Gå til innhold
Hundesonen.no

barekjersti

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oslo
  • Hunderase
    samojed
  • Mine dyr
    Samojedtispe på 1 år og 8 mnd. Overivrig energifylt diva, i overkant glad i å sove på ryggen med hodet under senga. Hihi!

Nylige profilbesøk

1,617 profilvisninger

barekjersti's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for tips! Nå har vi satt av helgen for hundeutstillingen og gleder oss veldig! Jeg regner med det er flere muligheter å snakke med oppdrettere der! Så spennende :-) Har meldt meg inn i "Samojed Norway" nå, men det var tre ulike grupper over Norsk Polarhundklubb. Er det klubben for selve midt-Norge, eller noen av de to andre du mener?
  2. Åh! Tusentakk for raskt svar. Nå ble jeg glad :-) Vi har pekt oss ut to- tre oppdrettere vi gjerne vil besøke, så dette skal vi gjøre så snart vi har fått litt mer svar på allergien til samboeren min. Veldig fint å bli litt bedre kjent med rasen, både fra valpestadiet og oppover, så enig der. Utrolig hyggelig at dere vil møte oss. Og polarhundutstillingen skal vi nok komme oss på, det hadde vært det optimale :-) Og Elverum er jo ikke langt unna!
  3. Hei allesammen, Jeg vet ikke om dette kanskje ikke er forumet å legge dette ut på, men jeg prøver likevel! :-) Vi er et par studenter på 20 år som i det siste har gått inn for å få oss hund. Jeg er rimelig nykommer her inne, og har tidligere skrevet to tråder her på hundesonen som både omhandler å være student og få seg hund - og spesifikt om én type rase knyttet til allergi. Mulig noen har lest begge disse. Mange flotte svar har jeg også fått, og vi har nå endelig klart å bestemme oss. Som førstegangs valpekjøpere har vi nå fått gode råd fra en oppdretter i Sverige, og vi er svært positive! Og jeg må bare informere om at vi nå har bestemt oss for samojeden! Jippi! Det som gjenstår nå, som et av de viktigste punktene på listen, er om min samboer faktisk ikke reagerer på samojed. Han har tidligere hatt allergifri erfaring med én samojed, men som flere har sagt, kan dette også komme an på selve hunden. Så selv om han kanskje ikke reagerer på Ciergi, så kan det hende han reagerer på andre. Han har derfor lyst å kunne erfare flere samojeder, bare for å utelukke noen uheldige overraskelser. Er det noen her inne som har greie på om det er mulig å få kontakt med enten samojedoppdrettere i nærheten Oslo? Eller om det rett og slett bare er noen hyggelig mennesker her inne, som eier en samojed og kanskje har mulighet til å møte oss? :-) Jeg håper på positive svar! Og ja, det er kanskje litt rett på, men når det kommer til dette er det ikke så mange andre måter å gjøre det på! :-)
  4. Jeg er veldig enig med det i at et liv uten hund ikke er noe tema. Nå er ikke samboeren veldig allergis, han reagerer kun på noen raser. Tror også det kan være veldig lurt å teste ut hva man reagerer på, slik som du sier. Jeg har også oppfattet at det er mange som reagerer sterkere på valper enn voksne hunder. Takk for svar! :-)
  5. Takk for svar. Allergi er som du sier veldig individuelt, og den beste måten å teste det på er nok å være sammen en samojed, over lengere tid. Han er jo ikke hyperallergisk, men som det står lenger opp i tråden har jo folk som tidligere ikke har vært allergisk reagert.. Ser ut til at samojeden som allergihund er et rykte da. Desverre.
  6. Samboeren min har samme problem, han reagerer på retrievere, men har ikke vist tegn til allergi når det gjelder samojed. Takk for svar! :-)
  7. Så flott at du har lagt ut så mye om samojeden din! Jeg og min samboer vurderer faktisk å skaffe oss en samojed. Og etter å ha sett både bilder og lest det du skriver, så virker det som om valget har vært supert for deg! Vi blir jo enda mer ivrige nå, hehe. Det er herlig å se :-) Har du noen tips til ferske samojedeiere?
  8. Takk for raskt svar! Vi er veldig ivrige med tanke på samojeden. Har bare hatt positive opplevelser med den tidligere. Så det var en av de rasene vi faktisk vurderte i starten! Det ble var også en positiv overraskelse at min kjæreste i tillegg tålte hunden så godt. Vi er studenter, og har tenkt mye gjennom dette i forhold til valg av rase. Men jeg vil si vi er relativt aktive, både med trening og turer generelt. Hva tror du om dette, i forhold til anskaffelse av samojed? :-)
  9. Hei allesammen! Jeg og min samboer har i over en lengre periode nå snakket om å anskaffe oss hund. Etter å ha lest, snakket med andre og gjort oss opp med flere meninger har vi stoppet litt opp ved samojeden. Hovedgrunnen til dette er faktisk tidligere erfaring, men også - allergi. Kjæresten min har tidligere vist lettere allergi mot enkelte hunderaser, men vi er ikke sikre på hva det er han direkte reagerer på. Etter å ha lest på nettet (spesielt utenlandske sider) har det stått gjentatte ganger at samojeden faktisk er en hypoallergiske hunder. Altså, at de kan tåles av allergikere som er sensitive ovenfor flass. Det har stått at de har en PH- verdig som kan sammenlignes med mennesket, og at dette er en av grunnene til at de passer godt for allergikere. Jeg lurer på om dette stemmer? Er det noen her inne som vet? For jeg sliter veldig med å finne dette blandt norske oppdrettere, under beskrivelse av rasen osv. Takk for alle svar! Og om det er noen som har innvendinger ved kjøp av samojed, så tar jeg gjerne imot. Kjersti :-)
  10. Tusen takk for mange svar! :-) Jeg har søkt litt rundt nå, og sett det er et par innlegg om det å ha hund som student. Men veldig flott å se at så mange har (positiv) erfaring. Det er beroligende. Vi er veldig ivrige på dette, men jeg forstår det sånn at det kan være veldig greit å eventuelt skaffe valp til sommeren. Vi tenker på mye på hvilken rase vi skal velge, og har jo lyst å være litt spreke sammen med hunden vår. Vi liker både ski og fotturer, og jeg synes det kunne være hyggelig å ha en hund man kan ta med på joggetur. Vi bor i blokk, i et borettslag det er lov med hund, men skal man ta dette til ettertanke? Når man tenker på valg av rase? :-):-)
  11. Hallo alle sammen Jeg er ny her på hundesonen, og har tittet innom her før. Nå var det på tide å opprette en konto selv. Jeg er en jente i begynnelsen av 20-årene og studerer nå i Oslo. Bor sammen med kjæresten min, hvor han også studerer her. Han har begynt en 3- årig bachelor, mens jeg tar en årsenhet som slutter nå i juni, men skal fortsette skole også fra høsten av. Vi har begge hatt lyst på hund siden vi flyttet hit, men vi synes det har vært litt tidlig å tenke på dette, og at det kanskje kunne være greit å "komme litt i orden" i det nye borettslaget og leiligheten, før vi luftet tanken om å få oss hund. Nå har vi tenkt på det igjen, og vurderer muligheten sterkt til neste sommer. Likevel er vi litt usikre, og vi lurer derfor på om det er noen her på forumet som har/har hatt erfaring med det å ha hund, samtidig som man er student? Jeg har blitt fortalt at dette ikke er noe man burde satse på, men jeg er sikker på det finnes mange flotte hundeieere der ute som er studenter! Nå er vi i tillegg to stykker, og jeg vil kanskje se dette som en mulig fordel. Er det mulig å kunne gjennomføre et studie, samtidig som man har en valp? Takk for alle svar! Kjersti og Sven Inge
×
×
  • Opprett ny...