marim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  107
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om marim

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hamar
 • Hunderase
  Papillon
 1. Hei! Har nå hatt vår Alaska husky i noen uker, og har lenge gått å tenkt på dette, at hun ikke har slik ulveklo! Alle hunder jeg har vært borti har den ekstra kloen på fremlabbene, men hun har bare fire klør på alle labbene. Er dette normalt?
 2. Takk for nyttige svar dere Har et spørsmål til jeg i forbifarten 🙈 Hun vil også ha ALT papillonen har. Får de to like bein, er hun overbevist om at hans er mye bedre. Og uansett hva slags leker han finner seg, tar hun i fra hans. Hvordan ville dere det? 🙈 Hittil har jeg vært streng på at det han har, skal han få ha, så jeg har tatt i fra henne det hun tar i fra han og bytta med en annen leke og gitt det han hadde tilbake til han. Men er litt redd det skal skape større "eierforhold" til ting når jeg gjør det slik også. Vanskelig å vite 🙈
 3. Har fått hund nr 2 i hus, en Alaska husky tispe. Fra før har jeg en papillon Hanne. Har hatt alaskaen i litt over en uke nå, hu er 13 uker. De to går bra overens, det eneste er at hu har jo så fryktelig resursforsvar! Et par ganger nå har hu gått på den lille stakkaren av en papillon og glefsa skikkelig etter han. Hver gang det har skjedd har det vært noe bein eller annen mat til stede. Passer jo på de når de får bein, så har klart å tatt hu for det, før det har skjedd noe mer, men nå i sta skulle jeg bare finne meg et glass vann og da hører jeg hu boffer og han skriker som en støkken gris. Så tror faktisk hu beit han litt. Hva burde jeg gjøre for å trene vekk denne uvanen? Noen som har noen erfaring eller tips? Skal på valpekurs i neste uke, så regner med å få noen tips der, men hadde vært fint å få høre noen erfaringer eller tips i mellomtiden.
 4. Gradvis tilvenning, som nevnt over ville jeg ha gått for. Slik jeg forklarer under, er slik jeg må gå frem når hunden min skal få innført ting den er redd. 1. Finn frem føneren, og gjerne en godbit hunden digger. Pølse, leverpostei f.eks. Løft opp føneren mot hunden og gi godbit (uten at føneren er på), gjenta til hunden syns dette er greit. 2. Løft føneren over hunden og ta føneren frem og tilbake over ryggen på hunden (føneren fortsatt avskrudd) og gi godbit. Gjenta til hunden syns dette er greit. 3. Skru på føneren og gi hunden godbit, ikke rør føneren uten om å skru den av og på. Gjenta til hunden syns dette er greit. 4. Løft føneren opp, og føn såvidt det er på hunden, og gi godbit. Og slik fortsetter du helt til hunden lar deg føne den. Om hunden motsetter seg når du har kommet til et nytt steg, går du tilbake et steg igjen. Det er en skikkelig tålmodighetsprøve, men det skaper en trygg hund. Har jeg opplevd i allefall. Og etterhvert som hunden blir tryggere, kan du begynne å redusere bruken av godbiter litt og litt. Min hund har med denne metoden gått fra å ty til bitt når den måtte dusjes, til å løpe inn i dusjen selv når jeg ber den om det 😉 Liker fortsatt dusjen dårlig, men vet det ikke er noe farlig, og at den får det beste den vet, nettop leverpostei når vi er ferdig👏🏼
 5. Noen som har erfaring og ut i fra det tips til å få hunden til å lyde innkalling selv med forstyrrelser inni bildet? I dag hadde vi hunden løst, noe han elsker. Han hører på innkalling så lenge det ikke kommer forstyrrelser. Da trekker han ned rullgardina og hører ikke på noen.. Det kom en sykkelist forbi, og han reagerte med å spurte etter syklisten. Syklisten ble tydeligvis redd, for den stoppa ikke. Bare sykla enda fortere mens den lille tullebukken bjeffa og løp etter. (Ganske forståelig, hadde vel ikke stoppa jeg heller om en ukjent hund løp etter meg😂) Han løp etter 200-300 meter før han ga opp og snudde. Jeg løp etter så fort jeg kunne og fikk stoppet bilene som kom. Kunne blitt en ganske uheldig situasjon. Hva kan gjøres for å trene han til å få vekk denne uvanen?
 6. Takk for innspill, alle sammen 😊 Min spiser utrolig lite, han spiser 40 gram da han får mat, får han mer spiser han ikke opp. En av grunnene til at han får mat bare om kvelden er at jeg tenker 20 gram er litt lite å gi? Dekker såvidt bunnen av skåla. 🤔 Og nå som det går mot sommer er han litt mer aktiv så synes det høres litt hardt ut med kun et måltid.. så litt usikker på hva jeg bør gjøre her. Han kan heller ikke få mer enn 40 gram da han allerede er ganske så tjukkebolla fra før av 🙈
 7. Papillonen min får mat en gang om dagen, vanligvis ca klokken 18. Men når mener dere det er best å gi hunden mat? På morgenen? Eller både morgen og kveld? Og før eller etter langtur?
 8. Takk for gode tips alle sammen!!
 9. Jeg vet ikke om noen plass som det nei.. Problemet er at vi bor et stykke fra hverandre, så går måneder mellom hver gang vi treffes. Så da er det vel begrensa hvor mye det hjelper når det går lang tid mellom hver gang de får omgås? Men det er jo et fint utgangspunkt ja, for synes i hvertfall jamthunden takla situasjonen utrolig bra, selv om han ble glefsa i mot sto han bare å så litt dumt på han uten å vise noen form for aggresjon tilbake.
 10. Er det noen her som har noen tips til hvordan jeg selv kan trene hunden min til å synes det er ok å omgås andre hunder? Han er så redd/usikker rundt andre hunder. I går var jeg hos ei venninne som har en stor jamthund, den var bare snill, men veldig nysgjerrig. Den gikk etter min hund, for å hilse/leke/lukte og alt det normale hunder gjør når de møtes. Min hund reagerer da med å flykte og etterhvert flekke tenner og glefse mot den andre hunden. Dette skjer hver gang jeg prøver å ha hunden min sammen med andre hunder. Skjedde også i dag da min bror og hans hund kom på besøk. Vet så klart at å gå på et sosialiseringskurs er et godt alternativ, men økonomien sier noe annet akkurat nå, så tenkte om det er noen her som kan komme med noen gode forslag til meg hva jeg kan gjøre selv for å muligens forbedre situasjonen hans rundt andre hunder. Det kortsiktige måler er jo at han går fra å være livredd andre hunder, til å synes det blir ok å omgås de. Men jeg håper jo at en dag han kan finne glede av å være med andre hunder og leke med de osv.. Tar i mot alle tips med takk!
 11. Ja, før den skrus på så er det i hvertfall litt lettere å få han fil å roe seg. Så har øvd med å bare la støvsugeren stå framme og sitte ved støvsugeren å kose med han og belønne han ja. Men jeg smurte meg med skikkelig tålmodighet i går, tvang han til å gå på plassen sin og til å bli der. Tror jeg fulgte han tilbake 30 ganer før han endelig ble der, så aldri brukt å lang tid på å støvsuge før for å si det sånn, haha. Men det funka greit, nr han først ble på plassen sin så kom det bare noen små bjeff av og til. Så blir nok slik jeg kommer til å øve framover
 12. Jo han er fryktagressiv, så en hver ting han er usikker eller redd på angriper han rett og slett.. Og i følge bjeffinga hans, så er han nok redd altså. Er det en situasjon han er redd eller usikker i, går han aldri unna, men enten angriper eller går bort til det/de og bjeffer på harde livet for å skremme vekk.. Uanett hva jeg ber han om når jeg tar frem støvsugeren hjelper ikke, han stenger alt helt ute fra den blir skrudd på til den er satt bort.
 13. Da er det litt over tre uker siden vi var å satt inn chip, og han har nesten slutta å tisse inne. Finner en liten flekk i ny og ned, men ikke hver dag flere ganger om dagen slik det var før, så jeg er veldig fornøyd. Han slapper også generelt mer av, har blitt mye roligere. Men han har jo disse her "raptusene" sine hvor han blir sint fortsatt da, men det er sjeldnere. Også har han blitt skikkelig matvrak da etter chippen. Han som gjerne gikk alt fra 2-5 dager uten å ville ha mat, spiser nå maten sin hver dag. 😉 Så krysser bare fingra for at chipen får enda mer effekt om et par uker da virkningen har tredd inn for fult 😊
 14. Hei! Noen her som har noen tips til meg i forhold til at papillonen min er så utrolig redd støvsugeren? Hver gang jeg skal støvsuge er det intens bjeffing og han er så redd at han rett og slett biter og angriper støvsugeren når jeg støvsuger. Bjeffinga starter allerede nå jeg bærer støvsugeren ut til stua.. Setter han som regel i buret, men han blir jo ikke mindre redd av den grunn.. Tips/erfaringer?