Gå til innhold
Hundesonen.no

Labrador på 3,5 år med mye kløe


Recommended Posts

Hei?

Litt fortvilet over å ikke kunne løse/finne årsaken til at Otto, vår labrador klør og klør og klør. Forsøkt å bytte til et mer protein fattig for men fikk en slapp og sliten hund uten endring i kløe. Dyrlege, som selv selger for, anbefaler sitt for dog uten at vi ser endring… 

Otto er kjemisk kastrert, generelt sett rolig mellom kløanfallene som kan vare kvelden igjennom og innebefatter forskjellige steder på kroppen.

Var tidligere plaget med våteksem men ikke i denne sommeren…

Ville vært superstas om noen med liknende erfaring kunne dele hva en god ting å gjøre er i denne situasjonen.

 

På forhånd takk.

Mvh

Otto og Lars?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere prøvd Hypoallergent fôr? Eller noe basert på innsekter? Sånn for å kunne starte elimineringsdiett for å finne ut hva han reagerer på. 
Det kan jo også være midd eller støv. Vet mange velger å fryse fôret av den grunn. Og noen må jo vaske på travelt for å holde allergien til hunden i sjakk.

Hadde veldig god effekt på Beaglen jeg hadde når han fikk dette: Allergen Management Plus (specific-diets.no) Han fikk dog ikke allergi før etter en leversvikt så ikke sikkert hans allergi var like alvorlig som den din hund har. 

En venninnes hund ble kirurgisk kastrert og da forsvant allergien dens, men der var det nok en del stress og hormoner som var årsaken. Den hadde også mye våteksem/hotspots.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forallergi er det første dyrlegene tester ut siden man enkelt kan kontrollere hva hunden får i seg, men miljøbetinget allergi er vel minst like vanlig. Da er det snakk om støv/lagermidd, pollen, røyk, andre dyr, osv. Tenk over om det er perioder i løpet av året han bruker å være mer allergisk enn andre, eller til og med perioder på dagen han reagerer mer. Det kan også være kontaktallergi, f.eks. mot ull, metall, plast, tekstiler, gulvsåper eller noe annet han kommer i fysisk kontakt med. 

Min forrige hund hadde støv/midd allergi. Hun kunne ikke spise tørrfor eller vanlige godbiter, kunne ikke ligge i pledd/stoffseng, absolutt ikke være på soverommet, sofabruk var strengt regulert, og vi testet en drøss hundeshampoer. Det var ikke nok, og vi gikk vel sikkert igjennom hele listen medisiner/immunterapi før hun til slutt fikk en som fungerte for henne.

Har ikke veterinæren snakket med deg om annet en forallergi? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...