Gå til innhold
Hundesonen.no

boma

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Cairn Terrier

boma's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. takk for alle svar! Er blitt litt klokere og føler at vi skal klare å kunne dra dette i havn på en god måte for vårt nye medlem. Det neste nå er å besøke oppdretter for å sjekke at valpene blir fulgt opp på en god måte mtk sosialisering, lyder osv.
  2. Var noe slikt jeg tenkte. Ha et webkamera m/lyd på valpegården inne. Dersom valpen viser ubehag går jeg hjem for å sjekke til den. Ser at det veldig delte meninger om dette.
  3. Takker for tilbakemeldinger! Har nok tatt litt for lett på dette med valp og alenetid ja. Ingen av oss har desverre mulighet til å ta med valpen på jobb. Jeg har gåavstand til jobben (5min) så har muligheten til å springe hjemom med fare for å bli utsatt for en god del terging fra mine kollegaer men det skal jeg tåle. Et par andre spørsmål: "grugleder" meg litt til valpetiden. Har etterhvert skjønt at dette er som å få et barn i hus, noe som jeg har god kjennskap til. Hvor lang tid vil det ta før jeg har en hund som begynner å bli mer en hund enn valp? Hva kan jeg forvente i forhold til alder på valp vs alenetid? Har sett at du kan regne antall mnd = antall timer. Dvs at en valp på 3mnd kan tåle 3 timer osv. Neste spørsmål: Er det verdt å ta 2 uker fri? Det jeg tenker nå er at jeg tar 2 uker fri og min frue tar deretter 1 uke fri. Da har vi 3 uker der valpen har noen i nærheten. Deretter begynne med å gå hjemom i lunsjen for å lufte og ha "korte" dager på jobb frem til at vi føler valpen har det godt hjemme alene i 6-7timer. Prøve å skaffe en passer den første tiden etter de 3 ukene, men det kan være utfordrende. Kommentarer?
  4. Tenker å gå en god tur om morgenen når valpen er stor nok til det - slik at den er "sliten" når vi må forlate hjemmet. Har fleksitid så kan se det an etter "behov". Ser helt klart poenget ditt. Er vanskelig dette!
  5. Har mulighet til hjemmekontor et par dager i uken dersom valpen ikke er enig. Har sett litt på å sette opp "webkamera" hjemme for å se hvordan valpen har de hjemme. Viss jeg merker ubehag hos valpen mens jeg er borte så vil jeg prøve å finne en løsning på det. Gå hjem oftere / hjemmekontor osv. Er det full skjæring så har jeg en kriseplan som går ut på å ha valpen inne hos foreldrene mine. De er som oftest alltid 1 hjemme, men håper at det ikke vil gå så langt.
  6. Hei! Trenger litt råd fra dere som har hund. Jeg har hele veien hatt lyst på hund, men utsatt det pga livssituasjon. Studietiden var for oppstykket i forhold til tid tilgjengelig. Full jobb som nyutdannet ble "altoppslukende" osv. Deretter bar det løs på barn og har nå en gutt på 4 og ei jente på 2 Skal jeg kunne innfri alle "krav" til hundehold må jeg vente til pensjonstilværelsen og 30år setter min tålmodighet på prøve. Cairn Terrier rasen er knalltøff og passer vår livsstil med småturer i skog og tilgang på en liten gård hos mine foreldre i helgene. Etter en sommer med hunden til mine foreldre, som er en cairn terrier, ble ikke lysten på hund mindre for å si det slik. Mine ønsker med hund er først og fremst et fullverdig familiemedlem som kan gi oss mye glede i form av engasjement, lek og moro. Ønsker også at barna skal med tiden skal lære om dyrehold og ha en lojal kamerat når de kommer hjem fra skolen. Som fersk hundeeier har jeg og ambisjoner om dressur, men regner med at det er mange som har hatt dette utgangspunktet. Lest mye om emnet og dannet meg et grunnlag for hva jeg ønsker å fokusere på. Det som holder meg tilbake er det at vi begge er i full jobb, noe som jeg leser veldig mye om på nett. Ønsker tilbakemeldinger på om vi bør avvente med hund, eller om min "plan" er gjennomførbar! Min plan: Ta imot en liten cairn terrier tispe som vi har på hånd for øyeblikket. Hun er ikke 8 uker enda, så vi er enda i ventemodus - Ta fri fra jobb i en uke. En så liten hund kan ikke gå lange turer, men jeg ønsker at hun skal bli trygg i nye omgivelser - Har gåavstand til jobben, så i friuka håper jeg å kunne påvirke litt til soving på formiddagen - Første månedene så håper jeg å kunne gå hjemom i lunsjen for å ta hun ut en liten tur 15- 20 min før jeg går tilbake på jobb. - valpekurs - "valpefest" med sosialisering blant andre hunder. - Tur om morgenen når vi går til barnehagen med barna Fruen jobber i bhg med tidlig & sen vakter så planer er at hunden ikke vil være alene mer enn 6-7t på gjennomsnittlig basis. (jeg begynner tidlig når fruen starter seint og omvendt) Vi er som oftest på farten i helgene og det er alltid aktiviteter en hund kan være med på. Seilbåt turer, gåturer osv. Vil en hund ha det bra med oss?
×
×
  • Opprett ny...