Gå til innhold
Hundesonen.no

Grønn Frosk

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Whippet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Grønn Frosk's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

25

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tankevekkende innlegg. Jeg er ikke sikker på hvilken side jeg står på i denne saken enda, men setter pris på ett så reflektert svar som gir meg mye å tenke på.
  2. Ja, jeg har whippet. Og det er mitt ansvar som hundeeier at den ikke river i filler små dyr. Jeg forsterker ikke den biten, akkurat som at du med Borzoi ikke slenger den ut for å drepe ulver ? Som jeg forstår det har disse hundene fått aktiv drapstrening på alt mulig av dyr. Der er forskjellen. Alle har vi hunder med instinkter, men dersom treneren hund til å drepe alt mulig, og forsterker dette, så må vel resultatet bli en hund som har for mange triggere?
  3. Det kan godt hende at disse hundene har fin mentalhelse, og er gode hunder, men vil det ikke være omtrent umulig å plassere de trygt etter dette? Flere skriver at bitetrining trenger den ene triggeren, og at disse ikke vil bite noen med mindre den triggeren dukker opp. Det kan godt hende at stemmer (har null kjennskap til bitetrening, sider tar jeg deres ord for det), men disse hundene har jo blitt trent aktivt til å angripe nesten alt vel smådyr, og noen større dyr. Det er veldig få hjem som kan garantere at de ikke vil støte på en variasjon av mindre vesener som da kan trigge. I verste fall, vil ikke disse hundene ha en større mulighet for å ville angripe feks ett lite barn hvis den ser en som kryper på bakken? Selv om nye eiere ikke nødvendigvis har barn selv, så kan man lett støte på småunger under turgåing, selv i mer isolerte områder. Jeg er enig i at det er fælt å straffe dyrene for noe idioteiere gjør, men det må jo være nesten umulig å kartlegge og sikre iforhold til alt som kan trigge de etter det de har vært gjennom.
  4. I dag har vi vært på valpetreff med fem av Nanos kullsøsken og deres mor. De holdt det gående i godt over to timer, og da måtte flesteparten bæres til bilene ? Etter det har Nano bare sovet. Han har hatt tre tygg med tørrfor, og så funnet sengen sin igjen. Det var veldig kjekt for meg og, å få treffe så mange av eierne igjen, og oppdretteren. Veldig spennende å se forskjellene og likhetene i disse valpene, og få sammenlignet litt hva vi gjør. Tar med ett bilde av gutten min ?
  5. Så koselig å finne søstergullet her. Nano hilser ❤
  6. Ja, hun har fine hunder ? Det syns jeg og, dog jeg innrømmer at jeg nok er litt partisk ?
  7. Ja, det nytter ikke å diskutere det i kommentarfelt... da blir det bare "muslimer spiser ikke svin!!!" På en, to, tre, som om folks matvare er en personlig fornærmelse. Jeg syns at det er få ganger man kan få til så god integrering som når vi feirer noe, så for meg er det ja til folkedrakter fra alle land, og flaggvifting. Vi feirer jo det samme, og vi feirer sammen ? Men @Lola Pagola, Nightvale-fan? Jeg pleier alltid å sette på det når jeg gjør husarbeid ?
  8. Jeg tenker at det gjør det lettere for de som eier reptiler med tanke på å oppsøke veterinær. Det er mange som har holdt de ulovlig, og som da ikke har søkt hjelp og råd når dyrene faktisk har trengt det. Det kan hende at det også fører med seg at det blir mer åpne drøftinger og at kunnskapen om reptiler kan deles mer. På den negative siden, så blir det nok flere som skaffer seg reptiler hjemme kun fordi de ser kule ut, men uten at de egentlig burde.
  9. For tre uker siden ble jeg den heldige eier av verdens søteste lille whippet, Nano. Eller Brilliant Pearls Crazy Comedian. Han brukte de første dagene på å bli kjent her, men har fått enorme mengder pågangsmot på kort tid. Det eneste familiemedlemmet han ikke klarer å innynde seg er katten Milo. Milo kan akseptere han på avstand, og helst mens han er i valpegrinden. Dagene våre er fylte med kos, tygging, småturer, lek med Huldras hunder, og regulert lek mellom Nano og ungene. Det er lenge siden jeg har hatt hund, og jeg hadde glemt mye fra valpetiden. Jeg blir stadig forbauset over hvor fort klørne hans vokser for eksempel. Eller hvor skarpe valpetenner er. Tror jeg hadde fortrengt disse tingene. Jeg blir også satt ut over hvor kjapp han er. Greit at han er en whippet, men han er jo bare babyen. Han springer rundt i hagen og skogen som ett olja lyn. Tenker på at han skal bli raskere er nesten litt skummel ? Jeg skal finne ut hvordan jeg legger inn bilder, men har bare mobilkamera, så det blir så som så. Frem til det får dere bare stole på at han er veldig pen.
  10. Jeg og Nano har tilbrakt dagen med en snusetur i skogen. Han har vært heldig, og funnet masse "deilig" bæsj, så da ble det ett bad når han kom hjem og, gitt. Vi jobber med å få han unna den vanen...
  11. Hun er så pen. Kjenner at jeg gleder meg til pinnedyret mitt begynner tannfellinga ?
  12. Jeg opplever dette hele tiden mellom yngstejenta på 5, og valpen på 11 uker. Den eldste jenta på 7 forstår bedre at hun skal snu seg vekk, roe ned, etc. Siden ungene ikke selv kan kontrollere hva de gjør helt, og ihvertfall ikke når de blir litt skremt, har vi følgende regler som fungerer noenlunde her. 5 åringen er ikke uten oppsyn med valpen. Er hun på plena, og valpen er på plena, så er en av oss voksne på plena og. Vi oppfordrer til lek, som tautrekking etc, men er da tett på så vi kan avlede valpen om den biter i genser eller bukse. Tautrekking har hjulpet til med at de to kan leke sammen, og uten at 5åringen blir redd. Om Nano får seg en raptus, og ikke lar seg avlede (det skjer særlig hvis ungene løper i hagen), så tar vi Nano i bånd. Ellers tar vi han i valpegrinden sin for å sove litt. Han får langt flere bitebyger når han er trøtt. Ellers har vi tyggeleker overalt i stua, slik at vi lett kan gi han en av de når han begynner. Han tygger jo på alt, og også når han er på fanget, så vi må alltid ha ett alternativ. Om vi kjenner oss sliten og frustrerte sørger vi for å ta han i valpegrinden før noen blir sure ?
×
×
  • Opprett ny...