Jump to content
Hundesonen.no

Ingvildmn

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Ingvildmn

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ingvildmn

  Tisser plutselig inne

  Hei! Jeg har en hannhund på 1.5 år som plutselig har begynt å markere inne. Blant annet i senga og i stua. Noen som vet hva dette kan komme av?
 2. Ingvildmn

  Voksen tispe og ung hannhund

  Hei! Jeg har ett problem med at min unge hannhund på 14 mnd ikke lar kjæresten min sin tispe på 4 år være i fred. Hun sier tydelig ifra om at nok er nok, men han tar ikke hintet. Er det noen som har tips om hvordan jeg kan få disse to til å gå overens?
 3. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  Du får det til å høres ut som vi aldri tar valpen med noen steder. Men slik er det rett og slett ikke. Valpen er med på alt vi har mulighet til. Det var altså ikke miljøtrening jeg trengte tips til, men aktiviseringsdelen av det å ha valp. Vår valp kommer aldri til å kjøre trikk for eksempel, da vi verken har det eller kollektivtraffikk her vi bor. Valpen er med til venner, på butikken, etter veien og i skogen. Den har fått møte det aller meste som er her oppe. Jeg har aldri sagt at vi kun er hjemme og på gårdsplassen hos oss!
 4. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  Takk for svar! Med tanke på at vi bor ho ender er vinter og snø på denne tiden, og i tillegg tre timer unna nærmeste by og storgate - blindet slik jeg ser det være en del ulikheter med en hund som bor i by og i bygd. Men til tross for kulda tar vi selvfølgelig hunden med oss når vi drar rundt. Så det er ikke snakk om at valpen «bare» får være på gårdsplassen. Han er med både i traktor, scooter og bil. Til venner og til butikken. Etter veien og i skogen.
 5. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  Timene i bur er grunnet at vi er på jobb, og de som passer valpen ikke har mulighet for det akkurat da. Det er snakk om ett par timer i løpet av dagen. Tyggeleke og bein har han tilgjengelig til en hver tid uansett så lenge han ikke er alene (tida tar vi beinet bort). Nei, valpen er mye på gård hvor han er ute med andre hunder, mennesker og det som måtte finnes av ulike kjøretøy. Vet ikke hvor du bor, men her nordpå blir det ikke varmere på dagtid, heller kaldere. Har heller ikke noen form for hall vi kan bruke, bortsett fra et potetlager som vi allerede bruker. Søksøvelser gjør vi også så den er grei. Hva legger du i miljøtrening om jeg kan spørre?
 6. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  En vanlig dag består av en til to timer alene i buret på morgenen. Så vekselsvis inne og ute på gårdstunet i ca. 6 timer. Så kommer kvelden og temperaturen synker nå nærmere -30. Da blir det eneste en kort tur på ca. 100 meter etter veien. Utenom dette er det en del lek ute på gårdsplassen hjemme. Valpen virker ikke stresset på noen mulig måte, men bare at han har veldig mye energi han må få ut.
 7. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  Hvem sier at vi ikke møter nye hunder selv om vi ikke går tur? Sosialiseringen er ikke en del av problemet med kulda, det klarer vi helt fint å gjøre uansett. Problemet er mer utløp av energi! Synes du er snar med å trekke konklusjoner.
 8. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  Grunnen til at vi ikke kan gå ut er så enkel som at han begynner å fryse på potene med en gang vi går ut for å gå på do.
 9. Ingvildmn

  Stimulering på vinteren

  Hei! Jeg trenger tips til å stimulere min lagottovalp på 3 måneder. Her vi bor ligger det på -20 nå om dagen, så det å ta seg en tur ut er uaktuelt. Noen som har noen ideer på hva vi kan gjøre?
 10. Ingvildmn

  Foring av valp

  Nei, bare snakk om det lar seg gjøre en sjelden gang. Til nå har han hatt pass eller lufting midt på dagen
 11. Ingvildmn

  Foring av valp

  Jeg har bare ett enkelt spørsmål til dere hundeeiere som er mer erfaren enn meg. Når kan man gå over til å gi valpen mat to ganger om dagen? Har en lagotto valp på tre måneder som klarer å være hjemme en arbeidsdag. Men problemet blir å få gitt han mat midt på dagen når vi begge er på jobb. Kunne vi gitt han mat mellom 7-8, så 15-16 og så 20-21 eller høres det helt domt ut?
 12. Ingvildmn

  Valp 3 mnd alene hjemmetrening

  Hei! Vår valp har nå blitt 13 uker, og denne alenehjemme treningen tar snart knekken på meg. Han har buret tilgjengelig hele tiden med døren åpen, men velger likevel å sove hvor som helst annet enn i buret. Vi har begynt med hjemmealenetrening hvor vi gir han en frossen kong med leverpostei i når vi går. Da er han opptatt med denne i ca. 30 minutter før pipingen starter og varer i 10 nye minutter (dette er det lengte jeg har latt det gå, da han roer seg ned i noen sekunder og da går jeg inn til han). Spørsmålet da er skal vi la han finne roen skikkelig før vi kommer inn? Ser for meg at dette kan ta lang tid. Eller hva burde vi gjøre?
 13. Ingvildmn

  Overdramatisk hundemamma eller alvorlig?

  Takk for svar alle! Det er nok bare hikke Synes det er nettopp dette som er så fantastisk med dette forumet, man kan spørre om absolutt alt og samtidig få seriøse svar på det. Fantastisk!
 14. Ingvildmn

  Overdramatisk hundemamma eller alvorlig?

  Sikkert like domme svar men jeg vet ikke. Hvordan hikker en hund? Lager den lyd da?
 15. Hei! Jeg er redd for at jeg er enten er for overbeskyttende eller for at det er noe halt med valpen vår på 8 uker. Vi fikk hjem valpen vår på tirsdag, og nå på lørdag har jeg lagt merke til at valpen av og til får noe som ligner på sammenknytninger i magen. Han brekker seg ikke, men flere ganger om dagen får han dette uavhengig om det er lenge siden han har spist eller ikke. Det er som om det knytter seg i magen og hele valpen rører seg. Varer ikkje lengre enn ett minutt eller til at valpen har røyst seg opp Hva kan dette være? Noen erfaringer?
×