Jump to content
Hundesonen.no

Haust

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Haust

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Blanding rottis/am.bull/SDG

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Haust

  Ha hund «løs»

  Takk for svar, vi skal trene innkalling👍🏻
 2. Haust

  Ha hund «løs»

  Hei, vi har en årsgammel rottweilerblandingshund som vi fikk via Finn og har har siden han var 8 mnd. Snill hund, lettlært, godt gemytt. i starten var mannen min og jeg enige om at vi ikke turte å ha ham løs, vi kjente ham ikke så godt og var litt ferske hundeeiere. Mannen min var mer utrygg enn meg, noe han ga uttrykk for. Nå har jeg, siden jeg må ha med hunden på jobben min hvor jeg jobber en uke i strekk med to uker fri mellom, hatt mulighet til å være alene med hunden og sett ham i masse nye situasjoner (bla. ha ham i hundepark mer andre hunder, hvor han lekte veldig pent og hadde fint kroppsspråk, jeg har også prøvd å ha ham helt løs på et egnet jorde i nærheten av hvor vi bor. Hunden holdt seg fint rundt meg og kom på innkalling, dog uten forstyrrelser), derfor har jeg blitt mer kjent med hunden og trygg på den. Vi bor landlig til med få naboer, men det er veldig mørkt omkring oss nå på vinteren og derfor er turmulighetene veldig få etter kl 16. Den siste uken har jeg fått den idéen at jeg går ned til et ganske stort opplyst sagbruk som ligger ved oss, og slipper hunden løs i langline på 15m der, han storkoser seg og løper omkring rundt meg, og vi leker med leker, og leker gjemsel. Helt topp. Vi er der sent og har foreløpig ikke møtt på noen selv om jeg vet at noen av naboene har hund og går der iblant. I dag skulle mannen min være med for første gang, og han så at hunden koste seg men han selv var fremdeles bekymret for situasjonen med løs hund. Han minnet meg på hvor enige vi var om at løse hunder var problematisk, og jeg er jo forsåvidt enig, men nå er jeg mye mer kjent med hunden vår og føler meg trygg på at han ikke kommer til å skade noen eller fly på evt andre hunder som kommer. Samtidig var det jo akkurat det jeg irriterte meg over i starten, folk som kom med løs hund og unnskyldte seg med at «jamen den er så snill» for ting kan jo skje likevel. Jeg vet heller ikke om hunden vil komme hvis den oppdager en annen hund. Noen ganger hører han (for han er litt pysete), andre ganger stenger han ørene. Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, dette er kanskje et meg/oss problem fremfor et hundeproblem, men hvordan ville dere reagert hvis dere var ute med hunden deres og møtte noen som lekte med hunden sin i langline? Tenker man at den er løs da? Eller at den er i bånd? Hvor går grensen hen liksom? (sagbruket er trygt å være i, vi er der etter stengetid og det er fullt lov å gå gjennom der på vei til turnettet i skogen som ligger bak.)
 3. Haust

  Hund som trekker

  Takk for svar!
 4. Haust

  Hund som trekker

  Å gå pent for oss er å gå uten å trekke i båndet, og vi ønsker ikke å bruke halsbånd.
 5. Haust

  Hund som trekker

  Ja, jeg glemte å skrive at vi ønsker at han skal trekke på ski når han blir gammel nok, og om det er slik at hunden vil kunne skille på to seler. Bør de være forskjellig utformet for eksempel? Jeg har lest at kryss-sele er best for trekking. Ellers regner jeg med at hunden vil ta det utifra kontekst også ja.
 6. Haust

  Hunder på Instagram

  Pudgethepit, hovedpersonen Pudge er dessverre borte nå men hun som har kontoen tar inn hunder med ulike handicap, masse humor og wholesomeness
 7. Haust

  Hund som trekker

  Jeg har en hund som trakk en del da vi fikk ham, men som nå går penere ved bruk av VGW-sele og trening hvor vi stopper når han trekker. Hva vil neste logiske skritt være? Å bruke VGW til trekking er helt borte, eller bytte til vanlig sele med feste på ryggen og fortsette trening?
 8. Nå har jeg kontaktet NKK som jeg regner med vil ha oversikt over hvilke DNA-tester som vil være aktuelle, og de svarte at DNA-testing kun brukes for å bekrefte/avkrefte foreldreskap. Jeg vet ikke hvilke tester som brukes i for eksempel forskning når det er snakk om DNA-tester, men veterinærer utfører ikke slike tester for å finne ut hvilke raser hunder er. Isåfall ville problemet med papirløse blandingshunder vært ute av verden, men det er det jo helt tydelig dessverre ikke.
 9. Takk for tips! Tror du dette funker hos politiet? Verdt å prøve uansett sikkert, alle monner drar vel😬 Jeg tenker også at man bare må si at «jo han er blanding av sånn og sånn» punktum. Er bare hun på den dyrebutikken som har sagt noe så langt, andre har spurt om hvilke raser han er men ingen har sagt noe om ulovlige raser. Så fort man nevner engelsk staff (som han også er blanding av, det fikk jeg vite av oppdretter i går, dette holder på å bli helt latterlig🙈) så ser jo folk det fort, for nå som det har kommet fram at han også er staff så faller bitene veldig på plass.
 10. Takk for det. Føles som man er helt overlatt til skjebnen. Vi kjøpte et rosa refleksdekken til ham i dag for å gjøre ham mindre truende😅
 11. Etter hva jeg har funnet, så vil en DNA-test kun bekrefte/avkrefte foreldreskap og siden foreldrene heller ikke har stamtavler så er jeg da like langt. Jeg synes dette er veldig ubehagelig, særlig etter de reaksjonene jeg fikk her inne, men siden det nå ikke er noe å gjøre fra eller til med denne hunden og utseendet hans, så velger jeg å fortelle folk hvilke raser jeg vet han stammer fra og ellers ligge lavt i terrenget. Skulle det bli en situasjon hvor politiet blir innblandet, så får vi bare ta det da. Jeg håper virkelig det ikke skjer😥 Oppdretter har forøvrig slutter å produsere valper nå, kullet min var i ble det siste.
 12. Hvordan utfører man en DNA-test? Ser at NKK skriver om tester på sine sider men får man bekreftet raser utifra det? Eller må man ha DNA fra foreldre også?
 13. Ja, men det mener jeg jo at jeg kan. Eller oppdretter mener at han kan, han har jo gjort det før.
 14. Ja, det er jo det som er problemet med arvelige sykdommer hos blandingshunder som er omplassert, det vet jeg ikke. Men vi har jo planer om å røntge ham uansett. Vi har vært på helsekontroll med hunden etter at vi fikk ham, og de fant ingenting der. Ang å designe raser for å få dem til å se sånn eller slik ut, så vet jo ikke jeg om det er noe denne mannen har gjort, men my guess er at han bare gjør det for å tjene penger, som de fleste andre. Det er BARE min hund i kullet som har den fargen han har, han er nemlig rød. De andre er svarte og ser ut som en slags smalere rottweilere, eller de er flerfarget og minner om en slags harehund. Disse vil neppe få noen problemer, men siden min er rød, så er vel vi dem som er mest utsatt. Samtidig så fortalte han jo om at en annen av hans valper hadde blitt stoppa, så det kan jo hende han også hadde en valp med litt «uheldig» farge, eller traff på en veldig grinete politibetjent den dagen. Uansett får jeg ikke gjort noe med dette nå, hunden er her, han har ansiktet til sin mor hvor GSD’en kommer godt frem men siden hun også er amerikansk bulldog så minner det om ulovlig rase. Jeg har ikke papirer på ham og kan heller ikke få tak i, så da håper jeg bare at vi ikke blir stoppet eller evt at politiet hører på oppdretter. Vi bor landlig til og er sjelden rundt noe særlig med folk, i tillegg er ikke hunden aggressiv på en flekk, noe jeg tenker også taler til vår fordel.
×