Jump to content
Hundesonen.no

Pablo

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pablo

 1. Pablo

  Valpebiting

  Så er det denne berømte valpebitingen da. Hva kan jeg gjøre for å få valpen til å stoppe? Bikkja, som nå er 14-uker, har begynt å bite noe voldsomt. Han har også begynt å bite hardt og lenge, og slipper ikke med mindre han løftes opp. Jeg har prøvd med avledning, pipe høyt når han biter ++, men foreløpig har ingenting fungert. Han bjeffer også for å få oppmerksomhet, og får han ikke det begynner han å bite. Har prøvd å gjøre han sliten før kvelden kommer (som normalt er når han begynner å bite), men det har egentlig bare forverret problemet. Jeg er egentlig litt lost nå. Noen som har noen tips?
 2. Det kan virke som lille Bernie på litt over 7 mnd allerede er kommet i tenåringsalderen. Han har i alle fall funnet ut at tisper er utrolige kule! Derfor har det vært litt vanskelig på trening i det siste. Han er ganske kresen i utgangspunktet, men nå fungerer verken pølse, lever, kjøttdeig eller skinke som belønning, og han er bare ukonsentrert og vil bort til de andre hundene. Det gjør ikke saken bedre at vi skal ta bronsemerket om 1 mnd Noen som har noen tips til skikkelig god belønning (i form av mat)?
 3. Pablo

  Motivere tenåringshund

  Huff, jaja, da er det vel bare å prøve å holde ut
 4. Har en nå 6 mmd gammel Coton De Tulear som i utgangspunktet skal stilles neste helg. Da jeg skulle på ferie for noen dager siden, lot jeg en venninne passe hunden. Fikk han tilbake FULL av floker! Det var helt forferdelig, og det endte med at jeg måtte klippe ganske mye. Det ser helt grusomt ut. Nå har jeg jo betalt for utstillingen, og han kunne godt trengt erfaringen også, men kvier meg for å dra når han ser sånn ut. Kan jeg i det hele tatt stille opp med en hund i den forfatningen?
 5. Den 6 mnd gamle valpen min har oppført seg veldig rart i dag. Den siste timen har han pepet mye, tilsynelatende uten grunn. Akkurat nå ligger han og sover, men før han sovnet pep han også. Det er jo etter stengetid på de fleste dyreklinikker nå. Er dette noe som kan vente til i morgen, eller bør jeg dra til akutten med en gang? Og er det eventuelt noen døgnåpen dyreklinikk i nærheten av Eidsvoll/i Akershus?
 6. Pablo

  Hund piper uten grunn

  Er godt mulig han er i den alderen altså, ikke vet jeg. Han virker i alle fall fin i dag Det var vel egentlig ikke pipingen i seg selv som bekymret meg mest, men han virket også veldig slapp, og nesten litt apatisk (i tillegg til at det var mye piping, men en litt annerledes piping enn "mase pipingen" hans). Hehe, er mulig jeg overreagerte litt, men vet liksom ikke hva som går utover det som kan sees på som normalt. Prøvde å Google det, og da virket det som det bare var å ta turen bort til veterinæren med en gang. Skal ikke være lett å være førstegangs hundeeier
 7. Pablo

  Stille valp med delvis klipt pels

  Takk for innspill! Ettersom jeg ikke drar særlig mye på utstilling fra før, tror jeg rett og slett jeg stiller han uansett, så får vi ta det som miljøtrening
 8. Jeg har prestert å melde på min 4 mnd gamle valp i utstilling til letohallen om bare et par uker. Jeg har sett mye på utstilling, men aldri vært med selv. Valpen... Vel, vi har trent både litt på trav og stå, men han vil vel egentlig helst bare sitte på rumpa og stirre dumt på meg I tillegg SKAL han bjeffe hver gang noen går forbi, måtte det være menneske eller hund. Vi har altså litt å trene på. Jeg hadde tenkt meg på ringtrening på Lillestrøm i dag, men det ble avlyst. Det er egentlig litt krise! Er det noen som vet om noe utstillingstrening/ringtrening i Oslo/Akershus-området? Er det eventuelt noen som kanskje ville trent litt med meg, i forhold til håndtering (og bare det å kunne gå bak/foran andre hunder)?
 9. Pablo

  Brukket klo

  Jeg presterte å miste valpen min i bakken fra ca. 30 cm høyde. Han sa ikke et pip, så tenkte at det sikkert gikk fint. Når vi tok turen ut la jeg merke til at han haltet. Det så egentlig ut som det var bakbenet han haltet på, men det virket litt rart, siden han landet på forparten da han datt. Han sluttet etterhvert å halte, og har virket veldig pigg. Jeg sjekket alle kroppsdeler, men virket ikke som han hadde smerter noe sted. Så sjekket jeg neglene, og den ene var helt svart litt innpå (av tørket blod). Det virket ikke som det var vondt for han at jeg tok på det eller noe som helst. Er dette noe å gå til veterinæren med? Er det eventuelt noe jeg burde gjøre selv?
 10. Pablo

  Valpebiting

  Timeout fungerer rett og slett genialt! Var litt redd for å gi han negative assosiasjoner til buret, men det virker som om han egentlig synes det er greit å settes i buret og slappe av litt der. 5-10 minutter i buret, så er han rolig og slutter å bite! Takk for tips 😄
 11. Jeg har en 11 uker gammel coton de tulear valp som er ganske usikker på andre hunder. Selv kjenner jeg kun folk med voksne, "entusiastiske" hunder. Jeg tror det ville vært en fordel dersom han kunne få møte rolige hunder som er trygge på valper til å begynne med, eventuelt valper på hans egen alder. Er det noen i Øvre Romerike eller Oslo som har lyst til å hjelpe? :-)
 12. Prøvde å få opp sitat av det forrige du skrev, men det gikk visst ikke. I alle fall, i Sinsen-området er jeg ganske godt kjent! Jeg går på skole, så er litt begrenset når jeg har tid. Hadde en helg i f.eks. begynnelsen av desember passet deg? (Eller muligens 3./4.desember en gang)
 13. Det hadde egentlig vært veldig fint å møte en stor hund, da jeg ikke kjenner noen selv! Hvor bor du?
 14. Pablo

  Når er det best å hente valp?

  Takk! Jeg har nå hatt han i litt over to uker, og han er en herlig liten pelsball! Han sjarmerer alle han møter i senk Foreløpig går det ganske bra, men merker det må trenes litt på innkalling, det er jo så mye morsomt ute! Stakkar lillegutt har sannsynligvis fått ørebetennelse, stakkar, så bærer nok en tur til dyrlegen snart
 15. Hei! Etter maaaange års venting og grubling skal jeg endelig få en valp. Den blir 8 uker 17.oktober. Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å hente den med en gang den blir 8 uker, men problemet blir da at jeg bare får en hel dag med den får jeg må tilbake til skolen (og da vil moren min ta seg av den de timene jeg er borte). Er det da lurt å vente til den påfølgende fredagen slik at jeg får hele helgen med den? Og vil det eventuelt ha noe særlig å si i forhold til sosialisering om jeg henter den da? Ellers blir dette min første valp, så kom gjerne med generelle tips! Lurer også på om det er noe særlig vits i å kjøpe sele til valpen, i og med at den vokser så fort (og bånd er lettere å regulere)?
 16. Har en 10-uker gammel valp som bjeffer en del på andre hunder. Det er ingen "hysterisk" bjeffing, men kommer hundene nærmere bjeffer han mer, og begynner også å knurre. Jeg skal selvfølgelig sosialisere han en del framover, men vet ikke helt hvordan jeg skal gå fram. Så jeg har et par spørsmål. 1) Hva skal jeg gjøre for å forhindre at han bjeffer på andre hunder som går forbi? (Har prøvd å trene kontaktøvelser, men han enser verken meg eller godbitene) 2) hvordan skal jeg gå fram med sosialiseringen når han er motvillig til å hilse, og knurrer og bjeffer mot den andre hunden? Burde jeg stoppe bjeffingen før jeg lar han hilse? (Og igjen, hvordan skal jeg eventuelt gjøre dette?)
 17. Pablo

  Redd valp

  Takk for mange gode tips, alle sammen! Det skal ikke være lett å ha valp for første gang altså
 18. Pablo

  Redd valp

  Har en 9-uker gammel valp jeg fikk i dag. Jeg skulle bare ta en liten luftetur ute på kvelden, og det var ganske mørkt. Alt gikk greit, har han løs nå siden han følger etter uansett. Plutselig stoppet han, bråsnudde og løp i motsatt retning av meg. Tror han ikke helt så hvor jeg gikk, som sagt var det litt mørkt. Jeg fikk litt panikk, og jogget etter. Skulle løfte han opp, og han begynte å hyle og kaste seg rundt. Tok ganske lang tid før han roet seg ned. Jeg har kjempedårlig samvittighet, er så redd for at jeg har traumatisert han eller noe sånt allerede første dagen. Er dette noe å bekymre seg mye over? Hvorfor hylte han? Hva burde jeg gjøre videre så dette ikke blir problematisk?
 19. Pablo

  Redd valp

  Er ikke helt sikker. Virket litt som han trodde jeg var noen/noe annet. Han løp fra meg i full panikk, og han reagerte voldsomt på at jeg prøvde å løfte han, det var da han begynte å hyle. Han så ikke på meg når jeg løftet han, virket litt som han roet seg når han skjønte det var meg. Men jeg vet ikke helt. Han ligger i fanget nå og det virker jo ikke som det i utgangspunktet er meg han har et problem med.
 20. Pablo

  Valpegjengen 2015

  Det er en Coton de Tulear
 21. Pablo

  Valpegjengen 2015

  Fikk denne røveren i hus i dag! Han er enn så lenge navnløs, men håper på at det ordner seg over helgen
 22. Pablo

  Navlebrokk

  Skulle etter planen få valp om noen få dager, men selvfølgelig går ikke alt helt på skinner. Valpene var i dag hos veterinæren, og valpen som skulle bli min har navlebrokk. Har verken erfaring eller kunnskap om dette, men blir litt skeptisk. Tenker å lese litt om det, men vil gjerne høre om erfaringer dersom noen har det. Er navlebrokk "farlig"? Og er det noen grunn til å trekke seg fra kjøpet fordi valpen har navlebrokk?
 23. Pablo

  Navlebrokk

  Takk for svar alle sammen! Ser at det er litt ymse erfaringer her, så tenker nok jeg tar en telefon til veterinæren for å høre! Fikk beskjed av oppdretter at det ser ut som et ganske uproblematisk brokk, og at vi skriver inn i kontrakten at hun betaler eventuelle operasjonskostnader. Men som sagt, jeg hører nok med veterinæren for sikkerhetsskyld
 24. Tusen takk for tips og oppklaring, alle sammen! Hjalp masse
 25. Får valp om noen få dager nå, og driver med litt last minute forberedelser Satt og leste i "100% positiv hverdagslydighet", men stusset litt over det at man skal ha både en innkallingslyd og kontaktlyd. Når skal man egentlig bruke navnet?
×