Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan håndtere situasjonen?


Gjest O
 Share

Recommended Posts

Hei dere!
 

Vi har en herlig olde english bulldogge/dorset old tyme bulldog blanding på 10 mnd. Nå som unghundperioden er godt i gang dukker det stadig opp nye utfordringer som vi er litt uenig og/eller usikre på hvordan vi håndterer.
Det nyligste nå er at han har begynt å bite/nafse etter hender om han blir litt gira. Biter da ikke hardt, men virker som at han blir litt for ivrig og kan bite hardere innimellom. Vi liker ikke helt at han ikke har lagt dette helt av seg enda, til tross for at vi har vært konsekvent fra første stund om at biting ikke er lov.  
 

Situasjoner dette kan oppstå i er hvis en av oss kommer hjem, og hunden blir veldig glad/gira. Da kan han begynne å hoppe og bite etter hendene våre, og leker er da totalt uinteressant. Hvordan ville dere håndtert en slik situasjon? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

All trening handler om å belønne hva man ønsker av hunden i situasjonen. Så gi en alternativ handling, terp f.eks mye på sitt så den kommandoen sitter også når hunden blir oppgiret (ha det som mål), så avled med noe annet (gå så ut på tur når dere har kommet hjem for eksempel). 

Det høres såklart enkelt ut, men vet selv av erfaring at det ikke er bare-bare med viltre valper/unghunder som koker over, men dette er metoden vi bruker hvertfall. Når det koker over hjemme og ikke sitt fungerer (eller vet at valpen er så heit at det ikke ville fungert) så tar vi valpen med ut på en liten lufterunde her nå. Øver også mye på «leave it» med godbiter som roer ned og lærer impulskontroll.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ignoreringsmetoden er enklest å være konsekvent med, og lett for hunden å forstå. Stopp helt opp, ikke si noe, kryss armene over brystet og se i taket. Biting = kjeeedelig. Stå sånn til han roer seg. Når dere beveger dere igjen eller snakker til han, så kan det være lurt å snakke i en rolig stemme, for selvkontroll er mangelvare hos gira unghunder. Hopper/biter han igjen, så er det rett tilbake i ignoreringsmodus. 

Husk på at det er viktig å være konsekvent. Har man så fine klær at man ikke står stille i frykt for at hunden skal ødelegge, eller at man har det så travelt at man ikke venter lenge nok, så fungerer det ikke. Du må være mer sta en en bulle, og hvis du har en virkelig sta gutt så kan det ta over 10 minutter hver gang i starten.

Hundens mål ved gjensynsglede er å få oppmerksomhet. Ved å ignorere så fjerner dere belønningen, og han får ikke oppmerksomheten før han holder tennene borte fra hud og klær. Hopping kan avlæres på samme måte dersom dere ønsker det. Bare husk at dette krever selvkontroll fra hunden, ikke bare lydighet. Noen dager er vanskeligere for han enn andre! 

Lykke til! 



 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biting er ofte selvforsterkende, særlig hos noen raser, så ignorering fungerer ikke alltid her. Timeout bak grind kan fungere, eller innlæring av å gå å legge seg på plassen. Å stoppe all aktivitet/lek og gi hunden en oppgave som er godt innlært er et alternativ. Det er også viktig å lære seg å forutse de situasjonene hvor han kanskje girer seg opp for mye, og prøve å forebygge med rolige oppgaver, gi noe å tygge på, e.l.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...