Gå til innhold
Hundesonen.no

Blåbær

Medlemmer
  • Innholdsteller

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Sheltie og gatemix

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Blåbær's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Feil, får ikke til å legge inn bilde, dessverre
  2. Ok: over til " seriøs" pros and cons liste her... Korrigeringer, innspill og tanker tas mot med takk? Portis: - mer pelsstell enn spanjolen - større enn spanjolen, men forventet str omtrent som storpuddel( i hvertfall tispe) - vil gjerne ha en vannglad hund, større sjans for det med portis og spanjol enn sp? Spansk: - har hørt flere si at det er mental rusk. Usikkert om dette stemmer, rent statististisk, og om det er hyppigere her enn hos portis og sp. - pluss for enklere pelsstell. Jeg liker den hverdagslige stilen,- klippe ned og la vokse. ( og selvsagt rense ved behov) Ikke noen dillete sveiser forventet,- passer meg best. I tilfelle der blir portis eller sp vil jeg nok gå for kort hverdagssveis også på dem. - vil gjerne ha en vannglad hund. Større sjans for det med Portis og spansk enn sp? Stor puddel: - mere kjent rase for meg enn de andre to - mykere gemytt? - tåler mindre vær? Kulde/ regn? - ikke arbeidshund på samme måte som de andre to? - mer frimerke- hund enn de andre? Mindre selvstendig - trives mindre i eget selskap? - lærmen. Det er jo alle tre. Men på ulike måter/ ulike premisser? Hvem vil mene noe???
  3. Tusen takk for svar, begge to!! Det var jo anektdotiske bevis jeg ba om, så det er supert det. Jeg er nemlig på mage- følelse- nivå på avgjørelsen min nå. Magefølesen holder en knapp på storpuddel, uten at jeg egentlig kam begrunne det, helt. Men begge de nevnte vannhundene er med i dansen. Vannhundene er noe mer selvstendige enn puddel, mener jeg? En badende storpuddel hadde vært knall. Det er så stas med badeglade hunder! Vi holder mye på ved vann. Men ingen garanti for at man elsker svømming selvom man er vannhund, kanskje? Har puddel mer av jaktlyst knytter til fugl, tro?
  4. Innspill?? En av rasene kjenner jeg godt fra år tilbake, en av rasene kjenner jeg noe, og en av dem har jeg bare truffet noen individer. Men klarer ikke velge ??? Alle innspill, anekdoter, tanker og erfaringer er velkomne. Har hatt hunder i mange år, men ingen av disse rasene. Ønsker førerorientert gemytt, intelligens, samarbeidsvilje, avknapp, lite/ minst mulig jakt. Jeg KLARER IKKE å velge... Alle tanker tas imot med takk!
  5. Ja! De er så flotte, og herlige og morsomme og, og, og,.... Det blir nok ingen skrytetråd om den flotte frøkna mi akkurat nå, likevel. Hun er for tiden alvorlig syk, og det er høyst usikkert hvordan dette ender, dessverre. En trist tid hos oss nå...?
  6. Tusen takk for innspill. Det er jammen ikke lett, dette! Hva med lagotto? Hva tenker vi, eller hvilke erfaringer har " vi"?
  7. Takk for svar! Jeg synes Riesen er noe større enn jeg ønsker meg, så der er jeg skeptisk. Har standard- riesen annen pels enn riesen altså ( kanskje veldig dumt spørsmål..) At det er brukshund er ikke nødvendigvis negativt. Jeg har Airedaler i dag. Men ønsker meg, av rent praktiske årsaker hund som helst ikke er større enn Airedaleren min. Airedaleren har jo godt med underull, og ganske vannavstøtende pels om den behandles riktig. Går fint å unngå å trimme pelsen helt ned i vinterhalvåret. Jeg har allerede en Airedaler i hus, som trives godt både i striregn og snø. Jeg lurer litt på disse vannhundene altså, om det kan være noe for meg...
  8. Hvis man ser etter mellomstor til stor hund, av de såkalt " røytefrie" rasene. Hva har man da å velge i? Kriterier,- -førerorientert ( i hvertfall i størst mumig grad) - robust mtp gemytt - trives ute på tur i all slags vær ( regn, snø, kulde)Viktig kriterier! - gjerne ikke av de mest høylydte - ikke jakthund Jeg kommer på: -Airedale ( kjenner godt, liker godt, men kunne ønske meg hund med noe høyere " kose- faktor") -Pumi( virker morsomme, men muligens i minste laget, og veldig høylydt??) -Puddel( skeptisk pga dårlig pels til vinter og regn?? ) - Mellomschnauser( ikke særlig førerorientert??) -Portugisisk Vannhund( hvordan er disse i forhold til vær, snø , regn, kulde) - spansk vannhund ( hvordan er disse i forhold til vær, snø , regn, kulde) -Lagotto( kjenner lite til) - Puli utgår pga jeg er mye i skog, og klarer ikke se for meg at den pelsen må rensed for lyng og rusk og rask heeelee tiden) - enda et kriterie,- må være faktisk mulig å få tak i innen rimelig tid( ikke vits i å forelske seg i en rase som det er plent umulig å få tilgang på). - hvilke har jeg glemt? Er det håp for mine ønsker?
  9. Slenger meg på her, fordi jeg faktisk var på vei til å starte en nesten identisk post. Jeg lurer også på hvordan vannhundene , med den type pels de har, trives i snø og regn? ( ikke meningen å kuppe tråden din, altså).
  10. Hehe, jo da... ikke dum ide. Men begrenset utvalg i nærområdet på en lørdag... Har forøvrig prøvd å vrenge den vi har og montere den med innsiden ut, det gir den noen millimeters større lengde. Men usikker på om det er nok.
  11. Hunden skal gå m krage for å få et sår på forpote til å gro. Men nå viser det seg at hun klarer å komme til på poten selv med krage... Iflg vet. bør såret ha mest mulig luft, og helst ikke pakkes inn. Så...lure triks som gjør at hun ikke rekker frem???
  12. LinsorCollie,- så gøy å se! For noen skjønninger!! Kan jeg spørre om mykheten/ gemyttet? Eneste som egentlig har holdt meg igjen fra å gå for kortis tidligere, er mykhet og / eller nervøsitet deres( samtidig er det jo det myke vesenet noe av sjarmen deres og!) Hvordan er det for en kortis å bo i stor familie med flere barn? Blir det for mye stress og uforutsigbarhet? Er dette en hund som trives best med voksne, eller finner den også glede i barn,- uten at den stresser seg ihjel? Hundene er mine i vår familie, men likevel de skal jo trives med helel familien. Jeg har sheltie nå, hvis man kan sammenlikne med det. Men hun elsker alt og alle og kan ikke få nok oppmerksomhet...
  13. Åååå, så gøy tråd! Så mange skjønninger! Tror at korthårs collie er min absolutte drømmerase? Kanskje engang...??
  14. Interessant å lese. Min har haltet på ene frembenet tidligere, men det er veldig mulig at det overhodet ikke er relatert til dette. Nå halter hun mest på ene bak, men som sagt innimellom på andre bakben. Ellers er symptomene mye like som det du beskriver. Begrenser seg ikke synlig i lek, men vil ikke gå særlig turer, og blir litt halt etter å ha gått litt. Aller mesti øyefallende er akkurat det at hun ikke setter benet nedi når hun reiser seg etter hvile. Avog til ser det ut til at hun vegrer seg for å sette begge bakben ned etter hvile. Men, så går det seg til, etter noen skritt, som du sier. Har stort sett alle kliniske symptomer på HD( iflg.veterinær, og hva jeg har lest meg til)men er ung (1 år) og har som sagt blitt rønget, og der er ingen funn. Hva skjedde videre med din hund? Han er fin nå, sier du. Hva slags behandling?
×
×
  • Opprett ny...