Jump to content
Hundesonen.no

Amethyst

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Amethyst

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Cocker Spaniel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Amethyst

  Lek eller ikke?

  Har en cocker spaniel tispe på rett over ett år som jeg håper dere kan gi litt synspunkt på. Noen ganger er vi innom hundeparker eller andre steder der hun kan leke med andre hunder. Hun er veldig pirkete på hvem hun liker og ikke liker, noe som er veldig lett å se på henne. Stort sett går alle raser på samme størrelse greit, men helst litt mindre funker så og si alltid. I noen tilfeller går større hunder greit også, så lenge de ikke er veldig ville. Hvis vi merker det ikke går, tar vi henne alltid med ut. Det jeg lurer på er atferden hun noen ganger får med de litt større. Hvis man kun skulle gått ut ifra det man ser, ser det ut som leken går veldig fint. Hun blir løpt etter og den andre kan løpe etter henne, hopping og rulling og alt som hører med. Det kan se ut som helt fin leking, som med andre hunder som leker helt stille hvis dere skjønner. Men det som skjer med noen er at det noen ganger kommer en helt fryktelig lyd fra henne. Høres ut som en gris som hyler, akkurat som hun får kjempevondt av noe. Men det er ikke noe biting, og ikke noe tegn på ordentlig slossing. I starten da hun var mindre tok vi henne som regel bort fra situasjonen. Men noen ganger nå har vi latt det holde på noen minutter lengre, bare for å se an før vi stopper det. Merker på henne at hun er mer stresset enn i en vanlig lek, men samtidig så virker det å være lek også. Halen står opp og som sagt løper hun også etter. Hva syns dere? Hva ville dere gjort? Takk for svar.
 2. Amethyst

  Cocker spaniel klipp

  Vi ventet til hun var 9 mnd ca før vi gjorde noe med pelsen. Da ble hun nappet på ryggen, og klippet ellers.
 3. Amethyst

  Oppdretter omregistrerer ikke valpene

  Begges, men er meg hun har hatt mest kontakt med.
 4. Amethyst

  Oppdretter omregistrerer ikke valpene

  Halleluja! Endelig er hunden omregistert Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja
 5. Amethyst

  Oppdretter omregistrerer ikke valpene

  Har skrevet kontrakt ja. En standard kjøpskontrakt fra nkk.
 6. Amethyst

  Oppdretter omregistrerer ikke valpene

  Takk for svar. Valpene er i både dogweb og dyreidentitet i det minste. Ja, surt at det nå koster å omregistrere. Leste dette selv på NKK da jeg starten tråden i dag tidlig. Skal prøve igjen å snakke med oppdretter, og se om jeg finner andre valpekjøpere.
 7. Hei Trenger litt råd om hvordan jeg skal gå frem videre nå. Valpen min er blitt hele 7 mnd, men fortsatt står oppdretter som eier både i nkk og på dyreidentitet for hele kullet på 6 valper. Jeg har kontaktet henne 3-4 ganger nå, og hver gang svarer hun like hyggelig at dette skal bli ordnet. Sist var i juli, da hun lovet å få sendt alt av papirer osv. Spurte igjen en gang i august, men da svarte hun meg ikke... Jeg har kontaktet både dyreidentitet og nkk, og fått svar at alt dette må gå via oppdretter. Dyreidentitet ga forøvrig det korteste og sureste svaret tilbake. Vurderer snart å reise dit oppdretter bor med skjema fra begge nettsider, og kreve signaturen hennes, men er litt usikker på om dette holder? På nkk leser jeg noe om registreringsbevis, og dette har jo ikke jeg fått. Jeg har kontakt med en av de andre valpekjøperne, som også har spurt et par ganger om temaet. De andre vet jeg dessverre ikke hvem er. Hva bør jeg gjøre? Tenkte å ringe henne snart.
 8. Har en valp på fem måneder som i ca. en uke har vært dårlig i magen. Det startet fredagskveld i forrige uke, med halvannen dags opphold ca. Det er verst om natta, da hun som regel skal ut hver andre time. Det er rennende, slimete og oransjaktig som regel. Ellers virker hun å være fin i formen. Glad, energisk og leken som alltid. Siden mandag har hun fått Zoolac og digestive support, anbefalt av veterinærkontoret. Det virket som dette funka på torsdag, for da begynte avføringen å bli fastere. Men i løpet av fredagsnatta denne uken var det tilbake til diare. Vanligvis forer vi henne med en blanding av eukanuba for valp og vom og hundemat. Hun har ved et par ganger klart å få i seg kattebæsj på tur, da hun er veldig rask å snappe disse før jeg merker det. Har tenkt det kanskje kom av dette, men så kom jeg også på at det kanskje kommer av en grisehale hun fikk fredagen det startet. Uansett begynner det å bli litt frustrerende at det ikke gir seg. Bør vi dra til veterinæren for sjekk? Hun har vært ekstremt sulten i et par dager nå, så har gitt litt tørrfor i tillegg til våtforet, uten at det virker å ha hatt noen påvirkning ene eller andre veien. Er det noe annet jeg bør gi? Biola? Ris? Mange råd å lese på nett.
×