Jump to content
Hundesonen.no

Rødrev

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Rødrev

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  HG

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rødrev

  Hund tisser inne- i senga

  Det er akkurat det, det er ikke lenge siden har har vært ute når det har skjedd. Jeg klarer ikke å se for meg at det er normalt at en voksen hund ikke klarer å holde seg lengre enn 3 timer, når dette ikke har vært et problem tidligere. Med og uten snø.
 2. Skal prøve å holde det kort - jeg og romkamerat har hver vår hund, jeg har en tispe på 1,5 år, og han en kastrert hannhund på 6 år. Vi har bodd under samme tak snart et år og hannhunden ble kastrert som ung. Hannhunden har tisset inne en sjelden gang i blant siden de flyttet inn, men nå tisset han inne 3 dager forrige uke, og 2 av de i min seng. Romkamerat var med hannhunden på dyrelegen i dag, men ingen feil eller mangler i urinen. Jeg skjønner ikke hva det kan være, jeg kan ha vært ute med han 3 timer i forveien, så tisser han inne. Og da snakker jeg ikke bare litt, han står der med krummet rygg og "fosser" på seg. Jeg løper da ut og han står der i nærmere 4 minutter sammenhengende å tisser. De gangene han har tisset i min seng har ikke jeg vært hjemme. Min hund og romkameratens hund går veldig godt sammen og det aldri vært et problem rundt de to. Vil si han drikker normalt, ikke unormalt mye. Begge hundene er racere på å sluke snøklumper ute og vil si de drikker like mye, men min har ikke tisset inne siden 4-5 måneds alder. Tanker på hva det kan være, om det er noe?
 3. Rødrev

  Tervueren - HG/BC?

  Jeg har for øyeblikket en Hvit Gjeterhund på over året, og har begynt å muligens tenke litt på hund nr. 2 en gang i fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med HG som rase og det er nok en rase jeg alltid kommer til å ha. Jeg har også hatt øynene åpne for Tervueren de siste åra, og hadde en blanding av Tervueren og Collie i oppveksten. Rom kameraten min har en Border Collie på 6 år som jeg passer en del på og det er veldig enkelt og se forskjellen mellom min HG og hans BC. Min er mer bedagelig, kjapp, men ikke like brå og vaktsom som Border Collien inne som ute. Min er også mer av den selvstendige typen og trenger ikke min oppmerksomhet til enhver tid på samme måte som den andre hunden i huset. Missforstå meg rett, hun elsker kos og skal være i nærheten, men klarer fint å slappe av når det er bevegelser i huset og trenger ikke sitte oppå meg hele tiden. Får hun beskjed om å legge seg om hun blir for mye, så legger hun seg. Border Collien vil helst være klint inntil kroppen på både meg og besøk og blir kjapt veldig masete. Jeg er også mye ute og går en del toppturer, både på ski og til beins og der stoler jeg mye mer på HG'en enn BC'en. HG'en er mer opptatt av å holde seg i nærheten og jeg er ofte avhengig av at hun kan gå løs, spesielt nedover. BC'en kan jeg ikke ha løs da det er mye annet som fanger hans oppmerksomhet som ikke er meg. Jeg er veldig glad i Border Collien altså, men det er den Hvite Gjeterhunden som virkelig har truffet meg og som passer meg, min personlighet og livsstil. Skjønner at dette har mye med oppdragelse, trening, individuelle individ osv, men noe er vel rasebetinget? Det jeg lurer på er hvor heller Tervuerenen mot? Skjønner at det er snakk om 3 vidt forskjellige raser, men for å gi meg en lite pekepinn? Har lest meg frem på forumene her inne om Tervueren, men om noen har erfaringer å gi, som kanskje også har erfaring med HG og BC tar jeg det gledelig i mot. Jeg prøver å finne ut om Tervuerenen kan være en rase for meg med tanke på dens væremåte, er den ikke det, blir det en til HG etterhvert. Jeg bor ikke på fastlandet og har dessverre ikke mulighet til å møte oppdrettere eller eiere av rasen.
 4. Rødrev

  Bestille billett for hund i SAS

  Jeg har hatt med hund i lasterom flere ganger uten problem, med SAS. Jeg velger først en strekning, deretter ringer jeg for å høre om det er plass til hund i lasterom på akkurat denne strekningen. Så bestiller jeg for meg selv, ringer inn og bestiller plass til hund. Easy peasy. Dette er også en lengre rute med en reisetid på ca. 6-7 timer og 2 mellomlandinger.
 5. Rødrev

  Dyr har følelser

  Dette syntes jeg var interessant: https://www.dagbladet.no/kultur/foler-mer-enn-vi-har-trodd/71005523
 6. Rødrev

  Hva er dette?

  Første bildet er fra 21.november, andre bildet er fra i dag. Veterinær har ingen aning på hva det kan være. Forslag?
 7. Rødrev

  Ute etter meninger og erfaringer, valp

  Tenkte jeg kunne komme med en liten oppdatering. Det er nok kanskje ganske logisk, men fallt ikke helt inn på meg da.. Jeg fjernet alle lekene hun har inne og vipps ble hun mer opptatt av meg, så lett som det. Hun har fortsatt tyggebein liggende rundt, men det er ikke akkurat leker. Nå vil hun kose i både sofa og seng, og er mer opptatt av å leke med meg og ikke kun for seg selv. Jeg er vel det bedre alternativ når hun ikke har noe å sture med
 8. Hei, Jeg har for 2 uker siden hentet og importert en snart 5 mnd gammel Hvit Gjeterhund valp og er ute etter deres erfaringer og kanskje hjelp når det kommer til noen spørsmål jeg har. Jeg møtte foreldrene til valpen min før jeg hentet henne og vet at spesielt moren er veldig rolig og ekstremt kosete. Legger merke til at valpen min er veldig lik moren når det kommer til enkelte ting, spesielt rolig delen, der jeg NESTEN syntes hun er for rolig. Jeg savner den kosete delen, altså hun kommer innom for å sjekke ståa og for å få et par klapp, men så går hun videre. Hun liker ikke å sove i verken sofaen eller sengen. Noen syntes jeg sikkert er litt snål, men jeg syntes det er veldig koselig akkurat det å ha hund i senga og sofaen. For å nevne trener vi en del kontakt. Hva er deres erfaring når det kommer til valp og kos? Har dere hatt valp som ikke vil ha nærkontakt når den sover, men vokser seg til å like/ville det? Også kommer det til lek da.. Hun er lite leken av seg, dra-kamper gir hun opp på ganske kjapt uten at jeg er spesielt vanskelig, og å kaste ball er ikke interessant. Litt kjedelig da jeg mener lek er med på å bånde eier og hund. Vi kan leke litt sisten ute, men går fort over det og. Kanskje det kommer seg, eller kanskje det er noe jeg kan gjøre for å trigge lek? Har lest dra-kamp er veldig viktig for båndet mellom hun og eier, tar jeg feil? Slik det ser ut nå virker hun ikke spesielt avhengig av meg, jeg tviler ikke på at hun ikke er glad i meg, men hun virker som en veldig selvstendig valp. Nå har jeg jo kun hatt henne i litt over 2 uker, så sannsynligvis kommer båndet vi har til å styrkes ettersom tiden går. Må tilføye at hun er en herlig hund, nesten litt for voksen for alderen. Hva er deres erfaring med valp, kos og lek? Noen meninger hva jeg burde prøve for å styrke dette som er nevnt?
×