Jump to content
Hundesonen.no

Mariann

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mariann

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mariann

  Uinteressert valp

  Hvordan fikk du den interessert? Eller er den sånn ennå?
 2. Mariann

  Uinteressert valp

  Det er nok bare jeg som er for vant til en hund på helt motsatt side av skalaen. Jeg trener bare kort, maks 4-5 repetisjoner. Og ikke så mye forskjellig. Jobber med innkalling, og belønner med en gang den retter fokus mot meg så forventer ikke så mye. Skal forsøke å bruke matsituasjonen mer.
 3. Mariann

  Uinteressert valp

  Puddel. Den reagerer på lyder, tror mer den er rammet av selektiv hørsel. Hatt den i litt over ei uke. Har forsøkt å trene litt, men den er ikke så interessert i å gjøre noe særlig for godbitene, og interessen dens pirres ikke så veldig. Den mister utrolig fort interessen, og går heller å gjør noe annet. Den leker gjerne, og har forsøkt å bruke dette som premie istedet for godtbit også men den bryr seg ikke nevneverdig om det heller når den må jobbe for det.
 4. Mariann

  Uinteressert valp

  Hei. Vi har skaffet oss ny valp. Vi har hatt hund før, men vi føler likevel at lynnet på denne hunden er noe helt annet. Og jeg har glemt mye av valpetiden. Hvor mye kan jeg forvente av en valp på 9 uker? Den er helt uinteressert når vi prater til den, bryr seg ikke så mye. Den reagerer på lyder, ser at den bevger ørene, men begynner jo å lure på om hun er hørselshemmey. Den vi hadde før var stort sett alltid klar til å leke, være med og søkte aktivt kontakt - mens denne her bare lever i sin egen lille boble og ikke er så veldig interessert i å høre på kommandoer og det virker nesten som om den ikke gidder å registrere det engang. Siden jeg har tenkt til å bruke den til div hundesport, så håpet jeg jo den skulle være LITT interessert så jeg hadde noe å jobbe med. Mulig det bare er jeg som er dum på dette med valp, tenker for mye og er «redd» for å ha valgt feil valp. Håper noen kan hjelpe meg!
 5. Takk for svar! Skal sjekke ut mange av disse. Syns golden blir for stor, og collie tenker jeg at har et større aktivitetsbehov enn jeg kan tilfredsstille, hvertfall ut fra de colliene jeg har truffet. Syns bichon er for liten ja. Pelsstell bryr meg ikke, men vil helst slippe Røytinga. Litt gjør ingenting, men er ikke fan av hele tiden og veldig mye. Har kikka en del på mellompuddel, men er veldig usikker siden det er så mye skriv ifht at de fort blir stresset av et aktivt hjem mtp barna og lydene det fører med seg. Samt at mange skriver at det er vanskelig å finne gode linjer som ikke er så veldig på vakt eller gneldrere. Har også sett på japansk spisshund, men er redd de er veldig gneldrete? Fremtoningen jeg ønsker er at den er glad i mennesker og dyr, kvikk er greit - men ikke felestreng heller. Yorkien var en skikkelig gneldrer så jeg har bare fått helt totalt avsmak for det. Når det kommer til utseende trekker jeg mer mot spisshunden enn puddelen, men tenker at det ikke er det som står på toppen av listen. Firer heller på kravet om utseende enn på andre ting . Jeg vil den skal være førerorientert og samarbeidsvillig. Ønsker ikke gjeter, jakt eller vakt. Altså ikke en typisk brukshund. føler jeg er veldig kresen så syns det er vanskelig å bli klok på alt dette her! Var ikke kritisk nok da jeg anskaffa meg yorkien, men har lært ganske mye om meg selv og mitt ønske til hundehold gjennom den. Drev klikketrening med den, og det kommer jeg til å fortsette med på en annen hund :-)
 6. Vi er en familie med to voksne og foreløpig ett (snart 2) barn. Vi ønsker å gå til innkjøp av en hund om ikke så lenge. Har tidligere hatt en Yorkshire terrier, og ønsker denne gang noe litt større uten særlig jaktinstinkt. Kan fint aktivisere den 1 time daglig (i tillegg til doturer), men fint om den ikke bare trenger lange gåturer men også kan aktiviseres mentalt inne eller i hagen på dager hvor turer ikke passer. Må også helst kunne være sofapotet av og til. Vi har mange hunder i familien, så den må kunne gå sammen med andre hunder. Forstår at det handler om sosialisering, men noen er jo ikke så fan av andre dyr from the get-go. Det vil jeg helst unngå. Den må kunne trenes til å være alene typ en arbeidsdag, 6-8 timer, så en hund med markant seperasjonsangst er ikke aktuelt. Har alltid vært interessert i agility, men er ikke sikker på om det er noe jeg liker å holde på med. Den må også tåle barn og det som følger med, da barna våre er såpass små. Dette er trening, og hjelpe barna til å håndtere, men jeg tenker heller på rasens evne til å tåle barn og støyet det fører med seg. Kjekt om den er lettlært og ikke særlig sta og egenrådig - det vil jeg ikke en gang til Forstår jo at det handler om trening og tillæring, har jo som sagt hatt hund før, men jeg vil gjerne ha et så godt som mulig utgangspunkt til å lykkes. Det er jo ikke godt for hunden heller å komme til et hjem som ikke passer for den! et stort pluss om den ikke gneldrer! Hva anbefaler dere? Og hvordan finner jeg hunder med gode linjer?
×