Jump to content
Hundesonen.no

marim

Medlemmer
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

About marim

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hamar
 • Hunderase
  Papillon

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. marim

  Parret seg

  Tanken har alledere streifa meg, det er utrolig mange av de ute på markedet, og jeg syns det er kjempetrist at så mange unghunder blir lagt ut til omplassering når de blir et år eller to, i de fleste tilfeller er det nok lite tilfeldig at mange plutselig blir "allergiske" når hunden blir i denne alderen 😉 Får se hva vi gjør. Om det blir valper, ville eventuelle kjøpere blitt vurdert nøye, og det ville stått svart på hvitt i kontrakta at vi har førsteretten på hunden om noe sånt skulle oppstå, og vi ville gjort det veldig klart at det ikke er noe sofahunder de er på tur til å anskaffe seg. Tar ikke sikte i å ha igjen noen hund selv, men om vi ikke finner passende hjem må vi jo beholde selv.
 2. marim

  Parret seg

  Nei altså, en fryktelig ønskelig situasjon er det jo ikke for å si det slik, men hadde jo vært litt spennende også når uhellet først har vært ute... Nå mot sommer og ferie betyr jo det en sommer hvor vi blir fanga hjemme, men det er vel det man får for å være dumdristig.. 🙉 Blir jo spennende da de neste ukene å se etter tegn på om hun er blitt drektig eller ikke.
 3. marim

  Parret seg

  Tja, hva skal man si? I et øyeblikk av uoppmerksomhet parra den tre år gamle tispa seg med hannhunden i hus på 9 mnd i dag... (alaska husky begge to) Har ikke kunnskap om dette.. Sikkert vanskelig å si, men hvor stor sjans er det for at det blir valper etter en parring? Jeg snudde ryggen til, det er snakk om sekunder, men det var visst nok gitt. Hørte et forferdelig høyt og uendelig hyl fra tispa, sikker på at hele nabolaget nå tror vi holder på med dyremishandling her 🙉 huff. Jeg løp bort til de, da hang allerede sammen. Hang vel i 10-15 minutter..
 4. marim

  Tatt over omplasseringhund

  Okei, ting begynte å gå så bra her. Matsituasjonen roa seg, vi gir de nå mat alle tre samtidig i stua, de snuser på hverandres matskåler og det er null problem. Vi fant ut at det ikke var papillonen og den nye huskyen som var problemet, de går veldig bra overens så lenge huskyen vi hadde fra før ikke får lov å leke hønemor! Hu skal beskytte papillonen så hu skaper stress i mellom de alle tre, nå som vi har skjønt det har alt gått mye bedre. Meen alt gikk tre steg tilbake når tispa fikk løpetid (huskyen vi hadde fra før), hu takler nå ikke at den nye huskyen nærmer seg henne, da tenner hu alle pluggene og glefser med en gang. Har null tålmodighet plutselig, hun som pleier å være så tålerang. Er det normalt å være så humørsyk ved løpetid? Hun har ikke vært det tidligere løpetider som jeg kan huske. 🤔🤔
 5. marim

  Trening av trekkhunder

  Tuusen takk for tips 😊
 6. Noen med erfaring av trening av trekkhunder her? Har to alaska husky, den ene er en veldig "mild" og liten tispe, så her har jeg forsåvidt trengt lite kommandoer osv når hun trekker på ski og sykkel, da hu er lett og stoppe og har god kontakt med meg. Har nå fått husky nr 2 i hus, som kun er brukt i spann, men har ikke vært lederhund så han kan lite kommandoer, så og si ingen, og han er sykt sterk, så her trengs det gode innlærte kommandoer om ting ikke skal gå rett til skogs antar jeg! 🤭 Målet mitt er jo å trene de begge individuelt til de har lært seg visse kommandoer som er viktig i forhold til trekk, sånn at jeg til slutt kan la de kan gå foran meg sammen på ski/kickbike. Kan jo ikke så mye om dette selv, men jeg antar at stopp, høyre og venstre er de viktigste kommandoene? Noen flere kommandoer dere vet om som dere anbefelaer å lære inn? Og hvordan lære inn stopp, høyre og venstre? Vi har jo trekksele og strikkånd, men bør hundene festes sammen på et vis om de skal løpe ved siden av hverandre? Hva bruker dere da i såfall? 😊
 7. marim

  Omplasseringshund

  Ikke sikkert han er noe særlig bortskjemt med å få diverse "menneskemat", så ikke sikkert han er så begeistra for det? Vår er tydeligvis ikke det i allefall, men tar i mot diverse hundegodbiter, men ble ganske dårlig i magen, så greit å være forsiktig om man prøver noe nytt Du kan jo prøve diverse rått kjøtt kanskje? Generelt mat som ikke bearbeida, eller så er dr.clouders godbiter en slager her i huset, det liker de alle veldig godt, men det er relativt dyre godbiter, går fort med en pose ved trening..
 8. marim

  Omplasseringshund

  Sitter i eksakt samme båt, tok over en alaska husky for fire dager siden. Vi har jo en husky og en annen liten hund fra før, så den utfordringen i forhold til andre hunder osv har vi i grunn ikke, han er godt vant der. Men det er vel omtrent det eneste, ellers kan han ingenting. Ikke vært inne før han kom til oss, den overgangen har jo gått knirkefritt. Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gå frem for å lære han nye ting, da han ikke forstår å jobbe for godbiter. Det å trene hunder som har det grunnleggende innlært, slik som det å jobbe for godbiten er jo null problem.. Men dette her, helt håpløst 😆 står bare å ser dumt på meg når jeg kommer med godbit, og blir irritert og går unna om han ikke får dem. 🤦🏼‍♀️ Stakkars, ikke så greit. 😂 Si gjerne i fra når dere knekker koden og fortell hvordan. 😉 Men hittil tar jeg bare tiden til hjelp, og tenker som så at han lærer etterhvert når han blir tryggere på omgivelsene og på oss som eiere. Alt er nytt og skummelt i starten.
 9. marim

  Tatt over omplasseringhund

  Ja valper er mye mindre nøtter å knekke har jeg merka. 🤭 godt vi er flere i samme båt, tid skal han få. Skal strekke tålmodigheten min så langt den går. 😉
 10. marim

  Tatt over omplasseringhund

  Ja, sant så sant. 😊
 11. marim

  Tatt over omplasseringhund

  Takk for godt svar, det er nok veldig lurt å holde det så rolig som mulig ja. Leker og bein osv var fjerna allerde før den nye kom i hus, den smellen gikk jeg nemlig på når jeg fikk hu første, og tror nesten det kan være en av årsakene at hu fortsatt er eiesyk, at det ble en del negative opplevelser der mellom hu og papillonen i starten. Men er vel på et vis helt naturlige reaksjoner også, når det plutselig kommer en ukjent i huset. Syns bare hu hadde litt for kraftige reaksjoner. Håper det går seg til. 😊 Ja vi prøver å være mye ute, for å la de bli kjent der først. Ute fungerer huskyene veldig godt i lag i allefall. Synd jeg ikke har et inngjerdet område slik at de kan få utfolde seg mer og bli kjent uten begrensningen av båndene... Leke skal prøves mer i stedet for godbit. Har prøvd litt med det allerede, men han responderte ikke så godt på det heller faktisk, men han er nok litt reservert enda ja.
 12. Hei! Nå tror jeg at jeg trenger noen gode tips, og kanskje noen gode motiverende ord fra noen der ute. 😂 I går tok vi over hund nr. 3. En alaska husky hannhund på snart 1 år. Fra før av har vi en alaska husky tispe på 3 år og en papillon hann på 7 år. Huskyen vi tok over er snart året, han har bodd ute i inngjerding med andre hunder hele sitt liv og er blitt brukt i hundespann. Til tross for at han ikke har vært inne før, virker det heldigvis som han tar overgangen fra ute til innehund fint foreløpig. Men det er selvsagt noen utfordringer som allerede har dukket opp, som er helt forventa, men ønsker alikevel noen innspill. 1. Han kan ingen kommandoer, og ja, jeg mener ingen. Har forsøkt å øve på sitt, slik jeg er vant til, godbit i hånda foran snuta og føre hånda bakover, så pleier de da å sette seg, eller i allefall prøve å gjennomføre noe for å få godbiten, men han sitter å ser dumt på meg, blikk stille uten å røre seg og lurer på når han skal få den dumme godbiten.🤭 Forventer ingenting av han enda stakkars, men hvordan skal jeg lære han kommandoer, når han ikke forstår det å bruke godbiter? 😂 2. Huskyen vi har fra før, er visst nok så eiesyk. Både ovenfor ting og mat, men spesielt mat. Han får liksom ikke gå å snuse en gang, før hu skal komme å "sette han på plass", (går mot han, stirrer, knurrer og kan flekke tenner). Han stakkars er jo ganske underdanig, han bare tar i mot, tar ikke igjen. Skal jeg la hu "holde på" eller skal jeg "ta" hu for det? Tenker at om jeg tar hu vekk og redder han fra situasjonen hver gang, vil han vel aldri lære å si i fra til henne? 🤔 3. Papillonen bjeffer når de begynner å leke, virker som han tror de krangler og han da liksom skal ordne opp tror han. Dette fører til at den nye huskyen knurrer og blir sur på papillonen, og den andre huskyen skal da igjen forsvare papillonen. Blir en forferdelig ond sirkel. Tenker her at jeg må få papillonen til å drite i å bjeffe når de leker, men hvordan? Kjefting hjelper serdeles lite på det stabeistet 😆 forstår jo at han må trygges på et vis, for han er nok bare usikker når de begynner å herje, men hvordan..🤔 4. Angående matsituasjonen; bør de få mat samtidig, eller bør jeg gi de mat i forskjellige rom så det ikke blir et stressende element? Men føler da at jeg på en måte unngår problemet, for de må jo lære seg å kunne tolerere å spise i nærheten av hverandre.. Håper det ikke var alt for rotete formulert, og håper jeg kan få noen gode tips, gjerne av noen som har liknende erfaringer fra før.
 13. Hei! Nå tror jeg at jeg trenger noen gode tips, og kanskje noen gode motiverende ord fra noen der ute. 😂 I går tok vi over hund nr. 3. En alaska husky hannhund på snart 1 år. Fra før av har vi en alaska husky tispe på 3 år og en papillon hann på 7 år. Huskyen vi tok over er snart året, han har bodd ute i inngjerding med andre hunder hele sitt liv og er blitt brukt i hundespann. Til tross for at han ikke har vært inne før, virker det heldigvis som han tar overgangen fra ute til innehund fint foreløpig. Men det er selvsagt noen utfordringer som allerede har dukket opp, som er helt forventa, men ønsker alikevel noen innspill. 1. Han kan ingen kommandoer, og ja, jeg mener ingen. Har forsøkt å øve på sitt, slik jeg er vant til, godbit i hånda foran snuta og føre hånda bakover, så pleier de da å sette seg, eller i allefall prøve å gjennomføre noe for å få godbiten, men han sitter å ser dumt på meg, blikk stille uten å røre seg og lurer på når han skal få den dumme godbiten.🤭 Forventer ingenting av han enda stakkars, men hvordan skal jeg lære han kommandoer, når han ikke forstår det å bruke godbiter? 😂 2. Huskyen vi har fra før, er visst nok så eiesyk. Både ovenfor ting og mat, men spesielt mat. Han får liksom ikke gå å snuse en gang, før hu skal komme å "sette han på plass", (går mot han, stirrer, knurrer og kan flekke tenner). Han stakkars er jo ganske underdanig, han bare tar i mot, tar ikke igjen. Skal jeg la hu "holde på" eller skal jeg "ta" hu for det? Tenker at om jeg tar hu vekk og redder han fra situasjonen hver gang, vil han vel aldri lære å si i fra til henne? 🤔 3. Papillonen bjeffer når de begynner å leke, virker som han tror de krangler og han da liksom skal ordne opp tror han. Dette fører til at den nye huskyen knurrer og blir sur på papillonen, og den andre huskyen skal da igjen forsvare papillonen. Blir en forferdelig ond sirkel. Tenker her at jeg må få papillonen til å drite i å bjeffe når de leker, men hvordan? Kjefting hjelper serdeles lite på det stabeistet 😆 forstår jo at han må trygges på et vis, for han er nok bare usikker når de begynner å herje, men hvordan..🤔 4. Angående matsituasjonen; bør de få mat samtidig, eller bør jeg gi de mat i forskjellige rom så det ikke blir et stressende element? Men føler da at jeg på en måte unngår problemet, for de må jo lære seg å kunne tolerere å spise i nærheten av hverandre.. Håper det ikke var alt for rotete formulert, og håper jeg kan få noen gode tips, gjerne av noen som har liknende erfaringer fra før.
 14. marim

  Diabetes?

  Så godt å høre! Viste seg at vår ikke hadde diabetes, så da krysset vi fingrene for UVI, spesielt siden han begynte å tisse blod her om dagen. Fikk svar på urinprøvene i dag, viser seg at han har krystaller i urinen. Så det betyr kun diettfor fremover for vår del. 🙈
 15. Ja egentlig. Utvidet blodprøve er i alleffall tatt i dag.. Hadde faktisk litt høyt blodsukker på 7,8.. Resten av prøvesvarene skulle komme i morgen så jeg krysser fingrene for at det ikke er diabetes 🤞🏼 Han fikk i alleffall satt inn hormonchip, så håper han får det bedre med seg selv fremover.
×