Jump to content
Hundesonen.no

Diamanta

Medlemmer
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Diamanta

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Diamanta

  Stresset hund på tur

  Bl.hund,bla border collie og schæfer,2 år. Flott og trygg familiehund inne. Lettrernt,lojal,lydig på innkalling. Kan gå løs med alle hunder. Utfordring er følgende:Når vi går tur,kan hunden ikke være med om vi er mer enn et familiemedlem, kanskje to. Hun piper,hyler,bjeffer og går rundt oss,i beina våre dersom vi feks er to voksne eller en voksen og to barn. Dette fører til at vi ikke kan ha hunden med på tur feks i fjellet,med barna etc. Hun er også veldig utrygg når hun møter andre hunder når hun er i bånd,bjeffer og hyler ,all trening med godbit og fokus på eier har vært helt mislykket. mitt spørsmål er følgende:Er dette pga gjeterinstinkt?Er det håp om at vi kan få hjelp til hunden sånn at hun en dag kan ? Jeg var forberedt på en hun som trenger mye stimuli,men var ikke forberedt på at jeg ikke kan ha henne med meg ut i på tur. Noen erfaringer?
 2. Diamanta

  Valp/unghundtrøbbel

  Tusen takk for innspill. Vi leker ikke med ball i det hele tatt,da jeg har dårlig erfaring med «ballgale hunder». Det er bare så nytt for meg med en så krevende hund ute,jeg har alltid hatt hunder med meg overalt og eksponert dem rolig fra de er tre mnd,men her har jeg fått noe å bryne meg på.
 3. Diamanta

  Valp/unghundtrøbbel

  Schæfer /border collie/buhund,7 mnd. veldig godt lynne,ingen tegn til aggresjon mot mennesker. Lettrentog lærevillig. Får miljøretning,turer,enkel hverdagslydighet,mye kos,lite hjemme alene. Ikke seperasjonsangst. Stuerein. Erfarne hundeeiere,også med samme type mix på erfaringslista. case: umulig å gjennomføre valpekurs da hunden ble verre og verre for hver gang. Rotrening fremstår som umulig. Hun blir kjempeutrygg i møtet med andre hunder når hun er i band,helt fin når hun er løs. Svært ivrig på folk,sånn plagsomt ivrig. Jeg bruker avledning i møte med hunder og folk,passeringsøvelse går rett vest hver gang. Instruktøren på valpekurset beskrev hunden som en hund med en bisverm inni hodet,og jeg kan forstå hva hun mener. Jeg har aldri før hatt en så intens hund, hun er på uansett. Noen tips til god stimuli til denne type hund? Har lest alt av Turid Rugaas. Har heller aldri hatt hund som vokser opp med katt og allikevel jager alt av katter. og hovedspørsmålet: vil dette bedre seg?
×