Gå til innhold
Hundesonen.no

sniffsniff

Medlemmer
 • Innholdsteller

  26
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sniffsniff

 1. Hei! Jeg har en tispe som akkurat fylte 2 år, som plutselig har begynt å jukke på oss mennesker. Skal helst prøve å slikke armer osv samtidig, og er generelt mer oppmerksomhetssyk. Det begynte vel for en uke eller to siden.. Hun hadde siste løpetid for ca 1 mnd siden ( det var 3. eller 4 gangen). Noen tanker om hva dette kan skyldes, er det hormoner pga. alderen tro?
 2. sniffsniff

  Unghund - tervueren

  Hei! Tervueren-tispen min er nå blitt 1,5 år. Hun er veldig snill, rolig inne, glad i dyr og mennesker. Problemene oppstår på tur. Jeg har vært superkonsekvent med å ikke hilse på andre hunder når vi går i bånd, likevel blir hun fortsatt helt kokos hver gang hun får øye på en hund. Hopper, spretter, biter i båndet og er fra seg av glede. Hvis jeg ikke er våken hopper hun på forbigående mennesker også. Hun er jo bare glad, men det er ikke greit likevel. Hun holder på lenge etter at vi har passert også, så turen blir i det hele tatt ganske slitsom. Det hender at jeg klarer å holde på oppmerksomheten hennes hvis jeg har en leke, men hun girer seg fortsatt veldig opp og det er vanskelig å holde på fokuset hennes. Vi har gått grunnkurs, hverdagslydighet og bronsjemerket, men føler ikke at det vises så mye i hverdagen. Hun er også VELDIG flink til å overse meg, og jeg blir litt lei av å konkurrere med alle de gode luktene på bakken. Får jo alltid høre at man må "gjøre seg spennende" osv, og jeg prøver virkelig! Men hun detter så raskt ut igjen. Tror dere dette er alderen, at det vil bli bedre når hun blir ordentlig voksen? Hun ser jo så voksen ut, og er så rolig inne, så jeg glemmer nok av og til at hun fortsatt er unghund. Hva er deres erfaringer?
 3. sniffsniff

  Unghund - tervueren

  Jeg håper virkelig det, for nå er det verre enn noen gang. Ofte går vi på veier som er så smale at det blir vanskelig å få god nok kontakt uten at hun blir fristet av de vi går forbi, men jeg får prøve å oppgradere godbitene. Kanskje det vil hjelpe å trene mer på kontakt utenom når vi møter på noen også ja. Klikkeren skal jeg ta frem igjen! Det var lurt, har hørt flere snakke om dette med sladretrening. Skal prøve meg på det fremover. Hvordan er din voksne terv, er den behagelig å gå tur med? Og husker du hvordan den var som tenåring?
 4. Ønsker å kjøpe noe som gjør turene litt mer behagelige med en unghund som drar og virrer mye. Synes også det hadde vært behagelig å trene på å gå pent osv. med hendene frie. Har lest en del på nettet og står vel mellom Baggen belte og MR-kobbel. Beltet ser jo veldig behagelig ut, men noen skriver at det er så klumpete og stort? Ønsker ikke å kjøpe noe som bare blir liggende i skuffen, det må være enkelt å bruke. Båndet jeg har nå kan også festes rundt midjen som MR-kobbelet, men da blir båndet så kort at jeg nesten snubler i hunden. Dessuten er det ikke strikk i båndet jeg har. Hvordan er lengden på MR-kobbelet når man har festet det rundt midjen? Og demper strikken mye i forhold til et vanlig bånd?
 5. Jeg har noen utfordringer med tervueren-tispen min på litt over 6 mnd. En stor del av grunnen til at jeg valgte rasen var at den skulle være førerorientert og lettlært, men nå føler jeg nesten at det er en jakthund jeg har. På tur raser hun rundt med snuta i bakken, og enser så vidt at jeg henger på slep. Jeg stopper opp hver gang hun drar, men hun ser ikke ut til å koble at dra=stopp, og fortsetter på samme måte. Dette begynner å bli slitsomt og frustrerende. Vi har trent mye kontakt, og det fungerte fint på tur da hun var rundt 4 mnd. Nå er hun totalt uinteressert i meg, og det samme gjelder på kurs. Snuse i bakken, se seg rundt, ALT er mer spennende enn meg. Veldig vanskelig å lære henne ting når jeg ikke engang klarer å holde på oppmerksomheten hennes. Jeg prøver med godbiter, stemme, kroppsspråk osv, men hun kaster så vidt et blikk på meg. Veldig kjedelig, og jeg vet ikke hvordan jeg skal løse dette? Er det alderen, eller er det jeg som ikke har gjort en god nok jobb med henne? Ball med pipelyd er vel det som fungerer best, men på kurset er det ikke alle øvelser de ønsker at vi skal belønne med leke.. Synes heller ikke det så praktisk når vi skal øve på å gå pent i bånd for eksempel. Innendørs er det enklere å holde på oppmerksomheten hennes og lære henne ting. Tips eller erfaringer tas i mot med stor takk!
 6. sniffsniff

  Baggen-belte eller MR-kobbel?

  Kan se for meg at det blir ubehagelig i lengden ja. Får nøye meg med en av delene for lommeboka sin skyld, men blir kanskje begge etter hvert Hun nærmere seg vel 20 kg nå, ender vel på 20-25 et sted. Båndet du nevner seg jo veldig fint ut, kan sikkert være noe senere når hun har blitt litt flinkere til å ikke dra fullt så mye som nå Hmm, kanskje jeg bare skal gå for magebelte. Så jo fint ut det fra Gaupa også da, hvilket liker du best? :)
 7. sniffsniff

  Får ikke kontakt med valpen på tur/trening ute

  Krysser fingrene for at det er det! Valpetiden kan være slitsom ja, men plutselig er de voksne heldigvis Takk for langt svar! Jeg håper at det er som du sier, at det er hormoner og alderen. Jeg ser jo at hun er veldig smart, hun er bare ikke interessert Skal teste ut det med kortere bånd og avbryte snusingen. Siden jeg ikke skal kaste godbiter på bakken burde jeg også droppe godbitsøk regner jeg med? Sikkert lurt å variere godbitene mer som du sier og finne noe hun virkelig vil ha Har mistet litt motivasjonen i det siste, men skal prøve å gjøre en ekstra innsats med henne fremover.
 8. sniffsniff

  Dra så mye de vil i sele?

  Takk for svar Da får jeg bare begynne å lære henne å gå pent i sele også! Er viktigere for meg at det er behagelig å gå tur enn at hun kan trekke meg på ski f.eks. Men tror det kommer til å bli vanskelig å være konsekvent når vi går tur med andre hunder f.eks, da blir hun helt vill etter å komme seg frem og trekker gjerne en time i strekk..Vanskelig å få kontakt med henne når hun er sånn. Jeg får vel bare være tålmodig og håpe det synker inn til slutt..Hun er jo bare 6 mnd. enda, så hun roer seg kanskje litt når hun blir voksen også?
 9. sniffsniff

  Dra så mye de vil i sele?

  Jeg har flere steder lest at det er lurt å lære hunden at når den går i halsbånd får den ikke dra, mens når den har på sele får den dra. Dette gikk jo fint når hunden var liten, men nå begynner hun å bli stor og sterk og drar som et uvær! Vil gjerne kunne bruke sele på tur uten å få armene revet av. Hvordan gjør dere andre med sterke hunder det? Får de virkelig lov til å dra og herje så mye de ønsker? Jeg nevnte det for instruktøren på kurset, og hun mente at hunden skulle få herje så mye den ville med sele, for at den skulle skjønne forskjell mellom halsbånd og sele. Går det an å lære dem at de får lov til å snuse og virre litt med sele, men at det ikke er lov til å kave seg bortover? Skal jeg i så fall bruke samme metode som med halsbånd, stoppe og vente hver gang hun drar? Begynner å bli veldig slitsomt å gå på tur med sele..
 10. sniffsniff

  Kommer hun til å bli rolig?

  Jeg har en fire mnd gammel tervueren-tispe, og er usikker på et par ting. Hun er stort sett snill og grei, men inne er hun veldig rastløs. Føler ikke jeg får gjort noe annet enn å følge med på henne, da hun stadig finner på noe nytt. Tar ting, prøver å hoppe på kjøkkenbenken, gnager på møbler, erter den andre hunden, osv. Hele tiden på utkikk etter noe å finne på. Har pleid å sette henne i gangen med grind når hun trengte å roe seg, men nå har hun begynt å gnage på skapet som står det. I begynnelsen fikk hun mest korte turer, men har gitt henne mer aktivitet etter tips her inne. En typisk dag ser nå sånn ut: Morgen: 20 min tur hvor hun får løpe fritt i skogen, etterpå får hun frokosten sin (litt i kong og gjennom enkle øvelser) Ettermiddag: 40 min tur, hvor hun får løpe halvparten fritt og snuse. Har gjerne et lite godbitsøk også. 20 min tur på kvelden. I tillegg får hun 2-4 tisseturer innimellom disse turene, og på en av turene pleier vi samtidig å leke litt. Et par ganger i løpet av dagen får hun også gnagebein/kong/dorull med godbit i osv. Noen dager i uka gjør vi andre ting som å dra på tur i nytt område/hundepark osv. Og vi har meldt oss på kurs fra neste mnd. Er det vanlig at hundene er rastløse og bøllete inne i valpetiden, er dette noe som vil gå over? De voksne tervene jeg har møtt har vært rolige og kosete innendørs.. Er bekymret for at jeg gjør noe feil, eller at hun ikke vil roe seg.. Noen som kan berolige meg litt?
 11. sniffsniff

  Dominerende unghund

  Den ene hunden min er snart et år gammel og er veldig dominerende overfor samboer sin hund. De er begge tisper. Den voksne hunden får ikke si ifra om ting, løpe rundt eller i det hele tatt gjøre seg bemerket uten at min er på henne. Hun nistirrer på henne, løper etter og legger hodet oppå ryggen/nakken hennes mens hun "brummer". Ofte står hun også med forlabbene oppå ryggen til den voksne. Aller verst er det hver gang den voksne kommer inn fra tur eller de har vært borte fra hverandre litt. Hun bryr seg ikke om at jeg snakker til henne/tar henne bort, hun er helt besatt. Heldigvis veier hun bare 3 kg, men det er jo ikke greit likevel. Hun er ikke sånn mot andre hunder, men samboer sin hund er ekstremt usikker. Virker ikke som at hun har respekt for henne? Bortsett fra dette er unghunden utrolig snill og yndig, så det er veldig rart å se hvordan hun blir rundt denne hunden. Har dere noen tanker om hvorfor hun holder på sånn, og hva burde jeg gjøre? Tror dere det kan bli bedre når hun blir ordentlig voksen? Hun har holdt på sånn siden jeg fikk henne 4 mnd gammel.
 12. sniffsniff

  Kommer hun til å bli rolig?

  Takk for svar alle sammen! Tror det blir litt rotete om jeg siterer alle, så prøver heller å svare generelt her. Jeg har plukket opp tipsene deres de siste par dagene, og heller gått én lang tur på ca en time (hvor hun får løpe fritt, leke med hunder vi møter på osv. Gjemmer meg for henne og øver på litt triks underveis). Og det ser ut som at det hjelper litt på roen innendørs. Har også testet ut kong med godis i fryseren, noe som var veldig stas! Så det får hun en gang om dagen nå Ellers har jeg ordet en god seng til henne i stua, som jeg ber henne legge seg i når hun stresser for mye rundt. Jeg krever overhodet ikke at hun skal ligge til pynt døgnet rundt, men jeg har sett at rotrening blir nevnt overalt, og var derfor bekymret for at jeg gjorde noe feil og ville få en stresset voksen hund. Ønsket at hun skulle slappe av litt mellom slagene, og det synes jeg hun har blitt litt flinkere til de siste par dagene. Så takk for tips! Også er det godt å høre at det er flere som har hatt ville valper som har blitt fine voksne hunder
 13. sniffsniff

  Kommer hun til å bli rolig?

  Har du noen tips? Det jeg gjør med henne nå er godbitsøk, godbit i esker/kong/sokkert som hun må jobbe for å få ut, gjemme godbiter i et pledd, øve på enkle triks osv. Fantasien stopper opp litt, så blir glad for flere ideer! Ja det tror jeg også at hun trenger, jeg vet bare ikke helt hvordan. Det har fungert greit å sette henne bak grinden til nå, da har hun til slutt sovnet. Men det har blitt vanskeligere de siste dagene.. Vanskelig å overse henne når hun ødelegger lister/skap osv. Får ikke dekket til alt.. Har forsøkt å ta på henne bånd og holde henne ved meg, men da blir det en evigvarende drakamp som hun synes er kjempegøy! Har ingenting å binde henne i som er sterkt nok til å holde henne, eller som hun ikke kan gnage i stykker Noen andre tips til hvordan jeg kan lære henne å slappe av? Hun vil at det skal skje noe HELE tiden.. Mener du at hun alltid vil være like valpete og krevende som nå? Vil jeg ikke merke forskjell på valp og voksen? Jeg er nesten på gråten fordi jeg er så sliten og frustrert. En ting er å motivere seg for resten av valpetiden, men for ti-femten år? Det var overhodet ikke det inntrykket jeg fikk av oppdretteren som forsikret meg om at hun ville bli en flott familiehund med det aktivitetsnivået jeg la frem. Hennes hunder lå gjerne i armkroken om kvelden og var rolige inne. Og hun hadde et helt normalt aktivitetsnivå med sine. At det er en aktiv rase som følger deg overalt synes jeg bare er positivt, men jeg hadde jo trodd at de skulle kunne slappe av med meg også, når de blir voksne? Og sette pris på kos osv? Stresser dine rundt hele tiden, og kan aldri ligge og ta det med ro? Takk for tips, det var jeg ikke klar over! Skal ta henne med på flere steder med forskjellige inntrykk fremover
 14. sniffsniff

  Valp og aktivtet + hundene går ikke overens

  Det virker som at det begynner å gå seg til litt her også. Valpen har blitt flinkere til å holde litt avstand til gamla, og gamla har skjønt at valpen ikke er ute etter å ta henne hver gang hun nærmer seg. Prøver å variere med turer, lek ute, litt trening osv. Men jeg kan nok bli enda flinkere til å ta henne med på nye steder! Også er det nok lurt som du sier å venne de til at noen dager skjer det mye, og andre dager er rolige. Men hun slapper lite av inne, med mindre hun sover. Hun rusler rundt, stjeler ting, prøver å leke med de andre hundene, osv. Jeg leker ikke med henne inne, men hun har gnagebein og tyggeleker som hun får holde på med. Er dette noe som går seg til når hun blir eldre tror dere, at hun kan kose seg og slappe av litt mer? Jeg har prøvd å gi henne mer mosjon siden sist, men det ser ikke ut som at det gjør så stor forskjell. I går var vi ute i over en time, i tillegg til at hun lekte og herjet med en annen valp. Hun var tydelig sliten, men når vi kom inn ville hun likevel ikke slå seg til ro.
 15. Hei! Jeg har luftet tanken om å få hund nr. 2 i tidligere innlegg, og nå er hun i hus! En 4 mnd. gammel tervueren-valp fra utstillings-linjer. Hun er veldig vennlig, trygg og nysgjerrig på alt, men valpestreker finner hun selvsagt på Men jeg lurer på hvor mye aktivtet hun egentlig burde ha i denne alderen, både inne og ute? Leser så mye forskjellig. Nå er vi stort sett ute 5-6 ganger i løpet av dagen for å gå på do, bare korte rusleturer rundt i nabolaget, noen ganger kun rett utenfor. I tillegg øver vi på enkle øvelser inne, og hun får kong med godbiter, sokk/dorull med godbit inni, bein å gnage på osv. Hun sover stort sett 2-3 ganger i løpet av dagen, og hele natten. Men når hun er våken vil hun helst at det skal skje noe hele tiden, og rusler rundt og leter etter noe å hente/gnage på (hun har flere leker tilgjengelig som hun tygger på, men er mer gøy med alt som er nytt). Burde jeg gi henne mer å gjøre, eller må hun bare tåle å kjede seg litt? Hun finner jo stort sett på noe hele tiden, hvis jeg ikke setter henne i gangen med grind i mellom. Da legger hun seg ned og slapper av. Så over til et problem.. Valpen og samboer sin hund går ikke overens. Samboer sin hund er ekstremt usikker overfor alle fremmede hunder og mennesker, noe som resulterer i bjeffing, flekking av tenner og glefsing. Valpen er veldig vennlig i kroppsspråket, legger seg ned med ørene bakover for å hilse på. Men hun får bare kjeft tilbake. Bare valpen så mye som ser i hennes retning blir hun fly forbanna. Vi introduserte dem på tur, men samboers hund bjeffet jo bare og holdt seg på avstand. Begynner å bli ganske sliten av all bjeffingen og styret. Hver gang jeg kommer inn fra tur med valpen er det også bjeffing fra den andre hunden. Utrolig slitsomt. Har dere noen råd, eller må vi bare håpe på at det går seg til? Hundene har bodd sammen i to uker nå.. Valpen går fint overens med min andre hund. Samboer sin hund og min første hund ble vant til hverandre etter et par dager..
 16. sniffsniff

  Valp og aktivtet + hundene går ikke overens

  Ok, da skal vi være litt mer ute. Har lest så mange advarsler om overstimulering osv, så har vært redd for å gjøre for mye. Men hun har jo virket fornøyd de dagene vi har vært i hundeparken eller lignende. Det stemmer nok at hun ikke er så glad i valper ja. Hun er redd andre hunder generelt, så det blir nok litt mye når valpen er så nysgjerrig og helst vil leke med henne. Men kan prøve å holde de litt mer fra hverandre som du sier. Så får vi bare satse på at det går seg til etterhvert som valpen roer seg litt også. Ja har gitt dem godbitsøk sammen, og det går greit. Så lenge valpen ikke ser på/viser interesse for den andre, så bryr hun seg ikke like mye. Vi får prøve å skjerme henne litt mer
 17. sniffsniff

  Din erfaring med collie?

  Jeg vurderer å kjøpe langhåret collie, og lurer på om noen her som har collie selv eller kjenner en, kan fortelle litt om hvordan den er i hverdagen? Har lest mye om rasen, men vil gjerne høre litt mer om hvordan de er å leve med. Skjønner at alle har sin personlighet, men hvordan vil du beskrive collien etter hva du har erfart? Jeg ønsker en turkamerat som jeg også kan trene litt lydighet med og kanskje etterhvert agility (kun for gøy). En hund som kan slappe av når vi er inne uten at det må skje noe til en hver tid. Og selvfølgelig masse kos Det blir hannhund jeg skal ha i så fall, noe som er nytt for meg. Så fortell gjerne dersom dere har erfaring med unghundtiden hos collie også.
 18. sniffsniff

  Din erfaring med collie?

  Takk for kjempefin beskrivelse. Det er jo sånn jeg håper og ser for meg at de skal være, men skjønner at jeg må være nøye med valg av oppdretter. Veldig fint at de kan brukes til det meste, da jeg har lyst til å prøve meg litt frem og se hva som passer meg og hunden best. At de ikke stikker av på tur er jo et stort pluss. Vil tro røytingen er litt slitsom ja, men det kan jeg leve med. Oppdretteren jeg har vært i kontakt med er veldig opptatt av gemyttet og mentaltester sine hunder vet jeg. Det er vel et godt tegn? Hunden din høres jo herlig ut da! Håper jeg får tak i en lignende dersom jeg bestemmer meg for at det blir collie. Veldig fint at han er så grei med andre hunder også da. Ja unghunder er jo noe for seg selv uansett rase. Hva mener du med at de har en tullete syn på mentalitet, at de ikke er så nøye på det? Jeg vil absolutt se på det mentale fremfor utstillingsresultater ja. Man skal jo tross alt leve med hunden i mange år, hjelper ikke at den er pen å se på hvis den er redd for alt som er Jeg får jo ikke mindre lyst på collie av beskrivelsene deres da Høres ut som en veldig fin rase når man først får tak i et godt eksemplar. Viktig for meg at den kan slappe av inne også. Veldig mye positivt om Kensington Gate-colliene her! Tydeligvis en flink oppdretter
 19. sniffsniff

  Ha stor og liten hund? Raseforslag?

  Jeg har en sheltie-mix på 7 mnd som er helt herlig og veldig snill. Hun blir ca 4 kg, altså ganske liten. Jeg skulle egentlig ha en renraset større sheltie, men kvelden før jeg skulle hente valpen, fikk jeg SMS (!) fra oppdretter om at de hadde bestemt seg for å beholde valpen selv. Etter å ha fulgt opp valpen fra før den ble født og vært på besøk flere ganger. Utrolig useriøst av en kjent oppdretter. Like etterpå fikk jeg muligheten til å kjøpe sheltie-mixen, og har ikke angret et sekund på det. Jeg tenker allikevel på at jeg kunne tenkt meg en litt større hund også. Jeg er vant med harehund fra før, men jakter ikke. Synes breton er nydelig, men de burde kanskje jaktes med? Ellers har jeg vært inne på collie, flat, golden og engelsk cocker spaniel, men spanielen er kanskje veldig vimsete? Og en flat vil kanskje ikke være fornøyd med ca 1,5 -2 timer med tur totalt i løpet av dagen? Er da golden et bedre valg? Kom gjerne med deres erfaringer eller andre forslag også. Ønsker en hund til turer og kos, men den må også være noenlunde grei å trene, og kunne slappe av inne. Mellom 10-30 kg ca. Er det noen her som har erfaring med det å ha en stor og en liten hund? Ser for meg at det kan bli litt klønete på tur med en på 30 kg og en på 4, men vet ikke?
 20. sniffsniff

  Ha stor og liten hund? Raseforslag?

  Hvis jeg kunne jaktet på noe annet enn dyr skulle jeg gjerne ha begynt Tøydyr kanskje? Støverne er fine
 21. sniffsniff

  Ha stor og liten hund? Raseforslag?

  Ja behovene til hundene er nok vel så viktig som størrelsen som du sier. Jeg skal ha det i bakhodet, for jeg ønsker jo ikke å måtte gjøre alt dobbelt opp hver eneste dag. Så koselig Og du synes ikke det var noe problem å gå turer i bånd med dem sammen osv?
 22. sniffsniff

  Ha stor og liten hund? Raseforslag?

  Så fint! Jeg tror jeg ble litt skeptisk etter at jeg gikk tur med en veldig sterk og vilter labrador-unghund, da jeg tenkte at en slik hund ville kreve all min oppmerksomhet alene Men tror jeg heller mest mot collie akkurat nå.
 23. sniffsniff

  Valpen vil bare tisse inne

  Hei! Jeg hentet en 6 måneder gammel valp for en uke siden, og har litt problemer med renslighetstreningen. Jeg går ut med henne etter at hun har sovet, lekt og spist. Men problemet er at hun holder seg til vi kommer inn igjen! I natt har hun sovet 8 timer, så hun må garantert på do. Var ute en halvtime med henne på morgenen, men hun gjorde ingenting. Straks vi kommer inn gjør hun tegn til å sette seg ned, så jeg tar henne med ut igjen. Var ute en ny halvtime uten at noe skjedde. Sånn kan jeg holde på hele dagen.. Nå har jeg henne i bånd ved siden av meg for at hun ikke skal løpe og tisse mens jeg skriver dette innlegget. Jeg har også prøvd å ta med laken hun har tisset på og legge det på bakken, men det hjelper ikke. Det skal sies at det ikke gjør det lettere at jeg bor i 5 etg. i blokk. Med heis riktignok, men likevel.. Skjønner at jeg må være tålmodig, men når hun kun gjør fra seg inne og ikke ute overhodet, blir jeg litt motløs. Hun har tisset ute kun én gang, resten har hun gjort inne. Jeg har forsøkt å løfte henne opp når hun tisser, men hun stopper ikke å tisse slik at jeg får bært henne ut. Burde jeg likevel bære henne ut når hun er ferdig? Har dere noen andre tips eller lignende erfaringer? Kan det være fordi hun ikke føler seg trygg nok ute enda?
 24. sniffsniff

  Valpen vil bare tisse inne

  Det løste seg til slutt, nå har hun blitt kjempeflink til å gjøre fra seg ute!
 25. sniffsniff

  Valpen vil bare tisse inne

  Høres lurt ut, jeg har fjernet de nå. Men jeg skal fortsatt ikke si "nei" når hun tisser inne, bare løfte henne ut uten å si noe?
×