Gå til innhold
Hundesonen.no

Vestlandshunden

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Vestlandshunden

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vestlandshunden

  Berner Sennenhund for par i leilighet, førstegangs eiere

  Hehe, jeg er oppvokst med dachs, så kjenner godt til den "gidder ikke" mentaliteten! Supert om dei liker kløv, for jeg liker godt tur i skog og fjell, så turer med kløv passer supert inn med meg. Min bror's Golden Retriever var ganske lik som unghund, og godt inn i voksen alder. Han løp fort ned folk, hunder og seg selv når han blei ivrig, så det går nok fint. Jeg er forsåvid forberedt på at det kommer til å bli en sak, men får vell prøve å advare min samboer litt, hun er ikke hundevant hehe. Hvordan er Berner Sennen med tanke på spor? Jeg har smått trent vår familiehund på søk, mest godbiter og slikt. Så var jeg med min bror når han trente sin hun opp til å bli sporhund. Har ingen planer om å trene for sporhund, men å trene litt søk er ofte morsomt og stimulerende, spesiellt for "galne" valper. Takk for dine tips Ingidano! Setter stor pris på det!
 2. Vestlandshunden

  Berner Sennenhund for par i leilighet, førstegangs eiere

  @Marie Tusen takk for svar! Min bror hadde en Golden Retriever, så jeg regner med oppførselen i valpe-alder er nokså lik. En litt 'galen' valp er godt velkommen hos oss. Jeg er også forberedt på mye røyting, det ligger i rasen. Jeg er nok ikke interessert i utstillig, men det er jo ikke umulig at det blir prøvd. Ønsker å drive med litt trening, ikke nødvendigvis algility, men heller litt mer 'fetch' og dressur. Skal prøve å tenke på litt mere konkrete spørsmål, men det er jo enda langt fram i tid. Håper på å legge tilrette ferie og slikt for når valpen kommer i hus så det blir nok av tid med å bli kjent før det blir tilvenning til å være heime alene. Min samboer kommer til å studere, så det blir ikke fulle arbeidsdager alene, så tenker det kommer til å gå veldig bra med en gradvis tilvenning der. Ellers så har eg jo oppdratt en dachs før, og bidratt med oppdraging av en annen dachs samt mine brødrer's hunder (en dachs og en golden retriever). Kommer til å bli medlem av NKK og NBSK så snart vi flytter til Bergen, så håper på å plukke opp litt tips og triks der også. Ellers setter jeg pris på alle tips.
 3. Vestlandshunden

  Berner Sennenhund for par i leilighet, førstegangs eiere

  Takk for svar! Rekner med det blir nok av muligheter for lengre fjellturer og løping på jorder og lignende. Jeg har også interesse av lengre turer med sekk og telt, så med tida blir det kanskje mulig med en liten kløv. Renkner med å få inn masse mosjon og trening. Har noen tips til passende størrelse for bilbur? Rekner med det blir en av di største burene, men har luftet tanken av å lage et solid aluminums bur selv.
 4. Hei! Jeg er midt i 20-årene og har nett fullført mine studier. Planen er å flytte til Bergen på nyåret, finne en fin leilighet med god plass til meg, min samboer og en firbeint kompis. Opp til jeg flyttet ut fra barndomsheimen har jeg bodd med hund. Jeg er vokst opp i en familie som elsker hunder like mye som barnene (hehe) og drømmen har alltid vert å få seg en hund selv. Nå som tida er kommet til at eg er ferdig med studier, har en stabil lønn og får fikset leilighet har jeg og min samboer bestemt oss for å gå til anskaffelse av en hund så snart vi er på plass i ny leilighet med alle ting tilrettelagt. Vi har så komt fram til konklusjonen om ein Berner Sennehund. Dette for deres fantastiske vesen, mulighet for lengre turer uten å måtte gå i timesvis hver dag. Jeg har personlig vekst opp med små hunder, ein Cavalier King Charles og to Dachser. Jeg har også hatt mye kontakt med mine søsken's og andre familiemedlemmers hunder, så jeg er vell godt vant med hund vil jeg si. Så jeg lurer egentlig mest på hva jeg bør vite og forvente av Berner Sennehund som kanskje ikke er så klart forstått uten å ha levd med desse hundene før? Jeg forstår at di er plaget ved sykdom, dårlige hofter og spesiellt utsatt for kreft. Takker for alle svar og tips!
×