Gå til innhold
Hundesonen.no

Din hunds mest irriterende uvane


Pingeling
 Share

Recommended Posts

Ja, som overskriften sier så tenkte jeg vi kunne dele uvaner eller sære trekk hundene våre har. Da tenker jeg ikke på adferdsproblemer eller den slags, men mer småting som irriterer i hverdagen. Jeg starter, også håper jeg folk hiver seg med. Valpestreker er også lov å skrive om!

Gamlemor: Hun elsker tørkepapir, silkepapir og servietter. Har ingenting å si om det er rent, brukt eller hva det i såfall er brukt til. Eksisterer det innen for hennes rekkevidde (ca. 20 cm inn på kjøkkenbenken), så skal det dø. Har du det i hendene, så napper hun det fra deg om hun ser muligheten. Jeg må advare besøkende om at hunden stjeler servietter. Hun tar ikke maten ut av hendene på dem, men servietten deres må de vokte over som en hauk hvis den ikke skal bli makulert på 2 sekunder.

Lillefrøken: Hun har tidenes blærekapasitet. Har det gått mindre enn 5 timer siden sist hun tisset, så er det ikke snakk om! Høres praktisk ut, spesielt på en valp/unghund, men når du går kveldsturen, vet at det blir 9 timer til neste gang hunden kan gå på do, og hun ikke har tisset på 6 timer...det er STRESS. 

  • Haha 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjennom mesteparten av livet har Odin tygget hull på alt som er av pledd og hundesenger. Har ikke kunnet ha pledd framme på sofaen, eller dyre hundesenger, eller noe vi ikke ville ha tygget hull på.

Nå har han gått over til å stress-slikke. Det ødelegger ihvertfall ikke noe.

Kovu har en irriterende uvane med å gå i veien og ikke flytte på seg. Og bruke evigheter på å finne "riktig" sted å gjøre fra seg. Han kan begynne å sige i knærne, nesten sette seg ned, og så gå tur en halvtime til.

  • Haha 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gamlemor elsket (til tider) å bære på ting/hente ting. Og hun var ingen retriever!! Mens jeg satt og slappet av kunne hun komme med ting som en sokk, salathode, kniv ? osv. En gang kom hun uten noenting, men med et blikk som fortalte at hun hadde funnet noe. Da jeg åpnet munnen hennes lå det en grillpølse ned i munnen hennes ? Og dette kunne være irriterende fordi hun kunne prøve å stjele ting ut fra hendene våre. En gang samboeren min luftet henne så kom han helt forskremt inn og fortalte at hunden hadde glefset etter en dame. ? Og hun glefset aldri ? Det viste seg at damen holdt ett par hansker i hånden som min hund ville ha…

Hund nr 2 bjeffer MYE, Aldri uten grunn da, men milde Moses så mange grunner han har….

  • Haha 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jeg har en slikkepott på fire bein. Hun ELSKER å vaske menneskehoder. Men hun gir seg ikke når hun først har bestemt seg for at det skal vaskes. Og får hun ikke slikke på en av oss, går hun løs på seg selv. Eller et møbel. Eller noe annet. Og det høres ut som hun slurper i seg suppe, så det er til å bli gal av. Hvis hun blir stoppet fra å slikke i det store og hele, peser hun til vi går fra vettet.

Hun er en harmonisk skapning med lite stress, så det skal ikke være noe i veien. Dette er noe hun har gjort siden vi hentet henne da hun var 8 uker, og er bare en greie hun har. Bestemora hennes var også en slikkepott.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blitz, whippet: Hun er en slikker. Alltid vært. Og hun slikker til du sier hun må slutte. Er du nærmere enn 20 cm. fra snuteskaftet, så får du våte kyss i ansiktet. Klapper du henne, så må du passe på så du ikke får et smellkyss i ansiktet. Ligger hånden beleilig til, så slikker hun på den også. Favoritten er nakne føtter eller legger med fuktighetskrem. Besøkende blir anbefalt å holde en hånd på brystet hennes når de koser med henne, for å unngå harde smellkyss. Når hun får ligge å slikke, så ser du på hele hunden at hun nyyyyter det, men jeg synes det er ekkelt ?

Switch, BC unghund: er kronisk kosesjuk. Alltid. Hvis du ser på han, så kommer han snikende sånn som BCer gjør. Og så skal han sitte helt inni deg, helst under huden. De fleste synes det er ganske koselig, men når du bor med den så kan det blitt litt mye av det gode. Ellers er han autist og regelrytter, med alle de morsomme faktene det innebærer. 

  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...