Gå til innhold
Hundesonen.no

Sdvabn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Sdvabn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Dette blir vår første sommer med hund og nå tenker jeg på ferie. Hvordan gjør dere det på ferie med hund? Tenker hytteturer, osv. Kanskje Danmark. Men hvordan gjør man det egentlig? Hvis vi reiser til Danmark og f.eks skal på restaurant, vil jeg kunne la hunden være alene der vi overnatter? Takler hunden å være alene på et nytt sted med nye lyder, nye lukter, osv? Min er vant til å være en periode i bilen, men dette kan jo bli problematisk i sommervarmen. Han er også alene hjemme innimellom, men aldri vært alene mer enn fire timer i strekk. Hvordan gjør dere det når dere er på ferie?? noen som har gode ferietips med hund (og barn)?
  2. Hei igjen? blir noen spørsmål her fra meg, men er så greit å få høre andres erfaringer ? har en sheltie på seks måneder. De siste ukene har han begynt å bjeffe noe veldig mot fremmede som kommer plutselig på. Kan fint være i sentrum uten bjeff, men nåde de som møter på oss i skogen. Nå har det gått over til både bjeff og knurr. Jobber med meldetrening, men er så redd han skal forbli sånn redd for ukjente resten av livet? han kan av og til bort for å lukte, men trekker seg unna hvis de beveger seg. Mens andre ganger er han tillitsfull og hilser fint. Kan dette være spøkelsesalder og gå over av seg selv? ?? Dyrlegen mente det, mens hundetreneren mente han var en veldig usikker hund og at jeg må jobbe hardt med han.
  3. Hei. jeg har kjøpt griselabb til hunden, men ser nå at det er bein inni og har lest så mange advarsler om at mange hunder må opereres pga beinspliter som setter seg fast. Noen som gir griselabb til sine? Eller som kan avkrefte eller bekrefte at jeg burde eller ikke burde gi?? synes jo det er rart de selger noe til hund som hunder ikke bør spise...men måtte bare sjekke?
  4. Sdvabn

    Dotrening

    Tusen takk for svar? ble bare så stresset når jeg ser i diverse forum at så mange er husreine ved 10-12 uker. Men da får vi bare fortsette på denne måten? du virker som om du har peiling. Hvordan trener du ro? Vi lærte på et kurs å holde hunden fast på fanget til den roet seg. Nå roer han seg med en gang jeg tar han på fanget, men lurte på om det finnes flere måter? og for å spore litt av for å få svar på alt; har en bjeffer. Hadde han med i akebakken her om dagen, null stress. Bjeffet kun en gang på en gutt som falt på snowboard og hilste på flere uten problemer. Dagen etter er vi i skogen og når han da ser noen folk før meg bjeffer han som en gal uten at jeg får kontakt. Kan vifte ei grillpølse foran han uten at han slutter. Disse menneskene prøvde å hjelpe oss ved å sette seg ned i gapahuken med oss for å la han hilse og se at de ikke er farlig, men han sluttet kun når jeg tok fram leken og lekte med han. Ofte når folk vil hilse, så strekker han seg for å lukte og trekker seg unna igjen. Han trenger ikke hilse på alt og alle, men vil jo gjerne gjøre han trygg nok til å tørre hilse. Hvordan går jeg fram? Pleier bruke meldetrening i skogen når jeg ser folkene før han og da går der som regel greit uten bjeffing. Er vi i sentrum med jevn strøm rundt oss er det sjelden bjeffing også...er så merkelig, for han er så fortrolig med å hilse på noen få utvalgte og noen er han bare så redd for! Mye tryggere på å hilse på barn enn voksne...vi har to små barn selv?
  5. Sdvabn

    Dotrening

    Takk for svar? men hva kan jeg gjøre bedre? Annenhver time burde vel være ofte nok? Når slutter du med å ta de ut så ofte da?
  6. Sdvabn

    Dotrening

    Hei. Har en Shetland sheepdog på 5 måneder. Er det vanlig at de er så gamle og ikke husreine? Noen ganger sier han fra med lyd at han må ut, andre ganger bare setter han seg ned for å gjøre sitt fornødne. Det er også kun til meg han sier ifra. Når jeg er ute gir han null beskjed til mannen. Jeg tar han ut ca annenhver time på do. Han har ikke uhell hver dag, men absolutt hver uke. Oftere bæsj som kommer inne enn tiss. Når jeg tar han på fersken bærer jeg han rett ut, og når han gjør noe ute får han masse skryt og godbit...synes også han bæsjer ofte, kanskje fem ganger om dagen? Han går på orijen og det skal jo være kvalitet? førstegangseiere, så derfor jeg lurer på om dette er normalt ? når begynner de å ikke gå på do så ofte? Han kan jo holde seg, for det er ytterst sjelden han har uhell på natten. Ca fra 23-07. Har også vært alene hjemme 3-4 timer uten uhell...
  7. Hei? Vår første valp og jeg lurte på hva som er tilstrekkelig mengde aktivitet for vår Shetland sheepdog på fem måneder. De fleste tisseturer tar vi i Hagen, og så har vi en hovedtur som varer alt fra 30 min til to timer. Vi går selvfølgelig ikke to timer, men har skogen rett ved og går noen minutter inn hvor vi raster med kaffe og lar han løper løs og leker litt. Ellers er det leking i hagen og noe godbitsøk, trening på triks eller lignende i løpet av dagen. Hva tenker dere om dette? Hvor mye vil han kreve når han blir voksen? Noen som har noen idé?? hilsen uerfaren og lærevillig hundeeier?
  8. Hei☺️ Føler meg litt dum nå? Har kjøpt en elleve kg sekk med orijen tørrfôr og sekken kan ikke forsegles❗️ Hvordan oppbevarer jeg den for å beholde god smak og lukt❓ Fungerer det å legge det i en søppelsekk❓ Med en sheltie på tolv uker skal jo denne forsekken holde seg ei god stund ?
  9. Takk for svar?? Vi er hjemme hele dagen, men han har vært litt alene i bil (levering i bhg/butikk). Har ikke engang tenkt tanken å begynne med det, må først få på plass at vi har det fint hjemme sammen? Barna gjør svært lite med valpen, gir noen godbiter for å sitte, gir litt tørrfôr fra hånden, innimellom finner leker til han. Hvis de prøver å kose blir de bitt. Så de vil ikke kose med han lenger? Sjelden jeg også kan kose uten biting, det er bare når han nettopp har stått opp. De har aldri løftet eller styrt noe mye med han, men han legger seg til å sove der vi er og da våkner han hvis de leker, f.eks bygger togbane, ler, osv. De respekterer at de ikke skal bort til han når han sover, men han står gjerne opp og oppsøker dem for å se hva de gjør...
  10. Hei.greier ikke tolke valpen min. Han er ti uker og helt siden han kom til oss har han bjeffet mye mot min mann. Hver gang mannen min setter seg ned setter valpen seg foran han og bjeffer. De siste dagene har det derimot gått over til bjeffing, knurring og biting. Hva er det han vil si? Skal nevnes at han biter oss andre mye også, i bein og hender. Men føler liksom det er annerledes mot min mann siden det nå er knurring også ?
  11. Første valpen vår, så jeg har noen spørsmål. Mye nytt for oss, så alle gode tips taes i mot. Har selvfølgelig lest bøker før vi fikk han, men man blir jaggu ikke helt klok på denne lille skapningen likevel ☺️ Han biter MYE i bein som går og hender som vil stryke eller ta på bånd. Ikke hardt, men hardt nok for ungene. Kan dette være at han er overstimulert eller understimulert? Føler ikke vi gjør SÅ mye med han at han er overstimulert egentlig ? Vært mest ute i Hagen, hatt en "utflukt" om dagen. Enten tur litt forbi postkassa eller i bil for å undersøke et nytt sted. Har hatt han i halvannen uke, han blir 10 uker førstkommende fredag. Han sliter med å finne roen og sover derfor mindre enn han skal. Jeg MÅ sitte i sofaen eller ligge i senga for at han skal sove. Klynker innimellom uten at jeg forstår hvorfor...hvor mye bør man gjøre med valpen? Shetland sheepdog. Tips til mental aktivisering for en så liten valp? Har prøvd godbit inni dorull, men virker ikke helt som om han skjønner det ??
  12. Sdvabn

    Valpebiting

    Godt å høre. Har avsluttet kurset og bestilt kurs hos noen andre. Ikke kun pga det han sa om biting, men andre ting jeg også reagerte på. Takk for svar ?
  13. Sdvabn

    Valpebiting

    Ps: han er biter også ofte i hender når vi koser og når han slikker i ansiktet går det også ofte over i biting. Ikke noe hardt, men da avbryter jeg kosen og snur ryggen til.
  14. Sdvabn

    Valpebiting

    Hei. Har et spørsmål. Fikk en Shetland sheepdog for seks dager siden. Han er sånn at når jeg går i huset (rolig) så biter han seg fast i buksebeinet og knurrer. Når jeg står rolig stopper han, men er på han igjen med en gang jeg går igjen. Første valpen vår og lite erfaring med hund. Fikk beskjed på hundekurs i går at dette absolutt ikke var bra, at han er for liten til å begynne å bite. Hvordan var deres valp rundt 8-9 uker gammel? Trodde det var vanlig at de beit i bein?
×
×
  • Opprett ny...