Jump to content
Hundesonen.no

Oppdretter av rettrygget og friske schæfere


Recommended Posts

Hei.

Samboer og jeg føler nå at tiden er riktig for å gå på jakt etter et nytt familie medlem etter at vi mistet hvor kjære Schæfer tidligere i år til kreft.
Vi er på jakt etter som tittelen sier, en rettrygget og frisk schæfer og i den anledning så tenkte jeg at det kunne være lurt å høre her om det er noen som kan anbefale noen oppdretter? :)

Link to post
Share on other sites

Det er veldig mange kennel å velge i mellom. Mange bruks kennel i Norge som avler for politi, NRH og sport. Har dere noen ambisjoner? Eller er det familie tur hund dere er etter? Mange fine utstillings oppdrettere som har hunder men noenlunde rett rygg. Det sies at bruks schæfer ikke er for hvem som helst, det er en rase som må få brukt seg. 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Beklager sent svar, covid inntok huset her..
Vi har hatt bruks schæfer i alle år, så vi vet godt hva som skal til med denne rasen :)
Her vil hunden bli brukt godt i flere former for trening, Agility, lydighet og spor.
Men da oppdretteren vi brukte ikke holder på lenger så leter vi etter tips fra andre som kanskje har kjøpt en de siste par årene som har oppdretter og anbefale:)

Link to post
Share on other sites

One does not simply get a schæfer.. Jeg tror du må være mer spesifikk på hva slags schæfer du ønsker mentalt. Det er mange med friske og rettryggede schæfere, men oppdretterne har ofte svært ulike målsettinger med avlen, og lager svært ulike hunder.

For å bruke rasen jeg ser på som eksempel: De ser nesten helt like ut på utsiden, men noen avler hunder med høy byttedrift for sport, og vektlegger et godt grep, derav får hunder som synes det å jage og bite seg fast i noe er det beste med hele livet. Potensielt svært farlige i feil hender. Andre avler bedagelige hunder med minimal byttedrift, men med masse vokt. Også potensielt farlige i feil hender og mange frustrasjoner for de som ønsket seg den første typen. Atter andre avler førerorienterte og trenbare hunder, men med fokus bort fra bitearbeid, slik at hundene er svært dårlig egnet for C-arbeid og ringsport, for de synes ikke det er så gøy, men de blir veldig fine rednings- og rallyhunder, og noen har sertifiserte terapihunder.

Personlig vil jeg ha en hund som stryker på driftsnivå i en funksjonsanalyse, så schäfer er ikke min rase, jeg vil bare påpeke at det er større forskjeller mellom ulike brukslinjer enn det er mellom flere helt adskilte raser, så det vil hjelpe sonen om du beskriver bedre hva du vil ha.

Skulle jeg solgt en valp, så ville jeg gjerne sett en veldig mye mer detaljert plan for hundeholdet, slik du er vant med, for å lettere kunne vurdere om mine linjer passet deg, eller om jeg skulle henvise deg til noen andre med mer egnede hunder for deg, dine ambisjoner og din stil.

Det er flere oppdrettere av bruksschæfer som er medlemmer her, om noen kan tagge en mer entusiastisk schæfernerd?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...