Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Jeg har lyst å kjøpe ny tur-sele til hunden min. For tur, ikke trekk.

Han er nesten 20 kg. Jeg ønsker at den er fin (kanskje litt fargerik?) og solid. Bruker mye non-stop-selen hans som jeg har vært ganske fornøyd med.

Men ønsker andre tips:

Hva er din favoritt-sele?

Kan du anbefale nettside hvor de selger bra seler?

Link to post
Share on other sites

Hvilke andre faktorer må tas hensyn til mtp. utformingen av selen? Feks. bred hals kontra bryst, dypt bryst, spinkelhet, mye/lite pels osv. :)

Jeg er veldig glad i Zero DC Short-selene. Kommer i et godt utvalg av rene, fine farger, holder godt og ligger stødig, ingen problem med trekk heller. Dog er det lite justeringsmuligheter da halsen/fronten er fast. 

Link to post
Share on other sites
14 minutter siden, maysofie skrev:

Hvilke andre faktorer må tas hensyn til mtp. utformingen av selen? Feks. bred hals kontra bryst, dypt bryst, spinkelhet, mye/lite pels osv. :)

Jeg er litt åpen for forskjellige forslag 🙂 Guttungen er solid bygget, og har rufsete svart pels. Så jeg tenker at selen kanskje bør være så bred at den syns i pelsen. Men som sagt er åpen for mange forslag (skattepengene er jo på vei 😄 )

Takk for tips 👍

 

Link to post
Share on other sites

Nå vet jeg ikke hvilken rase du har, for det har litt å si for passformen. Hvis du har en dyp brystet, høy, slank, korthåret hund, så passer kanskje ikke de samme selene like godt på en kort, bred, hund med mye pels.

Jeg har i alle fall en samojed på litt over 20 kg med en del pels, og her noen av selene jeg synes sitter fint på og virker solide:

MR-sele : https://www.toppetproducts.no/products/mr-tursykkelsele-i-forskjellige-storrelser

Hurtta Venture : https://nettdyret.no/hurtta-hurtta-venture-no-pull-sele/cat-p/c/p1500094422

Manmat : https://www.sportid.no/index.php?id_product=169&id_product_attribute=312&rewrite=manmat-langdistanse-sele&controller=product

Truelove X2 : https://www.gjeteren.no/truelove-utstyr/1157-truelove-sele-x2-medium-blaa-60-72cm.html

Non-Stop Ramble: https://www.minbestevenn.no/produkt/non-stop-dogwear-ramble-sele-gronn/

Tror nok flere av disse selene vil passe de fleste hunder, da noen av dem kan justeres både i halsen og rundt brystet.

Har også hørt mye bra om Zero DC selene, men ikke prøvd de selv.

Zero DC shorter https://www.doggie.no/varemerker/zero-dc/zerodc-blackturquoisemini1

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Feel active har også noen fine seler som passer fint som turseler. Og med søte farger. Og hakket rimeligere enn endel andre.

Link to post
Share on other sites

Jeg må anbefale den eneste selen min hund kan gå med. Gørrkjedelig i klesveien, den berta! 😂 Hun smetter ut av vanlige seler, så den er escape proof, men jeg anbefaler den til alle fordi den er solid og justerbar. Problemene" er at den bare kommer i mørk grå, turkis og rød, og DYR. Men slenger den med likevel, og på 6. året vil jeg si at den har vært verd pengene for vår del. 

Ruffwear Webmaster har magereim som gjør at selv min basse ikke klarer å rygge seg ut av den, men det som er så flott for selv normale hunder som ikke driver med den slags tull, er at den kan justeres på alle reimene. Inkludert den som går mellom forbena, og det er ikke alle seler som kan.
 

Edited by Pingeling
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Skal du spandere på dere en fin,god, fargerik sele, ville jeg bestilt fra Minipina 🤩 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 timer siden, jma skrev:

Skal du spandere på dere en fin,god, fargerik sele, ville jeg bestilt fra Minipina 🤩 

Likte veldig godt at man har så mange farger å velge mellom ❤️
Men syns turselen har kroken/ringen alt for langt bak. Er den virkelig helt bak over krysset?

obs. Ser nå at de også har H-sele 👍 Takk for tips 😊

 

 

 

 

 

 

Edited by Rufs
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tips til trekksele som er langt billigere enn de fleste som er sydd på mål er fra PiaP design. Får ikke navn osv på da men,de har nok litt farger velge i. Veldig lett. Har hatt min første i 3 år nå. Brukt daglig. Kjøpte to nye i fjor sommer for være på den sikre siden men,holder nå på «bruker opp» den første enda🤪 Kostet 500 i fjor sommer👍

3BB4D0AA-62EB-4223-B261-F37A87723C9A.jpeg

6397E0E9-9711-4AA9-873F-F831CEC40266.jpeg

B5C1F816-5FD7-48AD-8186-9A4514B0C071.jpeg

Link to post
Share on other sites
På 4/25/2022 at 10:14 PM, Rufs skrev:

Likte veldig godt at man har så mange farger å velge mellom ❤️
Men syns turselen har kroken/ringen alt for langt bak. Er den virkelig helt bak over krysset?

obs. Ser nå at de også har H-sele 👍 Takk for tips 😊

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er super fornøyd med trekkselen iaf. Bruker den til tur og sykling. 😊

Screenshot_20220429_174908.thumb.jpg.6600d9afedc10a156b4440c6f85ff84f.jpg

Edited by jma
Link to post
Share on other sites

Wow! De trekkselene var fiiiine ❤️
 

Men jeg er mer ute etter ren tursele. Har blitt tipset om Dog Cobenhagen som har noen veldig fine som det er mulig å tilpasse hunden flere steder (både rundt hals og rundt magen)

Og selene kommer i mange flotte farger ❤️
Jeg har ikke bestilt enda, men det ser ut som at jeg har en favoritt 👍

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Du kan virkelig aldri få nok kong/slikkematter etc når de er små. Utrolig greit å ha klart i frysen med vom etc.   Tyggebein! Kaninører, oksemuskler etc. Ang leker, så anbefaler jeg virkelig noe med "stille" pip. OM du får en som liker pip kan det bli ganske så slitsomt etterhvert.  Og som nevnt over, navneskilt! Om du er lydsensitiv så får du kjøpt med sånn gummikant på så det ikke klirrer så fælt!  
  • Søker andres erfaringer med hundeførerjakken fra Canelana.  Har hørt den er ganske varm? Hvilken årstid passer den best til?   Input på for og imot den jakken generelt mottas med takk
  • Jeg tenkte nok det egentlig😊
  • Det er vanskelig å anbefale noe bastant, da det er så individuelt hva man vil trives med. Hadde i utgangspunktet tittet på gruppe 9 hundene og lest litt om dem. Gjerne tatt noen rasevelgere, f.eks NKK sin. Ville også fulgt med på finn.no det dukker jo stadig opp hunder ser som kanskje kan være aktuelle! Eller ta kontakt med oppdrettere som kanskje har voksne hunder som er ferdig i avlen eller lignende som de ønsker skal få bo alene.  Eneste lille hunden jeg har erfaring med noenlunde selv er Chihuahua og da bare via venninne som hadde en kort periode. Ufattelig trivelig hund det er mye selskap i. Masse glede i liten kropp, og så sant de har god mentalitet, er avlet godt og oppdratt som hund så vil jeg tro det kan være et godt alternativ for deg. Jeg falt hvert fall pladask for rasen via den jeg kjente. 
  • Deg først.  Dette er en fryktelig vanskelig situasjon du har havnet i og mtp barn så kan jeg ikke si så mye iom jeg er barnløs selv. Men depresjon kan jeg si noe om. Det er fryktelig å gå igjennom, det er tungt og mørkt og enden av tunellen synes langt vekke. Men det blir bedre, når man bare får rettet opp i potensielle kjemiske saker i hjernen etc.  Medisiner om hjelper deg kan kanskje også være slike du ikke kan bruke under graviditet forøvrig, men det finnes andre der ute. Snakk med teamet rundt deg, lege, psykolog etc. Og ikke minst partneren din og også familie/venner som du eventuelt kan lene deg på i tiden med valp/barn. Til syvende sist er det du som står midt i det og du må kjenne på hva som er rett for deg, det noen andre hadde trivdes i kan være feil for deg, og omvendt.  Håper du finner løsningen som er best for deg, både nå og på lang sikt. ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...