Gå til innhold
Hundesonen.no

Senil?


Athea
 Share

Recommended Posts

Jeg har hatt to hunder. Begge to har gått løse frem til de blir åtte år. Når de blir åtte år så stikker de av på tur. Er det noe som skjer i hjernen eller noe ved åtte års alder? Er det begynnelse på senil eller noe? Alzheimer? At de detter ut, og får å så komme tilbake til seg selv. De kommer riktignok tilbake av seg selv etter en halv time til en times tid. Er det sånn at de da kommer tilbake til seg selv etter å ha dettet litt ut?

Det kan selvfølgelig være tilfeldig men er rart når det har skjedd med to hunder ved samme alder.

Endret av Athea
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke vanlig da? Siden ingen svarer.

Hunden har også forandra seg ved å ikke lenger høre på hva jeg sier. Sånn som feks. Å ikke hoppe ut av bilen før jeg ber henne om det. Nå hopper hun bare rett ut og jeg klarer ikke å holde henne igjen.

Hun har aldri gjort sånne ting før nå som hun ble 8 år. Er dette senil? Eller noe helt annet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken rase (vet ikke om det har noe betydning, men noen lever jo mye lengre enn andre)? Har hørt/lest om hunder som er antatt å ha blitt senil (det er vel mer likt Alzheimer), å regner med at det svekker dyr på lignende måte som hos oss mennesker. Så det i tillegg til at en ser dårligere, hørsel svekkes og at konsentrasjonen/fokus/hukommelse ikke er det den var er nok ikke bare bare.

Har du vært hos veterinær? Sjekket at hørsel og syn er ok i forhold til alder? At hunden forandrer seg en del i løpet av livet er jo normalt, men sånn over natten? Har hun andre symptomer? Type blitt redd ting, usosial, begynt å gjøre fra seg inne, skiftet sovemønster.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Levealderen er rundt 10-14 år. Hun har ikke forandra seg annerledes enn at hun ikke hører på reglene mer. Feks. At hun hopper ut av bilen av seg selv, ikke kommer på innkalling, blir borte mens hun er løs. Det er mest de tre som jeg nevnte som hun sliter mest med. Hun gjorde ikke sånn før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok bare en Vet som kan si noe om om hunden har kognitiv dysfunksjonssyndrom, men bare det at hun ikke hører etter er kanskje ikke nok til å gi den diagnosen. Ta henne med på en seniorsjekk hos Vet, ellers så er det vel bare å tilrettelegge; bruk langline, fysisk sperre slik at hun ikke kan hoppe ut av bilen, noen extra gode godbiter som kanskje frister til å høre etter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har litt erfaring med "senile" hunder. Vi hadde en gammel senil, og en gammel ikke senil. Den senile var faktisk relativt lydig, men man så at han var senil fordi han glemte mye "her og nå". Glemte om han hadde spist, vært ut og tisset, hvor vi var. Kunne gå ute i hagen sammen, så kunne han plutselig bli stående og bjeffe rundt hushjørnet og virket forvirret, rolig når vi gikk og vinket til han (fikk dårlig hørsel også). Ang å gå på do og spise var det veldig tydelig, da han gjentakende ganger, rundt de vanlige måltidstidspunktene, ventet og maste på mat, samme med å gå ut. Kunne mase om å ut 5 minutter etter tur, etter lufting. Uten å gå på do når vi kom ut. Da skulle han bare inn igjen. Så de vanene han hadde, satte seg på en måte fast.

Den ikke senile gamle ble bare staere og staere, og holdt mest på med egne "prosjekter" ? Gjorde som det passet seg. Har ikke inntrykk av at det er så uvanlig at de gjør sine egne greier når de er gamle. Kanskje tisper er litt værre der? De er jo litt sleipere enn hannene ? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...