Gå til innhold
Hundesonen.no

Valentina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

24 Excellent

Om Valentina

 • Rang
  Nykommer
 1. Hilse på barn/voksne. Valp.

  Man vil jo helst ha en hund som ikke hilser på alle og enhver som man møter. Her i nabolaget på snuseturer skjer det litt automatisk, er alltid en skokk med unger ute, noen vil hilse, noen suser forbi. Noen naboer er allergiske og vil ikke hilse, mens andre hilser litt på han. Dette skjer av seg selv. Nå enser han ikke de som suser forbi, og hilser på de som vil. Bør han få ros om han ikke enser De? Vil han skjønne at det er derfor han får ros?
 2. Hvordan "ser" du år, måneder og uker?

  Ser månedene som en klokke. Januar er 1, februar er 2 osv. årstidene har hver sin farge. Ser for meg uker og dager som en rett linje, og alle dagene har egne farger. Søndag er svart, mandag er oransj, tirsdag er gul, onsdag er blå, torsdag er grønn, fredag er hvit og lørdag er rød. Jeg er rar
 3. Flere med valp på 8-12uker her?

  Bilkjøring er null problem. Han piper og uler med en gang, samme gjør guttungen, så fort musikken starter og bilen går, stopper begge to og blir rolige. Valp er virkelig som å ha en nyfødt! Kjørte 5min, han sovnet, og jeg måtte bære han inn i huset uten å vekke han 😂 Ble i tillegg litt alenehjemmetrening på tampen. Måtte la valp være inne alene mens jeg hentet minstemann på utsiden og tok ut ett par ting av bilen. Ingen uling eller piping inne. Skal man rose for å ligge i ro, eller skal man late som ingenting?
 4. Hundesonens snaphjørne!

  Kan hvem som helst ha snappen? Er ny her på forumet og nybakt valpeeier. Hadde vært moro å hatt den en dag
 5. Flere med valp på 8-12uker her?

  Var heller ikke forberedt på valpebiting. Det var så mye og intenst de første dagene. Først nå begynner han å skjønne at armer og bena våre ikke er lov, men lekene hans er greie. Og alt skal bites på, nesten som en baby som putter alt i munnen. Leste et tips om å fryse godbiter eller mat i en melkekartong (med vann, ikke melk ) og det skal prøves her imorra. Lagde den tildigere, og la den på frys. Kanskje det kan lindre litt. Nettene her har allerede blitt bedre! *Bankibordet* Han sover lange økter om natten. Våkner for å gå på do, tar han ut, og inn igjen. Han vil leke litt, men mye enklere å roe, det tar fortsatt tid, men det er mye bedre! Bare jeg ikke jinxet det nå da..
 6. Flere med valp på 8-12uker her?

  Skjønner at han er en valp og at det tar tid, kunne bare ønske at jeg fikk liiiitt søvn Prøvde å ha han i valpegrind i gangen, med min mann sovende i nærheten, men det endte med hyl og ul, og han ble febrilsk. Har vi han løst på rommet, så vil han bare ut i resten av huset-gangen og stue\kjøkken. Ellers føler jeg at han tar ting fort. Vet ikke om det bare er sånn valper er, eller flaks, men han kommer på innkalling inne, og tidligere i dag fikk han til ytterdøren og ga lyd når han måtte på do, så han lærer fort, men har sterk vilje.
 7. Flere med valp på 8-12uker her?

  Jeg gjør jo ett eller annet feil, han får ros når han ligger i ro, både dag og natt.
 8. Flere med valp på 8-12uker her?

  Har han i (åpent) bur ved siden av sengen. Har ikke turd å ha han i sengen, har sengen full av barn, så er redd han skal bli klemt eller bli dyttet ned med uhell. Vi tolererer jo heller ikke lek og tull om natten. Jeg går ut med han på do, så rett inn og inn i buret. Sier ligg. Han hopper opp og spretter. Han klynker ikke, så tror ikke han savner kullet og mor, men han vil ikke legge seg ned. prøver å ha en hånd inn til han for kos, men det tar han som leking og vil bare bite, tar jeg vekk hånden går han ut av buret og leker mer på gulvet. Han går ut, jeg tar han inn, repeat i 20min... zzZZZz
 9. Flere med valp på 8-12uker her?

  Syns og valpen her er mye, han er så veldig valp 😂 han biter hele tiden på oss og leker. Bjeffer om vi ikke gir oppmerksomhet og han leker døgnet rundt. Bruker lang tid på å roe seg om natten. Er det jeg sliter mest med. Jeg er glad i å sove, og nattlige tissinger ute er helt greit, men at han skal leke og begynne å bite oss om vi prøcer å roe han ned er verre på natta.
 10. Flere med valp på 8-12uker her?

  Blokkleilighet og dotrening må være en utfordring ja.. Syns det er ikle nok her, og jeg bor i hus og kan gå rett ut. eneste er at det ikke alltid er like enkelt å få minste med på at jeg går ut. Han er 20mnd, Men blir nok bedre etterhvert.
 11. Flere med valp på 8-12uker her?

  Hvordan føler du at det går? Hvordan er nettene og dagene? Finner dere ut av dotrening? Tenkte det var greit å snakke med andre i samme situasjon 😊 er førstegangsvalpeeier, og alltid greit å dele erfaringer 😊 Har en hann på 8,5 uke. Jobber med dotrening og rolige netter 🤣😂
 12. Noen kjappe spørsmål om natten med en ny valp.

  De er enn så lenge flinke til å ikke herje med han og la han ha pauser. Det har hvertfall skjedd litt naturlig idag. Plutselig vil de se barne-tv istede, eller gjøre noe annet. Ja, er mye roligere her på kvelden og jeg håper han merker det etterhvert. Mulig jeg overtenker dette og lager problemer som ikke finnes, Men liker å være forberedt 😊 Takk for svar.
 13. Noen kjappe spørsmål om natten med en ny valp.

  Med 2 barn så klarer jeg ikke ha valpen i senga. Er heller ikke særlig trygt, redd de skal klare å dytte han ned på gulvet. Vi har laget en soveplass i gangen rett utenfor rommet vårt og en av oss sover med han. Etter at vi kom hjem og ting roer seg, så har han lekt, sovet, tisser, repeat. Så hvordan lærer man at han ikke skal leke om natten? Er og redd det blir for mye lek, har lest mange advarsler om overgiret hund. Vi lar ikke ungene løpe helt villmann med han, men han vil bite på lekene sine, og leker en del med de ogutforsker huset en del. (Avgrenset område-stue, kjøkken og gang). Samtidig så roer han seg godt på egenhånd.
 14. Valpen er i hus og vi har natten foran oss. Er det meningen at den skal sove, tisse, sove igjennom natten, eller kan jeg belage meg på at han vil leke og? Hvordan lærer man en valp/hund at de skal sove hele natten? Om jeg er oppe, bør jeg vekke valpen for tissetur? (Er ofte oppe 1-2 ganger av meg selv pga barn, dotur etc..) Er forberedt på piping nå de første nettene, Men hvor lang tid tok det før hunden roet seg? Merker jeg sammenligner dette litt med det å ha nyfødt 😂
 15. Jeg har ikke hund, men barn, så vi er mye ute på tur. Jeg er ikke ute på tisseturer på morgenen, eller på kvelden Men har vært ute på trilleturer sent og tidlig. Og vi er alltid ute med ungene, og de trives best steder der det ikke er båndtvang, som tur i skogen. Det er noe av grunnen til at vi ville ha hund nå, og tror at det skal gå greit med tur hver dag. Vi er jo ute uansett. Uten barn hadde jeg nok vært inne
×