Jump to content
Hundesonen.no

Kitsune

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Kitsune

 • Rank
  Nykommer
 1. Hei! Vår familie har lenge lett etter en hunderase som kunne passe oss, og som vi kan passe som eiere for, og har etter en del research falt på westie. Vi er klar over de forskjellige arvelige sykdommene rasen er disponert for og har blitt anbefalt å se utenfor Norge. Er det noen som har noen erfaring med gode oppdrettere i Sverige eller Danmark eller som evt. kan gi meg en liten innføring i hvordan jeg best kan finne ut av linjene hos en oppdretter? Er det best å bare spørre? Dette vil være vårt første hundekjøp og vi kunne trengt litt veiledning. På forhånd takk!
 2. Kitsune

  Familiehund for førstegangseiere

  Tusen takk for alle svar og gode råd! Jeg kjøpte meg billett til Dogs4all i Lillestrøm neste helg, så får vi se hva jeg finner ut av der. Uansett en stund til jeg planlegger å ha hunden i hus (1,5 år) så vi har litt tid til å bestemme oss for rase og undersøke om kull eller omplassering😊
 3. Kitsune

  Familiehund for førstegangseiere

  Men, for å kunne finne en rase å enten kontakte oppdretter eller sette med på omplasseringsliste hos, så må jeg vite hvilken/hvilke rase(r) jeg burde gå for. Noe jeg ikke vet, og som var mitt opprinnelige spørsmål. Jeg er utrolig takknemlig for at dere hjelper oss med å finne en god løsning for vår bosituasjon!
 4. Kitsune

  Familiehund for førstegangseiere

  Tusen takk for tilbakemeldinger! Jeg tror nok at dere kan ha mye rett i at en omplasseringshund kunne vært løsningen for oss. Derfor gikk jeg nettopp inn på FOD sine hjemmesider for å se hva som var der nå. På alle hundene står det enten at de er nervøse, trenger erfarne eiere som er godt vant med hund, at hunden ikke er vant med barn eller at de ikke tåler lyder o.l. Det er akkurat slike ting jeg blir svært skeptisk av, fordi jeg ikke vil gamble med vår eller hundens trivsel. Jeg ønsker at vår første hund skal være en sammenlagt veldig god opplevelse, og at vi ikke skal tenke tilbake på det som et feilskjær.
 5. Kitsune

  Familiehund for førstegangseiere

  Tusen takk for tilbakemelding, det med renslighetstrening hadde jeg ikke tenkt på! Selvsagt ville det vært en utfordring.. Vi har diskutert omplasseringshund, men vi har opplevd noen ganske dårlige historier fra venner og bekjente som har skaffet hund på den måten og endt opp med en hund som det har vært umulig å få noen "kustus" på og den andre familien endte opp med en svært nervøs hund som kun forholdt seg til ett av familiemedlemmene og ble "nedfor" når hun var bortreist for lenge. Men, om man får veiledning så er omplasseringshund absolutt noe å vurdere!
 6. Kitsune

  Familiehund for førstegangseiere

  Heisann! Vi er en familie som har tenkt på å skaffe oss hund i ca ett år, men vi greier ikke å komme frem til noen rase. Jeg leser så mye forskjellig og blir usikker på hva man burde velge. For at dere skal kunne hjelpe oss så godt som mulig kan jeg starte med å fortelle litt om oss. Vi er tre stykker pr. i dag, to voksne og et barn på 5 år (som er hos oss annenhver uke). Vi er glade i å være ute og å gå turer, men er ikke ville etter fjellturer og skitrekk. Vi bor midt i byen, i en passe stor leilighet i 5. etasje. Jeg jobber turnus, så en hund vil ikke måtte være hjemme alene mer enn ett par-tre timer om dagen, i verste fall. Vi er opptatt av å ha en god turkamerat som er tålmodig med barn og tåler litt lyd, gjerne også med forholdsvis lite arbeid med pelsen. Det er også en fordel at hunden er forholdsvis lett å trene lydighetsmessig men som har en god "tabbekvote", altså en som ikke lærer av en eneste repetisjon, da vi kan gjøre feil. Selv om man selvsagt alltid skal passe på at barna behandler hunden godt og aldri la dem være alene, så ønsker vi oss en hun som tåler litt røff behandling og lyd. Da tenker jeg ikke på spark og slag og hyling inn i øret på hunden, men at barn ofte er litt høylytte og at hunden må tåle at barn i lek kommer borti den. Det er også viktig for oss at hunden har en høy terskel for å slå over i aggresjon (type angstbiting, usikkerhet o.s.v.) og høy terskel for jaging, bjeffing, gjeting og vokting da alt dette er egenskaper som jeg har inntrykk av at førstegangseiere kan ha problemer med å takle. Man forbereder seg selvsagt på flere av disse tingene, men vi ønsker oss dette i en helt ideel situasjon. Hvis noen syns det er provoserende med en så lang ønskeliste, så må jeg bare si at dette er ønskedrømmen vår av en hund. Vi forstår at vi kanskje ikke kan få alt dette i en og samme hund, og for å være rettferdig, vi er heller ikke perfekte! Jeg forstår at disse tingene ikke trenger å være knyttet opp mot rase, kanskje mer mot individ. Men dette trenger jeg også råd om. Hva skal man se etter når man først skal velge seg en valp i kullet? På forhånd, tusen takk for svar!
×