Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan temme kattemani?


Boffeloff
 Share

Recommended Posts

Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser.

MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk.

Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur. 

Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt ? 

Endret av Boffeloff
Skrivefeil
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Har akkurat samme problemet selv. Det beste hadde jo vært å hatt en hundevant katt som ikke bryr seg om hunder, hvor man kunne ha trent på avstand å ikke bry seg. Men det er vanskelig, spesielt siden katter er uforutsigbare, og ikke nødvendigvis sitter i ro når man ber de om det.

Det jeg har prøvd på er å være som du sier, føre var. Prøve å se om jeg kan se noen katter før han, og så egentlig bare trene på god nok avstand at han kan se på katten uten å reagere. Dette er så klart vanskelig, for plutselig så løper katten over veien, og da går han i jage modus og trekker og bjeffer mot katten.

Det eneste man kan gjøre for å prøve å minske kattelysten, er vel å trene når man får sjansen, og stoppe/snu eller noe før katten løper, slik at hunden får en god opplevelse med å se katter uten å jage dem.

Men det er ikke enkelt vil jeg si. Han får nok mer trening på å jage katter, enn å ikke reagere på dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...