Jump to content
Hundesonen.no

HundePersonen1

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HundePersonen1

 1. HundePersonen1

  Innetemperatur hund

  Hei. Jeg har en ung hund, og nå som det begynner å bli kaldere ute så lurer jeg på om jeg bør ha på ovnen litt for hunden mens jeg er borte fra den, eller om den vel så gjerne vil kunne trives i kjøligere rom. Jeg har ikke eksakte temperaturer for leiligheten om vinteren dersom jeg ikke har på ovner, men den er greit isolert og det er ikke akkurat sånn at det er minusgrader. Hunden har godt med pels og legger seg ofte ned på gresset ute når det er frost for å tygge på ting uten at det virker som om den plages av det.
 2. HundePersonen1

  Stiv/støl valp etter tur

  Hei. Jeg gikk en liten tur med valpen min (14 uker) på lørdag på landevei og noe i mark. Han gikk maks 15 minutter før jeg bar han i cirka en halvtime før han ville ned og gå igjen i cirka nye 10-15 minutter. Når jeg bærer han så kan han ligge/sitte som han vil og virker ikke ukomfortabel. I løpet av minuttene han går, så stopper han så klart litt opp for å tygge/lukte på ting. Dagen etter denne turen virket han litt stiv i bakbeina om morgenen og jeg tenkte at han bare hadde gangsperr. Vi gikk da en liten tur og han virket helt fin og flott (kanskje 20 minutter hvor halvparten er luktepauser og ligging på bakken for å tygge på pinner og slikt). Senere på dagen gikk vi i skogen igjen og han gikk ikke mer enn 20 minutter om gangen (inkludert mange lukte- og tyggepauser) og jeg bar han slik at han skulle få gode pauser, og han gikk vel kanskje 30-40 effektive minutter i løpet av 2,5-3 timer. I løpet av søndag og mandag så virker han å være litt stiv/støl i bakbeina etter å ha sovet, men det går over etter å ha bevegd seg noen meter. Jeg regner med at han bare er litt støl etter å ha gått i uvant terreng (for han har ikke gått noe særlig mer enn vanlig, og han har fått mange pauser og han går alltid i sitt eget tempo) - men hvor lenge bør jeg vente før jeg evt. oppsøker veterinær? Jeg har sett at dette kan være symptomer for artrose, men han er en rasehund med lite/ingen plager for HD/AD og slikt (og han ble sjekket av veterinær/oppdretter i løpet av sine første åtte uker). Han virker ikke noe som helst plaget ute når vi går/leker, og det er kun de første sekundene/skrittene etter at han har sovet.
 3. HundePersonen1

  Stiv/støl valp etter tur

  Hm ok. Og hunden din er også kun stiv i hofteledd etter hvile? Jeg trodde forkalkning skjer ved hvile og at eventuell annen stivhet skyldes vanskeligheter med å bevege leddet - noe som er mer kronisk og ikke kun etter hvile. Men samme det, endrer ingenting for min del.
 4. HundePersonen1

  Stiv/støl valp etter tur

  Også stivhet som kun oppstår etter hvile? Hvor har du i så fall dette fra?
 5. HundePersonen1

  Stiv/støl valp etter tur

  Jeg vet ikke hvorfor andre begrenser valpene sine? Takk. Stivhet som følge av HD er jo artrose (kalkdanning), noe som sjeldent vil forekomme hos valper. Jeg har regnet med at det gjelder andre ting enn dette (som nevnt), og tenker som sagt å avvente litt med veterinær ettersom valpen ikke viser tegn til smerter eller ubehag og er helt normal ellers.
 6. HundePersonen1

  Stiv/støl valp etter tur

  Takk for svar. Ja, det virker mer som at det kan være tegn på HD - men det er sjeldent at det vises symptomer så tidlig som etter 14 uker. I tillegg har han som nevnt ingen i familien som har hatt det (foreldre er HD A), og han skal allerede ha blitt sjekket for dette. Det virker også rart om det skulle vært en smell ettersom beina stivner kun etter søvn. Ja, jeg har brukt det som en forhåndsregel, men jeg bærer han som regel ikke med mindre han virker sliten (da sier han som regel fra) eller om han må roes ned. Takk for tipset! (han viser forresten ingen tegn til ubehag om man klemmer på lår/hofte/bein - hverken muskler, sener eller ben)
 7. HundePersonen1

  Stiv/støl valp etter tur

  Hei og takk for svar. Det sies vel at en ikke bør gå mer enn cirka fem minutter per antall levemåneder for valper (om gangen). Jeg tenker dog at det er naturlig at også hunder kan bli støl etter å ha gått i et nytt terreng (kratt, litt mer stigning, hoppe litt mer og litt større steg/sprang) - slik som mennesker blir om en går opp et fjell for første gang på lenge. Jeg synes også dette virker naturlig når han er stiv/støl etter å ha sovet (vært i ro), men at det løsner etter å ha gått litt - slik det jo også gjør for mennesker når vi er stiv og støl. At en så ung valp skal få voksenskader virker mindre sannsynlig - og jeg har jo også lest om hunder som har fått gangsperr. Jeg ser ikke helt poenget med smertestillende når han ikke virker noe plaget av dette eller viser tegn til smerte uten at han ser litt stiv for de første fire-fem skrittene etter søvn. Han virker jo heller ikke plaget etter disse skrittene (selv ikke når han jogger/løper/leker), så det blir da evt. smertestillende for fem sekunder ganget med de fire-fem søvnintervallene han har i løpet av en dag - som virker litt voldsomt? Jeg sier ikke dette for å si at det du foreslår er feil eller noe slikt, altså - men smertestillende virker snodig når det ikke foreligger indikasjoner som tilsier at han har vondt. Min plan er nå å avvente et par dager (stølhet vil jo også kunne vare to-tre-fire dager for mennesker) for å se det an. Jeg lurte bare på om noen andre her har vært borti noe lignende
×