Gå til innhold
Hundesonen.no

bernersennen93

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Berner Sennen

bernersennen93's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da må jeg ha sett syner da. Å det er jeg 100% sikker på at jeg ikke gjorde.
  2. Lurer også på om det er for tidlig å bare la han være ute alene om dagene? Han har noen få gangen pistret utenfor døra når han har vært ute alene, og da får han selvfølgelig komme inn. Men når han ikke gir noe tegn til at han vil inn, skal vi bare la han holde på ute da? Føler vi får gitt så lite kos og oppmerksomhet når han bare er ute og forsker, men ønsker jo at han skal kunne være løs ute helt alene når han blir større, så sånn sett er det vel bedre at han får forsket seg ferdig når han fortsatt er så liten?
  3. Hundemødrene tar valpene i nakken og rister de. Det har jeg selv sett! Han skjønner godt at han gjør noe galt, han hopper unna med en gang, så han vet veldig godt at han ikke har lov til å holde på sånn.
  4. Tusen takk for godt svar! Har som sagt vært veldig usikker på om vi er for strenge i forhold til at han er så liten enda. Skal begynne å gi time out så fort han får det, å håpe det gir seg etter hvert Han er utrolig flink ellers, biter ikke, husren, hopper ikke osv. Det er kunn når han får disse raptusene.
  5. Dette med ristingen er jo oppdretter som sier vi skal gjøre. Hun har mange velloppdragne hunder hun går uten bånd med natt og dag, hefter ikke om det kommer andre hunder. Og det er jo det moren gjør når de ikke oppfører seg, så dette er ingenting å få vondt i magen av Selvfølgelig er det ikke noe hyggelig, men er trossalt slik de blir oppdratt av sine egene.
  6. Okei. Så du tror det er nok å stenge han på plassen sin eller slippe han ut når han får de og slippe han inn igjen når han er ferdig? Vi har et lite hunderom i enden av stua, der har vi barnegrind foran åpningen. Der spiser han, sover og er stengt inne der om natten.
  7. Han blir ikke stresset, han bare fortsetter. Gir seg til slutt når samboeren tar han, men han prøver seg gjerne 3-4 ganger etterpå. Men jeg bruker å stenge han ut, eller bare overse han. Da gir han seg. Men oppdretter sier vi skal være streng å ta han med en gang slik samboeren min gjør det. Han er en utrolig stor valp til å bare være 3 mnd, med veldig store foreldre. Er bare så redd for å ikke få "skikk" på han når han blir større! De vokser jo så innmari fort.
  8. Er utrolig mange spørsmål. Vi har brukt å passet mange hunder hjemme, men alle har vært voksen og ferdig lært med å holde seg på gården å være løs. Så er det grunnleggende jeg er usikker på. Er vokst opp med hund, men aldri hatt hovedansvaret. Utrolig hvor lite man vet når det kommer til stykket, i forhold til hva jeg hadde trodd jeg kunne. hehe Bilde kommer
  9. Han kommer ikke hvis vi bare går. Idag er første gangen jeg har hatt han helt løs (har ellers bare vært hjemme hos foreldrene våre å der er det meste gjerdet inn), og da heftet det ikke at jeg bare gikk vidre, han fortsatt å gikk andre veien. Jeg gikk å hentet han og hentet båndet jeg hadde i bilen like ved. Hjemme prøver jeg å gjemme meg, men da går han ikke så langt unna meg, går max 4 meter, så det er ikke så lett å øve på det da han kommer så fort jeg gjør noe annet enn å gå på veien. Han er alltid rundt meg, og kommer gjevnlig springende til meg og da roser jeg han og bruker kommandoen "kom her". Er også feig med å ta han med på nye plasser å ha han løs, er så redd for at jeg ikke skal få tak i han igjen. men hjemme er det jo så og si umulig å trene det med han siden han ikke gjør slik da.
  10. Hei. Vi ble plutselig hundeeiere på dagen av en berner sennen valp på 3 mnd. Han kan sitt, og gi labb fra forrige eier. Kan også kom hit, men kommer kun når han vil. Vi bor på gård, der går han løs hele tiden, er veldig flink, holder seg rundt gården om han er alene ute eller ikke. Flink når vi også går små turer rundt gården. Men med en gang vi kommer utenfor gården å han kjenner nye lukter hører han ikke på noe, vi kan rope, klappe, plystre, prøve alt slags mulige lyder for å koble han av men det hjelper ikke. Ønsker å kunne ha han løs så mye som mulig. Skal jeg ha band på han når vi ikke er hjemme og trene på kom her kommando når vi er hjemme? Er det for tidlig å begynne å bli "streng" i stemmen når han ikke kommer? Han er utrolig flink og rolig, men når han blir hyper er han umulig å holde på med. Han biter, hopper og er skikkelig rampete. Ingeting hjelper, jeg har ikke sjangs til å være streng nok, så alt jeg kan gjøre er å overse han å gå når han får de å rose han når han roer seg. For at han ikke skal få "vinne" over meg er det det jeg må gjøre. Samboeren min klarer derimot å ta han til slutt, etter mye strenge nei og risting i nakken. Når han gjør det gir han seg til slutt, men prøver seg utallige ganger. Hvis jeg gjør det samme gir han seg aldrig, han holder på til han blir lei. Jeg kan ta han maaange ganger og er like fort oppe å hopper å biter akkurat som jeg leker med han. Hva skal vi gjøre? Oppdretter er veldig streng på at vi skal lære han av med bitingen med en gang da hun har fått inn flere rundt 1 år som eierne ikke har klart å lære av med biting. Så hun sier vi må være utrolig streng hvis han begynner slik. Men hva skal jeg gjøre når jeg ikke har sjangs å ta han? er det riktig å bare overse han til han slutter?
×
×
  • Opprett ny...