Gå til innhold
Hundesonen.no

Uheldige episoder


Kaa
 Share

Recommended Posts

Hei,

 

Vi har en ganske stor hannhund på tre og et halvt år som aldri har vist tegn til aggresjon mot hverken andre hunder, dyr eller mennesker, men nå har vi hatt to uheldige episoder på kort tid. Først så bet han mot en tilfeldig forbipasserende så vedkommende fikk hull i buksa (traff ikke huden), samtidig som dette skjedde så logret han både før og etter episoden som om ingenting var galt, så det hele var svært merkelig. 

 

Nå sist så var det en episode mens hunden vår stod utendørs festet i bånd. Det kommer en mann han ikke har møtt før, og denne personen går bort for å hilse på han (uten å spørre oss først). Hunden logrer og er imøtekommende mens han blir klappet, men når personen skulle gå så bet han tak i genseren hans, samtidig som han knurret (heller ikke i huden denne gang).

 

Vi er nå litt i villrede på hva vi gjør fremover (beholde han eller ikke) da vi på ingen måte kan eller vil ha en stor hund som er aggressiv. Hele adferden er helt merkelig og de samme at han ikke har truffet huden en eneste gang (kan selvfølgelig være helt tilfeldig). 

 

 

Noen tips på hva vi bør gjøre, evt hvordan søke «hjelp» ift adferden? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst, ta en sjekk hos dyrlege om han ikke kan ha vondt noe sted. Og sørg for at han ikke får muligheten igjen, ved å holde avstand til fremmede, ikke ha ham ute uten tilsyn.

Neste steg er å snakke med en adferdskonsulent, en hundetrener som har god greie på språk og adferd. Du finner en oversikt her:https://www.atferdskonsulenter.no/

Det er bra du tar tak i dette, som du sier, en stor hund som kan være aggressiv er ikke bra. Ettersom det er en stor hund så kan det også være at han er sent moden, og at det rett og slett er vokterinstinkt som slår inn. Du sier ikke noe om hva slags hund det er, men store raser blir ofte sent modne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og tenker at dere burde starte med en tur til veterinæren for å utelukke at hunden har fysiske plager som kan påvirke mentaliteten, også ta en test på hunden for å se hvordan den reagerer i forskjellige situasjoner, som feks på hund helt på grensen, også ta kontakt med en adferdskonsulent eller en flink hundetrener 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...