Jump to content
Hundesonen.no

Joline

Medlemmer
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Joline last won the day on July 21 2020

Joline had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Joline

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Welsh springer spaniel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joline

  Vår første hund: Welsh Springer Spaniel? Eurasier?

  Vi har en Welsh springer spaniel på 2 år, og vi er veldig fornøyd med rasevalget. Vi hentet han i Sverige. Det er veldig få oppdrettere i Norge. Trenger nok en del aktivitet. Vi går turer på tilsammen 2-3 timer i hverdagen, ofte litt mer i helgene. I tillegg trener jeg rallylydighet med han. Han er lett-trent, men har også veldig lett for å miste fokus, men det har blitt bedre når han har blitt litt eldre og mer moden. Vi har ikke hatt noe som helst problem med separasjons-angst og alene-treningen gikk veldig lett:) Veldig sosial og vil helst hilse på både mennesker og dyr, så vi jobber fortsatt en del med å klare og passere andre hunder uten å gå helt bananas;) Ang pels så klipper vi han ganske ofte. Vi orker ikke å ha så lang pels på undersiden, alt mulig rusk og rask setter seg fast når man går i skogen. Så vi klipper han ned ganske mye. Røyter en god del. Kan så absolutt anbefale rasen. Verdens søteste og gjør en masse rart som både gir oss grå hår, men også en god latter:)
 2. Er det noen som kan tipse om gode sakser til klipp av poter og pels? Og hvor kjøper man de? Trenger både effilering og «vanlig». Har kjøpt på xxl, men de er veldig dårlige. Gjerne noen som ikke koster skjorta, men skjønner at man sikkert må opp litt i pris for å få noe bra.
 3. Takk for svar:) Jeg har prøvd å finne ut av det både på norske og svenske toll-nettsted, men er jammen ikke lett å bli klok på, nei.. Har ikke spurt oppdretter om det, er liksom litt usikker på hvordan det vil bli mottatt, vil vel bli mer jobb for de på et vis. Men ja, den svenske tollen bør jo vite, så må kanskje ta turen innom der også.
 4. Hei. Vi skal hente valp i Sverige til uka. Vet at vi må innom tollen for å betale moms før vi kjører inn i Norge. Vi betaler jo også moms til oppdretter. Altså dobbel moms, og det skal jo ikke være nødvendig. Er det noen som vet om man kan få tilbakebetalt moms? Hvordan går man i tilfelle frem? Noen som har erfaring med dette?
×