre fortsatt mye problemer med beina og leddene grunnet artrose, men korsbåndoperasjoen er vellykket. Hadde henne til fysioterapi noen ganger etter det grunnet alderen. Lykke til Edit: jeg ser nå at innlegget ikke var spesielt nytt
 9. Linemoora

  Kul under huden

  Kuler er ofte skumle, men er en trygghet å få det sjekket av veterinær. Hunden min har kuler som sitter fast i brystet. Har vært å fjernet kulen én gang, men den kom tilbake kort tid senere. Og denne kulen var bare en fettkul.
×