Jump to content
Hundesonen.no

gldnfx

Medlemmer
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gldnfx

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei Jeg har en (jakt) golden på ca. 8 mnd. Han er jo fortsatt en valp/unghund, så pels og fysikken generelt er ikke helt utviklet enda. Det jeg lurer på er hvor nødvendig det er med varmedekken for en slik hund(nå og i voksen alder). Hvor kaldt må det være for at det blir ukomfortabelt for han? Vi bor i Bergen, så kuldegrader er ikke noe vi er plaget med i det daglige. Men om vinteren er vi en del på fjellet, hvor temperaturen kryper ned mot 10-15 kuldegrader. Er det nødvendig for meg å kjøpe varmedekken? Hvordan kan jeg se på hunden at det blir for kaldt?
 2. Takk for svar! Jeg skal forsøke å bruke godbiter / positiv opplevelse når jeg løfter han ut av buret. Har ingen problemer med å løfte han ellers. Han blir rolig når jeg løfter han opp uansett hvordan situasjonen er. Når jeg tenker over det så er han generelt sett litt treg ut av buret jeg har på rommet hans og. Eneste situasjonen han kommer fort ut av buret er når jeg har vært på jobb og han har vært alene i noen timer. Om morgenen fortsetter han å sove i noen minutter etter jeg har åpnet døren Tusen takk for svar. Godt å høre at noen har opplevd noe lignende Angående kroppsspråket så er det ingenting annet jeg har lagt merke til. Han er liksom helt normal bortsett fra at han trekker på leppen. Han lager heller ikke noe lyd.
 3. Hei, Jeg har en golden retriever valp (hann) på ca. 4 mnd som flekker tenner ganske lett/ofte. I utgangspunktet tror jeg ikke at det er noe unormalt med oppførselen hans men tenkte å undersøke litt rundt dette slik at jeg får tatt tak i problemet tidlig, om det faktisk er et problem. Han er godt sosialisert og har vært på valpekurs og har startet trening mot retriever jakt. Jeg har ikke oppdaget at det er noe han er redd for. Han oppfører seg bra i familieselskap, ute blant folk og biler, hos veterinær, sammen med andre hunder etc. Det jeg stusser litt på er at han har lett for å flekke tenner når han biter. Og når jeg skriver biter, så mener jeg vanlig valpebiting altså biting som gjør vondt grunnet de skarpe tennene og ikke selve kraften i bittet. Han har aldri bitt skikkelig slik at noen har blitt skadet. Vi kan ligge på gulvet sammen med han og han er helt rolig og han kan sovne på fanget vårt når vi sitter på gulvet. Flekking av tenner kan komme i helt vanlige situasjoner hvor en valp biter. Det starter med at han trekker på leppen og så biter han forsiktig til i hånden. I tillegg så skjer dette når jeg skal ta han ut av buret som jeg har i bilen. Til å begynne med trodde jeg det med buret ville gå over når jeg fikk et nytt bur til han som gjorde det lettere å løfte han inn og ut av bilen (det gamle hadde en tungvindt løsning med døren). Han har også en tendens til å bjeffe på oss inne i huset, men dette tror jeg nok bare er når han kjeder seg / vanlig valpeoppførsel. Den eneste situasjonen jeg synes er litt problematisk med han er når vi er ute og går tur. Under 95% av turen er han helt eksemplarisk; går fint i bånd, lukter, tisser og bæsjer. De resterende 5% biter han i båndet, hopper og bjeffer på meg. Dette skjer som oftest rett etter at han ikke har fått det helt som han vil, f.eks at jeg har tatt i fra han noe han har funnet på bakken. Jeg antar at dette er vanlig oppførsel for en valp i denne alderen og dette er ikke noe jeg hadde bekymret meg over hadde det ikke vært for flekkingen av tenner. Ellers er det ikke noe som tyder på at hunden er noe spesielt aggressiv. Jeg kan ta fra han leker / mat / det meste annet uten at han knurrer eller gjør noe store greier ut av det. Det eneste tilfellet hvor han har knurret er da han tok en sokk fra badegulvet og jeg skulle ta den fra han. Den ble ikke tatt fra han med kraft, men med et bytte med godbit slik som jeg ellers gjør når jeg trener apport med han. Er det noen av dere som har opplevd noe lignende med deres hunder? Tror dere dette er et problem som jeg må ta tak i, eller er dette vanlig oppførsel fra en valp? Personlig så kan jeg ikke huske at situasjonen var slik da jeg hadde min forrige hund (Flat coated retriever) eller noen av de andre valpene omgåes.
×