Jump to content
Hundesonen.no

Unghund som fortsatt driver med valpebiting?


Recommended Posts

Har en border collie valp/unghund på 7 måneder som fortsatt biter/napper en del. Biter på hendene under lek/kos (når hun blir overivrig) og også når hun ikke får viljen sin. Ute på tur kan hun bite i beina, hoppe opp og bite i jakker, knurre og bjeffe. Dette skjer også dersom hun kjeder seg (nå sist på kurs da alle skulle sitte i en ring og vente på neste øvelse. da knurret, beit og bjeffet hun ganske kraftig på meg).

Jeg er litt rådvill på hva jeg skal gjøre for å få bort dette. Har forsøkt å si "nei" strengt, og av og til fungerer det til en viss grad. Har også forsøkt å avlede henne med en annen kommando (eller en leke/godbit), noe som fungerer i 10 sek før hun er på igjen. I det siste har jeg rost henne veldig når vi kan leke/kose uten biting, men usikker på om hun skjønner tegningen. Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan få bort dette?

 

Link to post
Share on other sites

Beste måte å trene bitehemming er ignoreringsmetoden. Dersom hunden biter når dere leker eller koser, så avbryt umiddelbart (uten et ord). Reis deg opp, snu deg bort, kryss armene og se i taket. Stå stille til hunden roer seg ned, selv hvis det tar lang tid i starten. Poenget er at biting = kjeeedelig. Vær demonstrativ og tydelig i kroppsspråket for å få henne til å skjønne at ingen gidder å være sammen med noen som biter!

Jeg råder deg til å gå med gamle jakker i en periode, sånn at du også kan bruke ignoreringsmetoden ute hvor hun driver med jakkebitingen. Dersom du er redd for at hunden skal gjøre skade på ting, eller at hun  klarer å bite deg så det gjør vondt mens du prøver å ignorere, så vil du ikke klare å gjennomføre.

Det høres ut som at bitingen vanligvis skjer når det koker litt over i hodet hennes, og "nei!" og den slags vil bare hause henne opp. I situasjoner hvor du må snakke til henne og vise at du ikke liker det hun gjør, så bruk rolig, mørk og litt "skuffa" stemme i stedet for sint.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...