Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Har enn 3 år gammel Cairn Terrier som er frisk og rask til vanlig.  Livlig kar, bjeffer på alt som nærmer seg ytterdøren.  Elsker barn.  Elsker besøk.  Elsker lange turer. 

For 5 dager siden ble han plutselig helt slapp.  Lå bare på gulvet, ville ikke ha mat, drakk minimalt.  Reagerte liksom ikke på noe som helst.  Peste bare vi skulle ut og tisse.  1,5 døgn etter det begynte tok vi til dyrlegen.  Da var han plutselig i fin form, men så ble han om bare enda slappere.  Alt av væske måtte han få direkte i munnen.  Mat var ikke aktuelt.  Ny tur til dyrlegen dagen etter og der ble det påvist 40,5 i feber.  Men ingen andre tegn til infeksjon.  Fikk antibiotika i sprøyte i nakken, samt febernedsettene i sprøyte i skinka og fikk beskjed om at han burde bli bedre iløpet av noen timer.  Det ble han ikke.  Ny tur til dyrlegen dagen etter, også nå med 40,5 i feber.  Nå ble det 500ml intravenøs væske og en type febernedsettende medisin og ny antibiotika.  Kom hjem etter 3 timer og for rett i mat og vannskål.  Loggra og var i mye bedre form.  I dag har han lufta seg en liten tur (ca 1 km) og vært mye oppe og gått.  Men nå i kveld skjøt feberen til himmels igjen.  Har drukket nesten 500ml i dag (ja, nå måler vi hva han drikker og 500ml er målet), og fikk ny runde med febernedsettende medisin.  Han har ikke kasta opp, og ingen diare.  Han virker ikke mentalt påvirket utover at han er sløv på grunn av feberen.

Dyrlegen snakker om en smittsom hundesykdom da han har fått inn 4 andre hunder på to dager med samme sykdomsbilde.  (Vi bor en liten plass med få andre dyrleger i nærheten)  Men han vet ikke helt hva det er.  

Hvor lenge ville dere prøvd med ulike medisiner og dyrlegebesøk før dere lar hunden slippe?  Synes det er vedlig vondt å se hunden så dårlig, men er jo så glad i han at det er vanskelig å si at det snart er nok.

Noen med erfaringer med hund og feber som vil dele?

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Utfordringen er jo også pris.  Siden han også hadde er akutt skadetilfelle rett før jul har vi nå brukt opp den summen forsikringa dekker for et år.  

Kostet 2000 bare for intravenøs behandling i helga.  I tillegg har vi betalt for to runder hos veterinæren forrige uke. Nå nekter han å drikke igjen, har 40.8 i feber med febernedsettende, og da blir det fort til at han må ha en ny runde med intravenøst.  Og da blir det dyrt...

Han skjelver også en del nå, så tydelig han er sliten av å være syk.

Edited by Vovven
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...