Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundina

Medlemmer
  • Innholdsteller

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hundina

  1. Denne tråden handler ikke om å "hindre hunder sosial omgang", men om at hunden ikke skal få hilse på fremmede hunder når eieren er allergisk. Alle hunder har godt av å lære seg passering. Og sånn ellers så kan man ha to av samme rase, eller en lekekamerat av samme rase (eventuelt en annen rase man tåler, da).
  2. Ja, og den lekekameraten kan jo også være av samme rase eventuelt om man har to hunder, da..
  3. Normal sosial omgang, for en hund, Er ofte å omgås flokken sin. Hunder er flokkdyr. Fremmede hunder er ikke flokken til hunden, ergo er det ikke sånn at alle hunder har et behov for å møte andre hunder. Man kan til og med ha TO av samme rase sammen, hvis man er fryktelig redd for at hunden ikke får omgås andre hunder. Da kan de to hundene være sammen i mange år.
  4. Det finnes faktisk andre hunder av samme rase asså ?
  5. Ja, det er helt sant at det er noe alle bør jobbe med Men forskjellen ligger vel i at en allergiker kan bli syk. Mulig det er en litt absurd tenkt situasjon, men var bare noe jeg kom til å tenke på.
  6. Ja, det var først og fremst hilsing i bånd jeg tenkte på, der eierne slipper hunden din bort til din hund. Det har jeg opplevd mye av. Men jeg aner ikke om det er et reelt problem, jeg reagerer på pollen (siden du kom inn på det), og er derfor allergisk mot mann og barn om sommeren så hunden er nok ikke det verste, og dersom jeg f.eks. kunne hatt puddel, hadde jeg badet den så ofte det lar seg gjør, året rundt. Jeg er vant til fra før av å måtte holde hunden unna andre hunder, mitt hundeliv har bestått av skogsturer og selskap. Var riktignok på valpekurs med første hunden.. men ja .. hadde ikke vært noe nytt for meg sånn sett. Aner ikke hvor mye pels og spytt smitter ved hilsing, tenkte kanskje noen hadde noen erfaringer.
  7. Mulig. Jeg har bare hatt små hunder Og her har det vært et problem.
  8. Noen her som har allergivennlig hund, men som ikke tåler andre hunder? Det blir vel problematisk hvis noen slipper sin hund bort til din hund og den blir full av en annen hunds spytt/pels/flass/hva nå enn man reagerer på? Da jeg hadde hund opplevde vi OFTE at de slapp hunden sin bort til vår hund uten å spørre. Han slet med usikkerhet som ble verre etter kastrering (medisinsk grunn) og vi ville ikke at han skulle hilse på fremmede hunder fordi han fikk fryktaggressjon. Men de gjorde det likevel og ser ofte at det skjer når noen passerer hverandre. Hvis jeg skulle finne en hund jeg tåler betyr det at den ikke kan hilse på hunder jeg ikke tåler. Ikke alltid et bad hjelper, så jeg ville heller fokusert på passeringstrening for at vi kan kunne gå tur uten den store interessen for andre hunder. Men opplever dere ofte at det kommer hunder bort til dere mot deres vilje?
  9. I forhold til pollen merker jeg ingen forskjell om jeg er på hytta en uke, på campingvogna en uke eller hjemme en uke. Men har ikke testet noe angående dyr. Siden jeg ikke har hatt hund på to år. Min fastlege sier at jeg ikke har antistoffer mot katt, betyr det at jeg garantert tåler katt? Noen i familien har katt og jeg har ikke reagert på dem. Men har ikke hilst på katten på 1 år +. Det tror jeg er en slags sibirkattblanding faktisk, litt usikker. Eller om det var birmablanding. Tenkte på petal cleanse, men da må jeg nesten vite at den virker for meg, evenuelt begynne med den/prøve den dersom jeg skulle blitt allergisk mot min allergivennlige hund etter 1 år eller noe Greia med meg er at jeg ikke klør eller nyser av dyr. Jeg hovner opp i hele kroppen, og får astma, en av legene mistenker (allergiutløst) angioødem. Der er det ingen kur, Men noen kan få cellegift og bli bedre. Jeg håper det finnes noe for meg...
  10. Nei, er ikke det. Men tenkte siden jeg hadde bodd med en tidligere.. Men neida. Kanskje jeg er så heldig at jeg bare er allergisk mot Boston terriere hehe. Har reagert på blandingshunden til et fam.medlem, men da med kløe i nesen. Og hn badet aldri hunden (da mener jeg kanskje 1 gang på 5 år). Har ikke prøvd å være på et nøytralt sted, men hvis det er stedsavhengig måtte jeg vært på et nøytralt sted i i hvert fall 2 uker før jeg kunne sett effekt. Hytta er nøytralt, tørt og fint. Men da jeg hadde kaninene der holdt jeg på å ikke få puste pga astma. Kan dog ha kaniner ute, så det har jeg. (Jeg bodde med kaniner inne før, her jeg bor nå - så NOE har skjedd..) Spiste nøtter en gang og fikk nesten allergisjokk. Falt sammen på gulvet og ble lammet i kroppen. Kanskje det har utløst alt dette her...
  11. Ja. Men dukket opp etter 6 år. Så har bodd her i 6 år uten symptomer. Takk! Det er virkelig i høygir ja.. ikke bra. Men håper medisinen får dempet det verste
  12. Ja, tror jeg må prøve andre raser før jeg gir opp helt. For det er så viktig for meg.
  13. Jeg har spurt et firma hva det koster at de kommer hit og tester. Har også kjøpt en dyr luftrenser som eliminerer muggsporer (brenner istykker).
  14. Vet ikke. Aldri hilst på dem eller hatt noen på besøk:) men en Boston terrier er ganske korthåret med ingen underull så de er ganske nakne. Vet at for noen er de nakne hundene verst og de med masse pels best. Men aner ikke hva det er jeg reagerer på, om det er spyttet eller flassen.. tror egentlig ikke det er spyttet siden hunden slikket meg i ansiktet uten at jeg ble verre av det. Det jeg ble ille av var å lukte på pelsen.
  15. Ja, jeg må ta det rolig litt nå... er allerede til utredning på sykehus, men de aner ikke hva som feiler meg. Og legen jeg var hos sist tror ikke på meg. Er på to forskjellige sykehus, og det ene venter på at det andre skal se hva de finner ut før jeg får time der, men det er nå gått 3 mnd siden sist time og jeg har ennå ikke gått ny time. Det rare er at jeg kan være i et rom med andre hunder i familien i 6 timer - 2 døgn uten å få reaksjon. Så plutselig dette her. Aldri reagert sånn på hund før, så det var et sjokk.
  16. Ja, det jeg angrer veldig på nå var at jeg hørte på mannen som ikke ville ha hund umiddelbart etter hunden vår døde (jeg ville ha, og har savnet hund i 2 år). Så når heg ENDELIG får muligheten, så ødelegger kroppen min for meg. Merker at jeg er skikkelig bitter og holder på å utvikle en depresjon. Kan ikke engang trøste meg med sjokolade for det tåler jeg ikke lenger. Ikke egg. Ikke melk. Ikke frukt og bær (ja, så og si alle) eller nøtter/peanøtter... ikke koffein. Ikke agurk (!). Ikke fisk. Ikke soya. Ikke bønner. Ikke druesukker. Ikke mais (ofte kamuflert som "aroma" eller "dekstrose" i mat - ja, også i Gildes julepølser, medisterkaker og kjøttpålegg. Hey - det er ofte til og med maisstivelse i røkt svinekam eller ferdig grilla kylling!). Alt er så begrensa, hele tiden. I sommer, på ferie, så kunne jeg ikke spise noe som helst omtrent. Inneholder et brød spor av nøtter, kan jeg ikke spise det. For det er krise om det er en ørliten nøttebit i det. Jeg har vært på legevakta så mange ganger. Prøvde pasta med spor av egg - ble dårlig. Så kan kun spise uten spor av og da utgår mye mat. Har også reagert på persille og oregano. Av kjøpesnacks kan jeg kjøpe salt potetgull uten mais (aroma). McDonalds har faktisk mat jeg tåler. Da vi var i Kristiansand i sommer så levde jeg på McDonalds mat og en baguett fra meny. Leide en hytte uten skikkelig mulighet for å lage mat så spiste ute. Hadde det ikke vært McDonalds hadde jeg levd på vann og brød (kan kun drikke vann. Ikke te eller iste. Ikke kaffe. Ikke melk. Ikke saft. Ikke juice. Ikke brus). Poenget med å utdype er at allergiene og måten de ødelegger for meg på allerede, fra før av, er et ufattelig sårt punkt for meg. Og når jeg plutselig ikke tåler "hund", tenker jeg bare "ånei! Hva gjør jeg nå!?". Det å kunne ha hund i fremtiden er det som har holdt meg gående i tunge stunder. F.eks når jeg har vært syk av allergi. Jeg har ofte tenkt på fremtiden og sett for meg at jeg skal ha hund. Jeg har gledet meg til det. Jeg ønsker å prøve og se om jeg tåler diverse hunder, men det å finne en jeg tåler føles som å finne nåla i høystakken
  17. Problemet er at dersom jeg ikke tåler hunden, så forblir allergenene i boligen min i lang, lang tid. Har lest at de kan ta år selv ved vasking. Er det en god løsning å besøke oppdrettere og se om jeg får reaksjon?
  18. Jeg har bare prøvd antihistaminer. Dvs aerius, som er den som pr idag (utifra de jeg har prøvd) er den som virker best på meg. Går på det hver dag, hele året. Har kaniner, ute, har blitt allergisk mot dem også. Enda mer enn mot hund. Da vi hadde dem med på hytta ble de våte ute (vi bygget bur og det begynte å regne), de var så våte at vi tok dem inn i gangen. Og tørket med håndkle. Jeg fikk skikkelig astmaanfall, fikk nesten ikke puste. Og jeg, som bodde med innekanin i 6 år. Uten så mye som et nys. Tydelig at kroppen er i ulage. Og mtp at allergiene kommer på løpende bånd føler jeg meg ikke helt tatt på alvor av legene. Jeg er f.eks. allergisk mot mais (!!!). Sånne rare ting, liksom.. Har vurdert pollenvaksine, siden jeg sliter med pollen og hørte at det var en med hundeallergi som ble bra etter den vaksinen. En annen jeg vet om var så allergisk mot pollen at han var innlagt store deler av sommeren. Etter vaksinen så kan han leve helt normalt uten medisiner engang. Rasen var Boston terrier. Har omgås finsk lapphund og en type setter/fuglehund uten å reagere, i 5-6 timer. Men håper ikke at dette gjør at jeg reagerer på dem neste gang, for det sies jo at allergireaksjoner gjerne forverres for hver gang. Da jeg hilste på Boston terrieren så fikk jeg ingen reaksjon. Overhodet. Var med den et par timer. Vipps så fant kroppen ut at dette var noe farlige greier... Har ingen antistoffer mot katt. Legen sa jeg kan ha katt. Men jeg har ikke prøvd katt siden 2014, og da slet jeg ikke særlig med allergier uansett.. men kan klappe katter uten reaksjon. Foreløpig. Men det står på internett at "allergikere" (mennesker som er disponert for allergi) gjerne vil utvikle allergi over tid dersom de skaffer seg dyr. Jeg har dog aldri vært så allergisk som etter at jeg sluttet å ha dyr innendørs. Min far er allergisk mot katt, så kan være genetisk disponert for det. Min mor har matallergi. Heldig jeg, med min genpool;) Men alle søsknene mine har hund. Ingen reagerer. Takk for tips om hunder som kan prøves. Jeg synes sånne bartetroll er søte. Og puddel er en av rasene jeg liker best, uavhengig av allergi. Shetland sheepdog er også en rase jeg har vurdert, men hvis jeg får komme på besøk til en oppdretter og omgås hennes hunder i noen timer av gangen, uten reaksjon, vil det da være trygt å kjøpe valp fra henne?
  19. Tusen takk for langt og fint svar. Det vekket mange følelser og jeg måtte felle noen tårer.. som jeg sa til mannen min, da jeg leverte tilbake hunden føltejeg at jeg ga bort en stor del av meg selv. Jeg var dritallergisk, Men klappet og snuste skikkelig på hunden en siste gang. Og jeg gråt i bilen hele veien fordi jeg tenkte at det blir siste gang jeg holder en liten hund igjen. Jeg er kanskje sprø, men sånn er det for meg. Håper det kommer vaksine. Det er så mange som får et bedre liv av å kunne ha kjæledyr, jeg vil nesten sidestille det medisinsk sett med antidepressiva (bare at jeg har tro på at hunder er mer effektive uten like mange bivirkninger - for ikkeallergikere). Jeg er av og på - student. Derfor passer det utrolig godt med valp nå (er hjemme i endel mnd fremover). Kanskje du inspirerte meg til å bli allergiforsker;)
  20. Utrolig bra for ham. Har vurdert å flytte, men er ikke bare bare
  21. Forresten er det også skummelt å låne hund siden allergener blir igjen i huset. Er fortsatt syk etter vi prøvde hund på tirsdag. Tør nesten ikke være andre steder enn soverommet og er hoven og føler meg elendig. Tross medisiner
×
×
  • Opprett ny...