Jump to content
Hundesonen.no

newbie75

Medlemmer
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About newbie75

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Labrador/Husky

Recent Profile Visitors

652 profile views
 1. newbie75

  Kjedelig hundeliv ?

  Har vært syk de siste to månedene så hunden (stor rase) har kun fått 2 turer daglig, 1x20 min og 1x40min. Og litt søk etter godbiter hjemme og hjernetrim, jeg har så dårlig samvittighet 🙈 han er vant med så mye mer, men han er rolig og virker ikke stresset av den nye rolige tilværelsen. Virker som han skjønner at jeg er dårlig, ekstra kosete og fotfølger meg overalt. Pleide ikke å gjøre det før. Men bør jeg ansette en som kan ta han med seg på flere og lengre turer til jeg er friskere ?
 2. Hva i alle dager kan dette være ? Hunden min har fått noe utslett i ansiktet. Virker ikke som dette plager han, klør ikke. Fikk ikke time hos dyrelegen før om 3 dager 👀 er så nysgjerrig på hva dette er for noe. Har du sett noe lignende ?
 3. newbie75

  Sår på begge øynene

  Vet du hva den sykdommen heter ?
 4. newbie75

  Sår på begge øynene

  Knall røde øyne, ringte dyrelegen og fikk komme rett inn med vår 2 år gamle hund. Dyrelegen satt noe væske i øynene og så lyste på de og da var det "flekker" på begge øynene. Dyrelegen sa det var sår og at han hadde noe lav tåre produksjon. Fikk resept på Kloramfenikol med beskjed å bruke først saltvannsdråper og så de 3x daglig. Nå har det gått 3 dager og jeg kan ikke se bedring, ny time ikke før etter helgen. hvor lang tid tar det før en kan forvente å se en bedring ? hvordan kan han ha fått sår på begge øynene ? Ikke vært i skogen siste to ukene, ikke noe spes egentlig. Han liker å rulle seg på bakken i sandkasse/snøhaug. Kan han ha fått noe inni øynene slik tror dere.
 5. Siden vi fikk hunden vår så har han lært en god kommandoer, og det går strålende innendørs hjemme. Og ofte på tur også... MEN det er kun når det ikke er ting som distraherer han. Med engang vi møter andre hunder, så blir han sååå gira og drar imot hunden som kommer. Etter en uheldig episode med en løshund som skulle tøffe seg så har han blitt nervøs når han møter andre hunder, når han møter småhunder så små skjelver han. Store hunder går lettere. Så i en periode nå så har vi unlatt å hilse på alle hunder, prøvd å bare gå forbi og ignorert de som møter oss han blir gira men roer seg så fort de er passert. Og i en periode så var han blitt ganske bra, kunne gå forbi og brydde seg ingenting men nå er det altså startet igjen. Men vil jo kunne gå forbi uten at han blir gira, så har nå prøvd å få han til å sitte og få kontakt med han, men han blir så overivrig at det er ikke mulig å få øyekontakt med han og enkelte ganger ignorerer han sitte kommandoen totalt. What to do ? Han er blitt god på kontakt øvelsen ellers og han kan sitte hvis han bare vil, men tydeligvis ingen automatikk å høre på meg Nå kan vi endelig møte folk uten at han blir bajas og skal løpe bort for å hilse men passerings treningen går ikke like bra, noen gode tips ? Hva gjør man når hunden ignorerer kommandoer når andre ting er mer spennende ? En annen ting er at når jeg ser andre gå på tur med hundene sine så virker hundene så rolige og avslappede i forhold til min, altså han kan være det også men 2 av 3 turer så er han mer energisk. Noen ganger er han bare full av energi og vil løpe hitt og ditt for å snuse og markere, han får ikke lov til å dra i båndet i det hele tatt. Men prøver seg gjerne innimellom, men vi har vært veldig konsekvent å da stoppe opp og ikke flytte oss 1 cm før han enten kommer ved vår side (på plass) og får øyekontakt eller at han sitter seg ned og får øyekontakt. Dette har gjort at han er blitt mye flinkere, når vi fikk hann så var det som om han var tung trailer i 200km tiden.. Fraaaaaammmmmover hehe. Han virker bare så mye mer energisk og overivrig en de hundene vi ser på vår vei som går fint og rolig ved siden av sin eier, mens min skal snuse her og der. Er dette tegn på stress kanskje ? Hjemme så er han rolig og bedagelig, hører på alle kommandoer nå og en drøm å ha i hus. Han får nå 3 timers turer daglig, økte fra 2 timer til 3 for å tømme ut mer energi. Kløv turer innimellom noe vi begynte nylig med og han elsker det Lengre turer i helgene. Gjør lydighetsøvelser og spor, men også rotrening hjemme. Trenger han enda mer tror dere ? Eller er det rotrening ute, altså at ha han i kort bånd og ikke la han løpe rundt i flexi båndet som vil hjelpe noe ? Er fornøyd med de fremskrittene han har gjort hittil, men hadde vært himla fint å knekke koden på hvordan få han til å høre etter også når det er forstyrrelser rundt. Første hunden så er ingen ekspert, alle råd tas imot med et stort takk.
 6. Det har jeg ikke prøvd enda, altså å gi beskjed før han har fått båndet stramt. Dette kan jeg teste Bruker kun halsbånd, har sele men sluttet å bruke den raskt etter at vi fikk han da vi var på hundekurs og ble anbefalt halsbånd slik at han lærer å gå fint.
 7. Ble fortalt at moren var labrador og faren husky, i utseende ligner han mest på labrador men har masse energi Men det er jeg i grunn glad for, for det har jeg også. Vurderer nå å begynne fast med weight pulling, der ville han ihvertfall fått trekke "litt"
 8. Han får ikke trekke i det hele tatt, vært veldig konsekvent men vi kommer oss liksom ikke forbi denne jo, jo greien med at han løper tilbake og så bare rett ut igjen. Har 3 barn så har god øvelse i å være konsekvent hehe
 9. newbie75

  Weight pulling

  Hvilken synspunkter har dere på weight pulling ? positive/negative sider osv.
 10. Som har lyst til å dele bilde av hunden sin ?
 11. Har en labrador/husky blandingshund (omplasseringshund) som jeg prøver nå å være super konsekvent for å lære han å slutte å dra i båndet, han har absoloutt blitt bedre siden vi startet men er fortsatt ikke helt i mål. Fra at han dro av all makt framover slik at man hadde vondt i hendene etter hver tur, til å dra enkelte ganger (lettere styrke), til nå... Nå så feks er han super gira om morgenene for å gå på tur, gjør litt kontakt øvelser før vi gå ut døren, han løper framover og drar i. Jeg stopper helt opp, da snur han seg og løper tilbake til meg. Vi starter å gå igjen og han går fint en liten stund til han drar litt i, jeg stopper og han løper tilbake til meg. Blir jo litt jo, jo dette. hvordan kommer vi forbi jo, jo fasen ? Vi har trent nå i noen uker at på slutten av turen, når han har fått ut masse energi, at han skal komme "på plass" og så sier jeg "gå fint" og da går han tett opp ved min side og er kjempeflink å gi kontakt. I begynnelsen fikk han godbiter men dette har jeg faset ut. Vi gjør fortsatt denne øvelsen, men jeg vil jo ikke at han skal være klistret opp ved min side hele turen, han skal jo gå rundt og snuse rundt og "lese avisen". Har jeg gjort noe feil underveis her ? Hva må jeg gjøre framover for å få en hund som ikke drar i det hele tatt på turen, uten at han er klistret ved min side. Hilsen førstegangs hunde eier
 12. newbie75

  Bjeffer på ingenting

  Hva kan det være når hunden begynner å bjeffe på ingenting ? Plutselig så har han begynt å gå i vinduet og bjeffe ivrigt, jeg går og ser men kan ikke se noe som helst. Har åpnet veranda døren og blitt med han ut men ser ingen grunn til denne bjeffingen. Dette kan være rett etter at vi har vært på lang gåtur så tror ikke det er masing etter å gå ut. De to siste nettene så har han startet med det samme, står og stirrer på utgangsdøren og bjeffer. Akkurat som om han skal varsle om noe men det er ikke noe der. Nå er dette ikke direkte plagsomt da han gir seg relativt raskt når jeg kommer hen til han, men lurer på hvorfor han plutselig har begynt med dette. Noen råd, ignorere ? Eller hvordan er greit å håndtere dette?
 13. Vi har lovet å passe tispen i to uker over julen, eierene skal reise med fly til familie. Vi har 3 etasjers hus så kan holde de adskilt og ta de på tur på forskjellig tidspunkt. Var en som hadde sagt han kunne passe og så kom det noe i veien så da stiller vi opp. Noen tips for at besøket hennes skal gå best mulig ?
 14. Har en 14 mnd gammel hann hund, var på besøk hos en som har tispe men hun har ikke løpetid. Allikavel så var hunden min litt vel ivrig og ble stresset, forfølgte damen som satt han på plass flere ganger uten at han ga opp. Prøvde til og med å komme seg opp i god stilling men jeg jaget han ned med engang. Bjeffet i frustrasjon. Vi var der i 5 timer. Prøvde å ta han ut på en gåtur alene men ble likedan når vi kom inn igjen. Til slutt ble tispen satt ut på verandaen og han var inne da hjalp det og han falt til ro. Det samme har skjedd de to siste gangene vi har møtt tispen, men denne gangen var "verst". Er dette vanlig oppførsel når tispen ikke er i løpetid ? Ingen avledning fungerte. Kastrere ?
×