Gå til innhold
Hundesonen.no

MerlePerle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  300
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

456 Excellent

Om MerlePerle

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Kristiansand
 • Hunderase
  Blåtunge(eurasier) & blå (aussie)
 • Mine dyr
  Eurasier tispe 3 år
  Australian Shepherd tispe født april 2017

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Oransje bringkobbel i str liten? Både redningsbutikken og nbf er utsolgt😕
 2. Jeg har merle med blått øye og stumphale. Tydeligvis ikke så populæt i denne tråden
 3. MerlePerle

  Hvilke språk er som musikk i dine ører?

  Haha, story of my life! Samboeren min er fra England og høres ut som Hugh Grant Når jeg sier noe feil på enelsk, med kvalmeste posh arrogante tone: «We are speaking proper english aren’t we?»
 4. MerlePerle

  Gjeterhund

  Aussie, så klart Lala, 10 mnd♥️
 5. Supert Sender Pm litt senere i dag. Regner med frakten ikke blir så dyr siden denne kan sendes i brev? Har allerede en lik fra før så vet de er ganske lette i vekt
 6. Kjøper underullsraken om den ikke er solgt ennå
 7. Fant hverken aussie eller eurasier på den lista
 8. MerlePerle

  Brukbare's Extra Ivrig

  Mer bilder Frida!!! Åååh han ser så herlig ut! Elska han i bakgrunnen på søkfilmen «hva er vitsen med det der, skjønner ikke at han gidder»
 9. MerlePerle

  Hvilke tørrfôr bruker du?

  Store får Orijen Adult (nå: classic) og lille får Orijen Puppy. Eurasieren fikk acana/VH før og merker ENORM endring i pelskvalitet og energinivå etter en stund på Orijen. Kan ikke sammenliknes.
 10. Jeg vil veldig gjerne verve! Send meg Navn og epostadresse på PM så gjør jeg det i morgen
 11. MerlePerle

  Hva kan passe meg? Hund til rally/agility med god av-knapp

  Åååh, så hyggelig sagt! Og ja jeg føler at jeg traff blink! Men brukte også ekstremt mye tid på research...
 12. MerlePerle

  Hva kan passe meg? Hund til rally/agility med god av-knapp

  Ikke så ofte disse rasevelgertrådene får oppfølgingsposter, så tenkte å oppdatere! Jeg har nå hatt den nye rasen jeg valgte i 4 mnd og den passer meg skremmende perfekt. Tror jeg har fått meg en ny favorittrase i aussie gitt Det er MYE hund, MYE energi, krever gjennomført trening/dagligliv igjennom alt vi gjør, men det er bare helt fantastisk å ha en så lettrent og enegisk hund som alltid er med på ting og vil være masse i aktivitet med meg! Her er Lala:
 13. MerlePerle

  Fitbit tråden!

  Noen som vil være fitbitvenn?
 14. Nå vet jeg ikke om aussie teller som "ekstra krevende", men jeg hadde først kun en eurasier som ikke krever noe som helst nesten, ekstremt ukomplisert. Jeg elsker henne over alt på jord, men det var en del ting jeg savnet i henne: arbeidslyst, arbeidskapasitet, intensitet, gjenstandsinteresse, konsentrasjon blandt annet. Jeg ønsket mer enn en sofahund i hundeholdet og hverdagen min rett og slett. Valpen er nå 3 1/2 mnd og jeg ser at jeg har vært ekstremt heldig og fått absolutt alle disse egenskapene jeg ønska meg i henne: jeg valgte riktig kombinasjon av linjer for MEG og mine ønsker. Jeg får ikke i pose og sekk: intensiteten, arbeidskapasiteten og gjenstandsinteressen er ekstrem hos denne hunden og nå som hun er valp krever det tilsyn døgnet rundt for at hun ikke skal bruke det destruktivt. Hun har disse egenskapene i treningen som gjør det VELDIG enkelt å jobbe med henne og trening og innlæring går som en lek, men disse tingene "skues ikke av" når treningsøkten er avsluttet, det er der over hele fjøla i alle situasjoner. Derfor ligger hovedjobben i denne hunden med at hun skal lære seg ting min andre hund hadde fra starten: ro og muligheten til å slappe av.. Så lenge jeg nå fortsetter å installere av-knappen til den funker 100% så tror jeg ikke denne hunden blir uoverkommelig krevende. Men det er mye og bevisst trening som gjøres nå for å slippe en skikkelig "drittbikkje" senere. Jeg er veldig veldig forbøyd med min "ekstra krevende" hund og ville tatt det samme valget igjen.
 15. Valpen min er helt over all forventning når det kommer til intensitet og kontakt i treningen. Hun går lett en tur på 20min +- uten å trekke i båndet en eneste gang. Bruker klikker, kontaktlyd og belønner MYE. Så er det sånn at jeg har en annen hund og, som ikke har fått vært med på turer med den lille fordi hun har trengt 100% fokus. Hun har til nå gått i halsbånd og trekker ikke i halsbåndet, tar kontakt ved kontaktlyd nesten konsekvent. Men jeg vil gjerne kunne gå tur uten å "trene" også, og vurderer å kjøpe sele så hun kan "vimse" litt mer rundt og jeg kanskje kan ha begge 2 med. Hva tenker dere? Vil jeg få en hund som plutselig trekker i båndet (også med halsbånd) om jeg tillater en litt "friere" form for tur nå? Vil hun forstå forskjellen på sele og halsbånd? Skal sies at hun FÅR utforske på turer/forskjellige miljø i eget tempo, men da fritt uten bånd.
×